Beleggen zonder transactiekosten, het lijkt dus toch gewoon mogelijk. De propositie is van  Flatex.nl afkomstig, een Duitse discount effectenmakelaar. Nul euro dus om te handelen in aandelen en de meeste andere beleggingsklassen. Een vergelijkingstool met vijf concurrenten van de Duitse broker staat trouwens online. Het prijsverschil is aanzienlijk. Binck, Rabobank, De Giro, Lynx en ING worden vergeleken. Zouden de grootbanken ook hun tarieven gaan aanpassen aan deze nieuwkomer in de brokermarkt?

Uitgebreid aanbod

Flatex biedt gratis beleggen aan, in Nederland dus ook, dat wat ons direct aangaat. Ideaal voor wie met kleine bedragen handelt of aan daghandel doet. Het zogenaamde daytrading. Bij Flatex kun je in zowat de meeste financiële instrumenten handelen (en tegen 0 euro dus):

Beleggen zonder transactiekosten

Flatex: ‘De missie van flatex was toen en is nog steeds het permanent en onder alle omstandigheden beschikbaar stellen van een begrijpelijk en eerlijk aanbod voor online effectenhandel afgestemd voor particuliere beleggers onder het motto “eenvoudig beter handelen”.’ De kerncijfers ogen indrukwekkend met 525 medewerkers en een verhandeld jaarlijks volume van 150 miljard euro. Net als de bewaarde effecten voor 11 miljard en de 1 miljard cash ter beschikking. Flatex mag dan wel in hoofdzaak werken voor de kleine belegger; zelf is het bedrijf geen kleintje te noemen. Flatex is in Duitsland sinds de oprichting in 2006 ook vele malen bekroond tot beste broker. En haalde zo o.m. het Handelsblatt, Stiftung Warentest en n-tv.

Contact

Belangrijk voor een belegger in deze is ook dat hij makkelijk om hulp kan vragen. Ingeval. Er zijn de uitgebreide en gedetailleerde FAQ, en diverse mogelijkheden om contact te zoeken. Telefonisch van 8:00 tot 20:00 en via een online formulier dat je kunt invullen. En uiteraard verloopt en is alles gesteld in het Nederlands. Eenvoudige, klare taal; niks in de handen niks in de mouwen, dus geen verborgen of piepkleine onbegrijpelijke lettertjes.

Wanneer gratis ook écht gratis is

Nauwlettend en kritisch speuren doet ons tot de conclusie leiden dat dit inderdaad het geval is. Flatex doet wat het belooft. Dat lijkt misschien een vanzelfsprekend gegeven, een vooronderstelling. Maar tegenwoordig moet je alles dubbel checken. Zeker wanneer het om geld gaat. Hierin doorstaat genoemde broker dus de test glansrijk. Zowat alle markten zijn toegankelijk vanuit het handelsplatform. Dat traden of handelen kunt u via uw tablet doen of uw laptop/computer. Maar omdat beleggen net als tal van andere bezigheden en handelingen almaar meer mobiel gebeurt, biedt Flatex ook nog een handige app aan. Kosteloos ook weer natuurlijk. Sterker nog: u kunt zelfs nog geld toé krijgen!

Bonus tot 175 euro

Dat is een bijzonder lanceringsaanbod voor nieuwe klanten van Flatex. Dit geldt wel maar tot en met 31 december 2019, houd die datum dus maar in het oog. Wanneer u bijvoorbeeld het gratis informatiepakket wilt bestellen. Om alles in detail nog eens goed na te gaan en bekijken. Voordat u eventueel een gratis rekening opent. (Ook het beheer daarvan, uitkering van dividenden en zo meer is kosteloos.) Voor diegenen die dan nog minstens 25 transacties uitvoeren in de eerste zes maanden als nieuwe klant, geldt na afloop van dat half jaar een cash bonus. Hoe actiever je handelt dus hoe meer orders je uitvoert, hoe hoger de bonus ook. Die loop dan op tot maar liefst 175 euro.

Wie zal dat betalen, wie heeft zoveel pingpingping?

Want wij Nederlanders (en niet alleen wij) zeggen nog al eens: voor niks gaat de zon op. Zoals de meeste internationale aanbieders van gratis beurshandel, haalt Flatex zijn vergoeding uit de spread. Dat is het verschil tussen de prijs waartegen u bv een aandeel koopt, en verkoopt. Dat kan en mag het bedrijf doen door afspraken te maken met welke partijen het verkiest te werken en is ook volledig legaal. We spreken dan van een miniem verschil en een fractie van een reeds laag percentage van zo’n 0,16 procent. Verwaarloosbaar dus. Zeker als je weet dat andere brokers en banken wel tot 8 euro vragen om gewoon zo’n aandeel te kopen. En we mogen gerust veronderstellen dat deze daar bovenop ook bepaalde tussenpersonen de voorkeur geven.

Probeer het vrijblijvend

Wilt u zelf proberen of u kunt beleggen tegen €0,- transactiekosten, maak dan hier gratis een account aan en profiteer van een welkomstbonus tot €175,-!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: