Whales kochten méér BTC naargelang de bitcoinkoers daalde, in de nacht van 10 op 11 juli 2019. De (relatief korte maar toch) historie van BTC leerde ons dat je mag, moet bijkopen in elke correctie. Groot of klein. Wie dat deed in de afgelopen jaren kan zich vandaag, 13 juli 2019, vast wel mulitimiljonair noemen. ‘Bitcoin Whales Capitalized on BTC’s Recent 15% Drop to Accumulate More,’ schrijft Cryptoglobe.com. Whales zijn partijen die grote hoeveelheden bitcoin bezitten. De grootste vissen in het water zeg maar.

Afbeelding van Angelo Giordano via Pixabay 

Whales, walvissen

‘They show themselves in the exchanges with orders of 1000 BTC, every now and again, and the common perception seems to be that the orderbook “whales” are the heavyweight players who move the market and can manipulate price if they so desire. However, this view is inaccurate.’ Ccn.com spreekt echter van nog grotere partijen, veel groter en belangrijker ook. Het gaat dan om hefboomfondsen (hedgefunds) en Bitcoin investeringsfondsen. De site, die altijd prima info geeft, noemt er zo enkele op:

Institutionelen

Het zijn institutionelen die honderdduizenden bitcoins bezitten en achter de schermen als het ware opereren. Ze doen dit via speciale arrangementen en niet via de ‘ordinaire’ (in de zin van ‘gewone’, alledaagse) cryptobeurzen waar u en wij kopen. Als een of enkele van deze giganten zeg 50.000 BTC kopen of verkopen…dàt is wat de koers in een gegeven richting stuurt.

Whales kochten en u deed wàt…?

Data van de grootste Amerikaanse cryptobeurs Coinbase onthult dat van de tien procent grootste portefeuilles, 77 procent koper was tijdens genoemde forsere correctie. Info van een andere populaire beurs, OKEx, toont dat er echter ook verkocht werd, en wel voor een tegenwaarde van 35 miljoen dollar. Relatief klein bier dus dit betrof zeker geen institutionelen. BTC stond in december 2018 nog aan $3200. In de eerste helft van 2019 ging het sinds april in sprongen naar $13.000. De correctie van 10 op 11 juli bracht bitcoin dan terug naar zo’n $10.000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: