mitt romneOver een paar dagen komt de Amerikaanse verkiezingsstrijd tot een climax en zullen we gaan zien wie van de twee gaat winnen, Obama of Romney. De aankomende dagen zullen we vast gaan beleven als de ‘stilte voor na de storm’, er staat immers nog wel wat op het spel. Naast politieke verschuivingen, kunnen we ook economische verschuivingen verwachten. Larry Summers of Glenn Hubbard worden momenteel genoemd als kandidaten om Helicopter Ben op te volgen.

Bye Bye Bernanke?

Naast de presidentiële vacature, komt er waarschijnlijk nog een vacature vrij in de top van de piramide, namelijk die van US Federal Reserve Chairman. Het zou zo maar kunnen dat Ben Bernanke op korte termijn een opvolger gaat krijgen. Mitt Romney heeft namelijk te kennen gegeven dat hij een andere kandidaat zal nomineren als hij wint en ook Obama liet weten na te denken over deze functie, zo zegt BNR. Na het aankondigen van het vertrek van Timothy Geithner is dit de derde vacature die vrijkomt in deze gelederen.

Wie wordt de nieuwe chairman?

De crisis rolt nu onverminderd door en er is behoorlijk wat onrust gaande over de situatie in de financiële wereld. Een Federal Reserve die sterk optreedt, is hard nodig omdat vertrouwen een sleutelwoord is in deze crisis. Daarom is het natuurlijk belangrijk om te weten wie de nieuwe president van de ‘Federal’ Reserve gaat worden; wat is zijn visie en hoe verhoudt dit zich naar wat hij in het verleden ten uitvoer heeft gebracht. Wie o wie wordt de nieuwe president van de Fed? Lees verder op Goud-Portal.

13 reacties

 1. @Weintraub
  Hoe bedoel je dat? Op basis van welke feiten kom je tot die conclusie? Volgens mij steunt het groot kapitaal beide kampen. En om mensen nog een beetje een idee van democratie te geven (zodat we niet TE veel gaan tegensputteren), mogen jij en ik 1 keer per 4 jaar stemmen… Terwijl beide partijleiders achter de schermen samen hand in hand een ander doel nastreven.

  Ze weten wat ze zeggen, maar zeggen niet alles wat ze weten.

 2. @Mr T
  1 keer in de 4 jaar stemmen ? Nee joh ! In de praktijk besteden we daar meer tijd aan omdat de ‘succesformules’ iedere keer geen ‘succesformules’ blijken te zijn !

 3. Meer nog dan een verkiezing van Romney tot president zal een herverkiezing van Obama leiden tot meer van hetzelfde ten gunste van Wallstreet. Kijk dus niet gek op als Obama weer wint.

  Voor de rest is het dezelfde volkspoppenkast als bij ons.

  Zij het wat grootser.

  Gaap.

 4. @4 Moshe Weintraub
  Om het die Amerikanen makkelijker te maken mogen ze kiezen uit slechts 2 poppetjes. Hier in NL hebben we keuze uit meerdere poppetjes maar moeten we ook nog gaan denken of we strategisch een poppetje kiezen. Aan dat laatste heb persoonlijk niet mee gedaan.

 5. “It is the mechanism of scarcity that increases profits”.

  Kunstmatige schaarste, dat is de nieuwe crime against humanity. Over een paar jaar een nieuw Neurenberg-tribunaal maar dan met bankers ipv nazi’s. Dat zou de wereld goed doen…

 6. ” Neurenberg” was al een door het grootkapitaal geregiseerd toneelstuk. Het is een gotspe te veronderstellen, dat het grootkapitaal zichzelf in de voet gaat schieten door ditmaal “banksters” voor een dergelijk tribunaal te gaan slepen.

  Think again !

 7. Welke marionettenpop zal de elite nou weer eens aan de macht laten?

  Zal het mitt klaassen worden barakotrijn.?

  Het zal echt wel een hoop change geven, en dat dan bedoeld op het kleine beetje wisselgeld wat bij de gewone man in zijn broekzak steeds minder wordt daar.

  We want change, nou dat hebben ze gekregen hoor.

 8. Mijn broer woont in Amerika, ik heb hem gewezen op deze website maar hij kan deze niet openen, tevens via twitter geprobeerd maar ook hier kan hij de link naar deze site niet openen. Is het mogelijk dat deze site in de USA wordt geblokkeerd ????

 9. Aan Madman Volgens mijn broer zijn er 2 kandidaten in Amerika Jan Lul A en Jan Lul B en niet de moeite waard om ook maar 5 min. in de rij te gaan staan. Zo zouden ze de partijen en partijleiders in Ned. ook moeten gaan noemen, het is lood om oud ijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: