Willem Middelkoop praat met Kees de Kort

Kees de Kort is de “zwartkijkende” macro econoom die zoveel collega economen met zijn voorspellende uitspraken in de gordijnen joeg. Opnieuw verrassend voorspellende uitspraken van Kees de Kort twee weken voor de overeenkomst met Griekenland. “De Grieken worden door de Duitsers onder druk gezet om zelf de uitgang uit de Euro te zoeken”. Via Cafeweltschmerz.nl

[youtube id=”PQncMm0ptoU” align=”center”]

12 reacties

 1. dan start ik de discussie maar tav de schuldenproblematiek genoemd in het interview.
  schulden aftikken en kijken wie de grootste klappen krijgt dat is de doelstelling, Het probleem van nu is dat je niet meer één regio/land kan opschonen met zijn ‘eigen’ schuldproblematiek omdat wij en veel andere landen geen eigen valuta meer hebben om de boel te controleren daarbij is het eigendom van bedrijven, vastgoed, obligaties e.d. landsgrensoverschrijdend. Wie welk eigendom heeft is met alle fondsen, die zelfs weer in andere fondsen zijn ondergebracht niet meer te controleren, laat staan, aan te sturen.
  Het globaliseren heeft iets gecreëerd wat niet meer hanteerbaar is voor volksvertegenwoordigingen. Het enige land dat nog invloed heeft in eigen land is Noord Korea (zij hebben één van de kleinste staatsschulden ter de wereld). Het schuldsaneringsverhaal is niet op te lossen, te veel grote vaak gezichtsloze partijen die niets willen inleveren. Denk eens aan Argentinië dat een afspraak wilde om zijn schuldeisers maar een deel te betalen omdat alles terugbetalen onmogelijk zou zijn. De meeste partijen gingen akkoord maar enkele niet, die nu nog steeds Argentinië financieel en juridisch lopen te stalken. Het enige wat in de praktijk mogelijk is, is dat de sterkere broeders de schuld toe-zwarte pieten naar de zwakkere broeders die dan in een financiële holocaust achterblijven en tot in de eeuwigheid worden afgeperst. De financiële wereld is een oncontroleerbare moloch geworden die alle welvaart opslokt en geen voordeel meer brengt. Hoe nu verder? ik weet het niet, niemand weet het.

  1. Goeie reactie jt. Moet wel toevoegen; staatsschulden die tussen staten onderling kunnen worden weggestreept is eenvoudig op te zetten. Staten die als een kat in het nauw worden gedreven hebben schijt aan jou en mij, zo lang hun eigen ‘credibility’ maar niet in gevaar komt.

   Er is dus een verschil tussen het wegstrepen van staatsschulden tussen staten onderling, en waar jij op doelt. De iou’s zijn dusdanig verweven inderdaad, dat het onmogelijk is om hier soep van te maken.

   De staat echter prevaleert boven jou en mij, tot de dood ons scheidt. Zoals Griekenland haar zevende bailout zal ontvangen op termijn, zo zal staatsschuld worden afgeboekt.

   Uw hypotheek echter is van een andere orde. Een lagere.

   1. Moet er bij vermelden; staatschuld wordt in de financiele wereld gebruikt als ‘asset’; een onderpand tot het aangaan van overige financiele transacties. Vwb het ‘afstrepen’ bedoel ik dus enkel de zuivere staatsschuld, zoals China, dat honderden miljarden aan Amerikaanse staatsschuld zou kunnen wegstrepen, in ruil voor bijvoorbeeld ‘betaalbare’ olie uit Irak.

    Of Iran…..

    Is er recent niet vrede gesloten met Iran?

    Heheh…

    Deze geopolitieke ontwikkelingen zijn voor ons vooralsnog ondoorzichtig biflaten. Daar komen we nooit uit. Het einde van schuld op schuld; teveel schuld, te weinig groei, gebrek aan energie surplus, dat zijn krachten die niet zomaar zijn op te lossen via lamestream & presstitutes….

    Look at what they do, not what they say…

    Maar dat geldt wellicht ook voor mij….

 2. “We begeleiden de Grieken naar de uitgang”

  Aldus Kees.

  Wat dacht je van de ingang?

  Ik vind dit interview een nogal ‘kort’zichtige blamage op de uitdagingen die ons staan te wachten. Een oppervlakkig aspirientje tegen de koppijn, keep dreaming Kees, wast of time.

  1. Klopt, Kees was inderdaad ‘Kort’ van stof cq liet het achterste van z’n tong niet zien.
   .
   Alleen de laatste vijf minuutjes had ik wat aan hem zeg maar.
   .
   Willem had dan ook Kees’ glas minimaal twee keer moeten bijvullen tussentijds.
   .
   Want Kees ‘loopt’ niet op water heheh
   .

   Afijn, ‘bezuinigingen’ alom hè ?
   .
   WA-HAA-HAAA !!!
   .

   1. het valt altijd op dat mensen als de kort en middelkoop en vele andere goeroes, bepaalde onderwerpen vermijden, ik google van tijd tot tijd naar defensie gegevens van diverse landen, de wapenwedloop is op dit ogenblik gigantisch, kopen van wapens, uitbreiden dienstplicht, ontwikkelen van wapensystemen, verder zijn de afgelopen jaren de mensenrechten wereldwijd drastisch ingeperkt en worden steeds beperkter, er is geen krant, televisiekanaal of internet goeroe die hier aandacht op vestigt. verder worden berichten over milieuvervuiling ook uit de media gehouden, wat vroeger zure regen was is nu plasticsoep in zee en plastic deeltjes in het milieu, er gebeurt helaas heel veel slechts in de flora en fauna van deze wereld, het komt echter niet of nauwelijks in de media, kennelijk zijn oorlogsdreiging en milieu taboe voor de mediagoeroes en de algemene nieuwsmedia.
    in alle opzichten hebben de bestuurders van deze planeet het totaalplaatje uit het oog verleren en hebben een soort van economische tunnelvisie ontwikkeld. Dit kan niet goed gaan, de wal gaat het schip keren.

 3. Om de eurozone omver te werpen is het juist van belang dat de Grieken in de eurozone blijven, want alleen intern kan deze munt-unie/transfer-unie worden vernietigd, door wegvallen van vertrouwen dus binnen de eurozone zelf. Want zodra Griekenland uit de euro is, houd je een sterkere rest over en zal er dus meer vertrouwen en worden we dus blijvend opgezadeld met deze op termijn (en nu al) economisch en financieel vernietigende munteenheid.

  1. Denk jij ook dat de antichrist vanuit Europa aan de macht zal komen? Europa krijgt namelijk een aantal grote problemen tegelijkertijd op het bordje. Vluchtelingenstroom, Griekenland, oorlog Oekraïne, onrust in het Midden-Oosten, IS, enz. En dat 10 E.U.-landen hem de macht zullen overdragen om al deze problemen op te lossen.

   1. Dat is inderdaad de meest bekende theorie, maar hij zal volgens de Bijbel toch echt vanuit de islam komen, want een Palestijnse ex-moslimterrorist die christen is geworden ziet treffende gelijkenissen met de islam. De heilige plaats van de moslims (Mekka) voldoet dan ook aan ALLE kenmerken van “de hoer van Babylon”, dat dus SAUDI-ARABIË is (sterker nog; Mekka)

    Het is behoorlijk confronterend want die Palestijn heeft het taalgebruik van de Bijbel daarover echt compleet weten te ontcijferen. Alle theorieën over dat die uit Rome zal komen, of dat het Europa zijn, of dat de tekst symbolisch is (volgens atheïsten) kunnen dus linea directa de prullenbak in.

    Ik zou zeggen; lees het artikel en bewaar de link, aangezien het veel te lang is om in een keer door te lezen.

    http://inbijbelsperspectief.weebly.com/het-islamitische-kalifaat-in-wording-mekka-zal-worden-vernietigd.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.