When moon? When Mars?

Elon Musk is voornamelijk gekend als de baas van Tesla, de grootste bouwer van elektrische wagens. (Al verdient hij nog altijd meer aan de bitcoins die hij dit jaar kocht dan met Tesla´s) . Maar Musk komt ook regelmatig in het nieuws met een ander bedrijf van hem, SpaceX. Na verschillende mislukte tests is het SN15 Starship prototype dan toch veilig en wel opnieuw in Texas geland. Dit toestel wordt in een later stadium verondersteld reizigers naar de maan en zelfs naar Mars te brengen. (Ik ken wel een aantal lieden dat een vlucht naar de stratosfeer verdient – enkele reis dan wel…) Saillant detail: deze vijfde poging resulteerde niét in een ontploffing. Wie interesse heeft in een bijzonder soort ´vakantie´ kan trouwens al intekenen bij de concurrentie.

Nut of onnut

´Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Blue Origin van miljardair Jeff Bezos lanceert zijn eerste bemande raket op 20 juli. Het gaat om een toeristische vlucht met de New Shepard: een raket en capsule met ruimte voor zes personen.´ Het prijskaartje is nog niet bekend gemaakt, maar zou tussen de $200.000 en $300.000 kunnen liggen. Wie deze vlucht mist kan eventueel nog bij Virgin Galactic terecht van Sir Richard Branson, dat eveneens in de toekomst commerciële ruimtereizen wil aanbieden. Wat zoeken al deze miljardair-ondernemers toch in de ruimte? En wie heeft er zoveel geld veil om te kunnen bluffen met dit soort hoogstoriginele vakanties? ´t Is een kick, vast, maar niet mijn meug. Laat mij maar de partypooper zijn die vindt dat er op deze aarde nog aan zoveel nuttigs kan besteed worden. 2,2 Miljard mensen in de wereld hebben bijvoorbeeld geen toegang tot vers drinkwater, vandaar dat het afgelopen maart weer World Water Day was. Bijna 1 miljard mensen heeft ook geen elektriciteit. Wat hen trouwens eveneens verhindert om van het internet gebruik te maken. Hoewel daaraan ook door genoemde Elon Musk gewerkt wordt, middels een netwerk van duizenden satellieten, met zijn Starlink

De crash van 8 mei 2021

Jaja, er gebéurt wat in de ruimte, maar de gevaren joh! Niet alleen dat je dit soort reizen misschien nooit meer kunt navertellen, maar ook wij die met de voeten op de grond blijven, lopen immiment gevaar. Een Chinese raket bijvoorbeeld gaat op 8 mei 2021 ´ergens´ op aarde crashen. En pas enkele uren tevoren zullen we weten waar precies! Ik denk dat ik maar een paar daagjes in m´n kelder ga logeren…

Eén reactie

 1. Hierbij schrijf ik een reactie, omdat ik het erg sneu vind dat je zo je best doet, Joost, met al je stukjes en geen mens die er ooit op reageert.

  En je wil t zo graag he.

  Gerrit hoeft maar poep te tikken en de reacties stromen binnen. Maar op jouw aangeleerde knip en plakwerkjes reageert niemand. Hoe kan dat?

  Ook al is dit digitaal, er is altijd menselijk gevoel. Kun je niet aan ontsnappen.
  Voelen mensen dat je niet echt bent?
  Een holle facade?

  Denk er eens over na. En anders maar niet. Uw keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: