Wie komt er aan de monetaire macht?

13

mitt romneOver een paar dagen komt de Amerikaanse verkiezingsstrijd tot een climax en zullen we gaan zien wie van de twee gaat winnen, Obama of Romney. De aankomende dagen zullen we vast gaan beleven als de ‘stilte voor na de storm’, er staat immers nog wel wat op het spel. Naast politieke verschuivingen, kunnen we ook economische verschuivingen verwachten. Larry Summers of Glenn Hubbard worden momenteel genoemd als kandidaten om Helicopter Ben op te volgen.

Bye Bye Bernanke?

Naast de presidentiële vacature, komt er waarschijnlijk nog een vacature vrij in de top van de piramide, namelijk die van US Federal Reserve Chairman. Het zou zo maar kunnen dat Ben Bernanke op korte termijn een opvolger gaat krijgen. Mitt Romney heeft namelijk te kennen gegeven dat hij een andere kandidaat zal nomineren als hij wint en ook Obama liet weten na te denken over deze functie, zo zegt BNR. Na het aankondigen van het vertrek van Timothy Geithner is dit de derde vacature die vrijkomt in deze gelederen.

Wie wordt de nieuwe chairman?

De crisis rolt nu onverminderd door en er is behoorlijk wat onrust gaande over de situatie in de financiële wereld. Een Federal Reserve die sterk optreedt, is hard nodig omdat vertrouwen een sleutelwoord is in deze crisis. Daarom is het natuurlijk belangrijk om te weten wie de nieuwe president van de ‘Federal’ Reserve gaat worden; wat is zijn visie en hoe verhoudt dit zich naar wat hij in het verleden ten uitvoer heeft gebracht. Wie o wie wordt de nieuwe president van de Fed? Lees verder op Goud-Portal.