De één na grootste economie van Europa heeft het economisch nog altijd zwaar. Uit recente cijfers blijkt dat de werkloosheid in Frankrijk is gestegen naar ruim 11%. Het Franse werkloosheidspercentage stijgt inmiddels al 9 kwartalen achter elkaar. Ondanks deze domper blijft Hollande positief over de toekomst, hij kan natuurlijk ook niet anders. Onderstaande grafiek via Bloomberg & Zero Hedge.

grafiek werkloosheid frankrijk

Fragiel

Volgens Hollande bevindt Frankrijk zich momenteel is een fase van ‘fragiele stabilisatie’. Als we kijken naar de ontwikkeling van de economische groei, moet we constateren dat de nadruk vooral op ‘fragiel’ kan worden gelegd. In het 3e kwartaal van 2013 kromp de Franse economie met 0,1%. Sinds eind 2011 is de Franse economische groei aan het kwakkelen, zoals te zien is in onderstaande grafiek via Tradingeconomics.

grafiek economische groei frankrijk

Desinflatie

Als we kijken naar de ontwikkeling van de inflatie in Frankrijk, kunnen we zien dat het in dezelfde trend zit als de ontwikkeling van de inflatie in de eurozone. Frankrijk heeft, net als Europa, te maken met desinflatie. De inflatie is al geruime tijd aan het dalen. In oktober 2013 kwam het Franse inflatiepercentage uit op 0,6%. Begin 2012 lag de Franse inflatie nog boven de 2%.

ECB verwacht lagere inflatie

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat de inflatie in de eurozone in een dalende trend zit. Het is daarom niet vreemd dat de ECB het rentetarief niet heeft gewijzigd deze week. De Europese Centrale Bank liet in een update weten dat het een inflatie van 1,4% verwacht voor dit jaar, gevolgd door 1,1% in 2014. In een eerdere raming ging de ECB respectievelijk nog uit van 1,5% en 1,3%.

11 reacties

 1. De mensen hier worden inderdaad somber, kun je goed merken.

  Behalve op eten wordt er op alles bezuinigd.

  Nog steeds ruim 8meter youghurt-stelling in iedere supermarkt.

  O ja, een pakje shag 40gr in FR : 9,20€ ! ! !

  de VUILAKKEN !!!

  (een flesje whiskas is even duur, dus dat is te doen)

   1. Hmm … linkje opgeslagen ! Terrein genoeg hier heheh

    Weet je, ik ben gedurende zes weken probleemloos overgeschakeld op e-sigaretten, maar daar zit een snel versleten gloei-weerstandje in dat binnen een week de geest gaf.
    Dat is EXPRES gedaan natuurlijk, logisch.

    Samengevat : ik heb die zes weken nog nooit zo duur gerookt : 6 e-sigs à 35€ en 7 flesjes glycerine à 7€ …

     1. Nou, Madman, wij hebben hele goede betrekkingen met onze buren die een gigantische groententuin hebben (50x20m ongeveer plus 1 kas) en die geven ons (in de zomer) zowat de helft van de groenten die we nodig hebben, met kruiwagens wordt dat afgeleverd, en in ruil sta ik altijd voor ze klaar en doe klusjes voor ze.

      Zo werkt dat op het platteland in Bretagne 😉

     2. En zo blijkt dat hier ook te werken gelukkig, dat is het enige waar je echt op kunt bouwen volgens mij.

 2. Dus gaan we maar Afrikaantje pesten dan maar; gdp boosting activities, het militair industrieel complex dat niets toevoegd aan echte waarde maar de boel alleen verder ontwaardt.

  €9,20 voor 40 gram, dat wordt straks een lastige keuze ktm; zilver verkopen of stoppen.

 3. Ik heb redelijk veel Franse vrienden, dat systeem daar is totaal verrot, gigantisch veel bedrijven die al jaren geen bestaansrecht meer hebben worden met subsidies overeind gehouden…ik heb zelf het idee dat er in frankrijk nog meer financiele lijken in de kast zitten dan Griekenland ooit gehad heeft….

  1. Daarom mag de euro ook niet vallen. Zolang je failliete staten aan elkaar geknoopt houd, kan politiek en ECB een prachtige circle jerk in stand houden door elkaars schuld op te kopen; als Franse banken haar bezit op de balans waarderen naar huidige ‘no-nonsense’ marktwaarde en oninbare piigs schuld afschrijven zijn ze zo failliet als Zimbabwe. Dit geldt overigens voor de hele eurozone.

   Deutsche Bank staat bloot aan een derivaten risico van om en nabij

   €52.000.000.000.000,-

   52 biljoen euro. Laat 1 Franse bank vallen, een grote, en we hebben wereldwijd binnen 48 uur ruilhandel.

   Circle jerk to infinity and beyond. Biflaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: