Westerse schuldenberg dreigt financiële Dag des Oordeels te veroorzaken in 2012

14

‘s Werelds 4 belangrijkste AAA-economieën – de VS, Frankrijk, Duitsland en het VK – komen onder grote druk en krijgen het door toenemende kosten en een stijgende schuldgraad steeds moeilijker om die AAA-rating te behouden. De pogingen om het begrotingstekort naar aanvaardbare proporties terug te brengen zonder daarbij het kwetsbare economische herstel in gevaar te brengen zullen volgens het kredietratingbureau Moody’s de sociale cohesie binnen die landen op de proef stellen.

Een land verliest zijn AAA-status wanneer de rentebetalingen 10% van het overheidsbudget overschrijden. Vooral de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn daardoor merkelijk dichterbij gekomen bij een mogelijk verlies van hun AAA-rating, dit schrijft Marketwatch.

En er is meer onheil op komst, want het einde van de wereld komt in 2012. Niet de Maya’s, maar de schuldenberg van de Westerse wereld zal daarvan de oorzaak zijn, dcit schrijft de New York Times. Want dan begint een periode waarin bedrijven en landen een aanvang moeten maken met de terugbetaling van meer dan 700 miljard dollar aan schulden. Verwacht wordt dat sommige bedrijven en landen deze op basis van goedkoop geld aangegane leningen niet zullen kunnen terugbetalen, wat een golf van faillissementen van bedrijven én landen tot gevolg dreigt te hebben.

De cijfers zijn troeblerend: voor rommelobligaties -de zogenaamde junk bonds- die vandaag nog 21 miljard dollar waard zijn,  moet in 2012 niet minder dan 155 miljard dollar worden terugbetaald en 338 miljard dollar in 2014. Verder zal de Amerikaanse regering in 2012 niet minder dan 2 biljoen dollar ($2.000.000.000.000) moeten lenen om het gat in de begroting dicht te rijden én haar lopende schulden terug te betalen. Volgens The New York Times is dit apocalyptisch scenario geen uitvinding van traditionele zwartkijkers, maar luidt nu ook het traditioneel sobere Moody’s de alarmbel.

Via: Express.be

14 REACTIES

 1. Hoe kunnen uitgerekend de Maya’s -die al een tijdje uitgestorven zijn- de oorzaak zijn van de ondergang van de wereld?
  Is het een vloek of zo?

  Zou het niet kunnen dat een allesvernietigende oorlog de oorzaak zal zijn?
  Amerika is sinds Vietnam altijd in oorlog geweest tot op de dag van vandaag.
  Oorlog brengt geld in het laatje, en schept ook nog eens banen in de oorlogsindustrie.

 2. @1 John

  Heel het crusiale is dat we van groei wat we vanaf de mensheid kennen naar krimp gaan. Kijk ook maar naar peak-everything. (We kunnen niet meer groeien en we vragen al veel meer dan dat de aarde ons kan bieden.) Opzich niet zo schokkend, maar het is wel een uiterst fundamentele verandering. Dit betekent transitie of zoals de new-agers zeggen transformatie. De periode van krimp van de economie betekent dat de mensheid de mogelijkheden en perspectief ook gaan veranderen. Dit betekent dat de kwaliteiten van een materiele maatschappij veranderen naar een veel minder materiele geestelijke/ creatieve /ontplooiings maatschappij. Hier kan ook meer ruimte ontstaan voor spiritualiteit.

 3. Serge interessant wat je schrijft en juist doch het is een kleine groep welke mediteert.De kudde eet zich vol aan de buis.Of die kleine groep dit kan bewerken is de vraag.

  Er is een andere geheime kleine groep van Worldbankers en intelectule Elite die aan een reductie plan werken doch alleen oog hebben voor opruimen van mensen.
  Alles blijft gelijk de instelling en houding. Materie geld macht grondstoffen, en grote wereldbanken er juist voor inzetten.
  Voor hen maken schulden niet uit want ze zijn de schuldeisers.
  In tegendeel ze leven van en op de schuld en schulden van een land overheid of de burgers.
  Zij vinden schuld en schulden geen probleem ze verkrijgen ermee wat ze wensen o.a.- totaliteire controle – dus schulden verdwijnen niet.

  Schuld wordt bewust ingezet en laat hun werk doen.
  Bestudeer zelf eens hoe schuld machtsmiddel en veel meer is.

 4. John.

  Amerika is altijd al in een oorlog verwikkeld geweest sinds het bestaat,
  De eerste oorlog was tegen de britten,toen de burgeroorlog,toen wo1,wo2,korea,vietnam,etc.
  En niet vergeten de ca 2000 geheime operatie’s van de CIA.
  Daarbij werden regeringsleiders in zuid amerika omgelegd,coups voorbereid wereldwijd,en willekeurig tegenstanders opgeruimd.
  Amerika is een huurleger van het bankwezen.
  Daarom hebben ze ook een staatschuld aan het bankwezen.
  En het buitenland.
  Ze kunnen namelijk het geld zelf drukken.
  Nu niet meer,want daardoor zal de dollar steeds verder zakken door inflatie.
  Vandaar dat ze het ook lenen van bv china of europa.
  Amerika was officieel al uit handen gegeven na de burgeroorlog.
  In handen van een kleine elite steenrijke lui,die in 1913 de fed overnam.
  Met de FED ook het ECB.
  En de BIS wat is gevestigd in zwitserland zijn 200 banken wereldwijd op aangesloten.
  Doel is om landen in een schuld te werpen.
  Van een staatschuld teren ze het meeste.
  Wereldwijd de rente ontvangen van biljoenen dollars/euro’s per jaar is kassa.
  dan nog de wapen industrie,olie,voedselketen,en etc.

 5. Voorbeeld: Kudde en de buis.. Kijk naar Haiti vele -al in de schulden- geven omdat hij dat ook doet en zo hoor je erbij.
  Alleen voor t gevoel en heel even je hoort nergens bij en overal.De buis manipuleert een ieder door in te spelen op wat er zich onder de bewuste laag van ons bewustzijn bevindt.

  De kijker betaalt dubbel voor het zich laten manipuleren.
  Van het geld opgehaald gaat meer 60 % naar organisaties o.a. Unicef – Uniebesef – op Zaplog VN instelling.
  Het geld wordt gewoon gestolen. Opgestreken… slechts 10% komt aan in Haiti.

  De kijker betaalt 3-dubbel voor het zich laten manipuleren.

  Zonder enige vorm van meditatie is dit gemakkelijk spel. Al 1 reden om eens te gaan zitten.

 6. Wereldwijd de rente ontvangen van biljoenen dollars/euro’s per jaar is kassa. Harde valuta.
  Juist… want je onvangt altijd rente commision e.a. op een schuld .Dat is harde cash .
  Contant geld geen virtueel geld.
  Voorbeeld:
  In Nederland razend populair: hypotheek aandelen en de overwaarde van het huis in aandelen.

  Nu is de overwaarde vaak verdwenen de aandelen ervan staan laag of te laag om iets op te brengen en de aandelen van de hypotheek staan ook (te) laag.

  Dat is verlies voor de burger -huis zelf-overwaarde en -de aandelen ervan gekocht.
  Vaak 3x in de schuld en schulden
  Meteen goede baan kan het goed gaan. Bij een ongeluk- werkeloos,-ontslag- te oud, – ziekte komen deze schulden 3x zo hard op iemand af.

  Aan de andere zijde de credit zijde staat een Bank en Incassobureau e.a. en zeker de belastingdienst klaar om resterend vermogen spaargeld inkomen af te pakken. De rente over deze 3x schulden loopt gewoon door en wordt cash betaalt in harde euros.

 7. Greece, the euro, and the Battle of Jutland
  Laat zien welk een spel er gespeeld wordt met de eu burger
  Men draait 180 alsof t niets is.

  Wie regiseert dit ..wie bepaalt?
  Asl je dit leest gaat er dan geen lichtje branden.

  Doemdenken of posi-denken beide gelijk.
  Manipulatie om de burger te laten werken tot zijn 67 ste
  minder loon- meer belastingheffingen-
  Dat wordt allemaal uitgewerkt na een confrentie zoals de Bilderberg 2009 met als thema Controlled depression.

  Controlled: volledig gecontroleerde werkwijzes om de burger of met doem of anders onbewust materiaal te laten komen tot…

  En zo worden schuld en schulden ook gebruikt. Controlled armoede 2009 en zie om je heen hoe en welke werkwijzes er worden voor gebruikt.

  Rene Tissen en Instituut doen het werk goed. Links doemen (schrijven)rechts zakken vol boemen. Enorme inkomens voor de economen welke de burger betaalt.

  Ze liggen dubbel…en geven de burger -gevoelig voor- voldoende verse aanvoer van doem.

 8. de berichten hier ruiken wel erg naar complotten. Het systeem is zo omdat een aantal slimme mensen er beter van weten te worden. Maar het is niet opgezet om ons onder controle te houden. Dat geloof ik niet. Er is geen iluminati of een NWO groep en we krijgen ook geen rfid chip. Straks zal de natuur lekker ingrijpen en de economie crashed en schulden van wie dan ook verdwijnen als sneeuw voor de zon, en spaargeld verdwijnd ook. Dan komt er een brute WW III waarbij de helft van de mensheid wordt opgeruimt en beginnen vervolgens weer met een bloeiende economie.

 9. [quote name=”Serge”]@1 John

  Heel het crusiale is dat we van groei wat we vanaf de mensheid kennen naar krimp gaan. Kijk ook maar naar peak-everything. (We kunnen niet meer groeien en we vragen al veel meer dan dat de aarde ons kan bieden.) Opzich niet zo schokkend, maar het is wel een uiterst fundamentele verandering. Dit betekent transitie of zoals de new-agers zeggen transformatie. De periode van krimp van de economie betekent dat de mensheid de mogelijkheden en perspectief ook gaan veranderen. Dit betekent dat de kwaliteiten van een materiele maatschappij veranderen naar een veel minder materiele geestelijke/ creatieve /ontplooiings maatschappij. Hier kan ook meer ruimte ontstaan voor spiritualiteit.[/quote]

  Beste Serge, goed omschreven. Er moet iets gaan veranderen, want op deze manier werkt het dus duidelijk niet meer. Maar hoe denk jij dan dat er iets gaat veranderen, je zegt spiritueel, maar dat is een breed begip, geloof je echt in een transformate, niet alleen economisch gezien, maar ook qua geest en ratio? Nieuwe zintuigen, nieuwe mogelijkheden? Groet, Chris

 10. Wow, ik was niet op de hoogte dat mensen al op deze manier maatgerelen nemen tegen de peakoil. Maar wellicht wel slim om alvast over na te denken!

  Bedankt voor het linkje Jasper!

 11. @C.R.

  Het principe van Transition Towns is ogenlijk simpel en logisch.

  De huidige samenleving zit zo ongelooflijk complex in elkaar dat we te zeer afhankelijk zijn geworden van peakoil, maar ook van instituten en organisaties die hun beloftes niet meer waar (kunnen) maken. (lees: de boel bedonderen) Er is als simpele ziel ook geen enkele controle op uit te oefenen en het vertrouwen is tanende. Zelf het heft in eigen hand nemen en op een duurzame manier bezig zijn met de wereld. Dat doen Transition Towns.

  Maar vergis je niet hoe ongelooflijk ingewikkeld het is om zonder producten afkomstig van olie te leven. Energie wordt dan schaars. Transport van personen en goederen wordt veel duurder. Dus: locaal voedsel eten en niet teveel reizen. Geen goedkope vliegreisjes meer. Geen plastic verpakkingen accepteren. Recyclen. Huizen isoleren. Electrische apparaten weg doen. Meet reizen met OV, ook al is dat af en toe lastig. Auto wegdoen of inruilen voor een kleinere?

  Als er maar genoeg mensen deze kleine dingen doen en de politiek en industrie hier op aanspreken, dan hebben we een goede kans dat we veel minder afhankelijk worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.