Wereldprimeur: gezondheidszorg in de blockchain én betalen met crypto

0

Het Londense Medicalchain is de eerste firma die de complete gezondheidszorg in de blockchain brengt. Meer zelfs: patiënten mogen de dokter van hun keuze betalen in cryptomunt. Daarmee levert het meteen een wereldprimeur. De pilot of try out met The Groves Medical Centre in London is tot nu toe een succes. Medicalchain wil eerst het VK veroveren, daarna Europa en dan de rest van de wereld. Grootse plannen dus. Weer een toepassing van formaat voor blockchain technologie. We durven nu wel gerust te stellen: niets zal ooit nog hetzelfde zijn, in positieve zin dan wel!

CC0 Creative Commons Pixabay

Eerste in de race

Iedereen die geïnteresseerd is en wil deelnemen aan de pilot, kan de MyClinic.com app downloaden. Bij de dokter van zijn/haar keuze kan een online afspraak gemaakt worden. Betalen kan met credit/debitcard maar ook met ‘Medicalchain’s own cryptocurrency MedTokens’. Deze noteren op zes beurzen, waar ze ook gekocht kunnen worden: Bitfinex, Huobu, Kucoin, Gate.io, Qyrptos and Coinbene.  Voorlopig  is de keuze van dokter nog beperkt tot het medisch personeel van genoemde kliniek omdat de toepassing nog in de  try out fase zit. Van de 12 meest belovende bedrijven die allemaal in dezelfde race zaten, is Medicalchain eerst geëindigd. Of beter: eerst begonnen.

Veilig in de blockchain

Geen verloren of gehackte patiëntengegevens meer of vertrouwelijke dossiers for your eyes only. Het is geweten dat dergelijke gestolen identiteitsgegevens veel geld waard zijn in het Dark Web. Ook geen dubbele behandelingen meer, vergetelheden of fouten door onwetendheid. Het is geweten dat eens iets in de blockchain zit, dit voor eeuwig is. Zoals The Medical Futurist het stelt: ‘Security, trust, traceability, and control – these are the promises of the blockchain’. Precies wat de try out van Medicalchain tot nu toe heeft opgeleverd.

De ketting van idee tot realisatie

In een volgend stadium, begin 2019, zal de service overal toegang toe bieden. Van bloedtesten tot afspraken met specialisten tot huisbezoeken en online triage wanneer een face to face behandeling misschien niet echt noodzakelijk is. Video consultaties dus eveneens.  Het is de moeite waard de site van Medicalchain te bezoeken en eens op ‘news’ te klikken. Daar zie je een ander soort keten. Het begin, het idee met de ICO. Gaandeweg meer en meer positieve ontwikkelingen en gebeurtenissen rond MyClinic, de app. Tot en met midden oktober 2018: de eerste successen met de pilot. Van augustus 2017, een dik jaar geleden, tot een wereldprimeur. Een groots voorbeeld van hoe het kan, hoe het hoort, dus ook een dikke proficiat!