Deutsche Bank

Wantrouwen in “onze” banken groeit

Er gaat bijna geen dag voorbij of de Deutsche Bank (DB) wordt genoemd in een of ander (klein) persbericht, maar dan niet in positieve zin. In de aanloop naar een nieuwe bankencrisis lijkt de tijd aangebroken dat er koppen gaan rollen. De spanning neemt toe. We weten allemaal hoe het in 2008/2009 is verlopen toen de boel leek te gaan schuiven en na de val van de Lehman Brothers de overheden en centrale banken overuren gingen draaien om ons financiële systeem overeind te houden. De naweeën daarvan zien we nog volop terug. Negatieve rentes die banken onderling hanteren en spaarrente bijna nul procent. Een episode die in de wereldwijde geschiedenis van ons financiële stelsel nog niet eerder is voorgekomen. De mondiale schuldenberg op recordniveau en de rente die we zijn verschuldigd over onze kredieten bijna nul. Lijkt op een sprookje, luilekkerland. Het geld bijna voor niets. We vergeten echter dat dat we hier door een listig maar onontkoombaar spel van de grootbanken in zijn gemanoeuvreerd. De enorme schuldencarrousel die draaiend moest worden gehouden door het bedenken van allerlei financiële wanproducten van ons bankenkartel. Dankzij de handel in, en het verzekeren van risicovolle financiële producten, derivaten en allerlei schuld-gerelateerde polissen zijn veel internationaal opererende banken in problemen gekomen. De risico’s zijn ongekend groot. Het wordt alleen niet toegegeven om te voorkomen dat het vertrouwen bij burgers en midden- en kleinbedrijf wegvalt.

Deutsche Bank, fraudebank bij uitstek

De berichten over frauduleuze handelingen door banken zijn schering en inslag in de verschillende media. De DB loopt hierin toch echt voorop. Onlangs dook weer een bericht op van manipulatie in de goud en zilver fixing. Met de DB is een schikking getroffen voor een bedrag van “maar” 38 miljoen dollar. Hierdoor onttrekt de DB zich aan de rechtszaak. Andere schandalen waar de DB ook bij betrokken was zijn de Euribor- en Liborfraude. Een fraude met de internationale rentetarieven die grote banken onderling aan elkaar moeten betalen als ze van elkaar lenen. Bij veel fraudeonderzoeken duikt telkens weer de naam van de DB op. Hoe slecht en immoreel moet een bank tegenwoordig dan wel niet in elkaar steken? Een bank waarin wij boeren, burgers en beleggers ooit een groot vertrouwen hadden. Er wordt een enorm misbruik gemaakt van het opgewekte vertrouwen door te manipuleren met onze centen. Het feit dat er steeds meer schande wordt gesproken over het gedrag van onze grootbanken, en het feit dat nauwelijks nog rente wordt vergoed over onze spaarcenten geeft m.i. wel heel duidelijk aan dat een naderende bankencrisis aanstaande is.

Stresstest voor de bühne

Via de zogenaamde strenge stresstests door toezichthouders en centrale banken wordt ons wijs gemaakt dat de stabiliteit van de systeembanken geen gevaar loopt. Precies hierdoor wordt juist mijn wantrouwen opgewekt. En waarschijnlijk niet bij mij alleen. Bij veel marktvorsers wordt o.a. de houdbaarheid van het huidige financiële systeem in twijfel getrokken omdat de risico’s bij een aantal grootbanken in werkelijkheid veel groter zouden zijn dan (uiteraard) wordt toegegeven. De focus is nu helemaal gericht op de DB. Een bank met een onmetelijk grote balans en een derivatenpakket waarvan schattingen uiteenlopen van honderden miljarden tot zelfs in de biljoen. Het feit dat geen enkele marktkenner een exact bedrag weet te noemen is zorgelijk.

Deutsche Bank, “wir schaffen dass…”

De complexiteit van de wereldwijde verwevenheid van de internationale handel in schuldproducten is dermate ingewikkeld dat er grote gevaren schuilen achter die prestigieuze façades van luxe bankgebouwen. “Het is niet altijd goud wat er blinkt”. Integendeel. De bittere werkelijkheid zal zich spoedig openbaren als ook beleggers de DB zullen laten vallen. Door de grote onzekerheid schommelt de koers al een jaar als een jojo. Het is zaak om de ontwikkeling rondom de DB goed in de gaten te houden. Het lijkt er op dat het merendeel van de beleggers nog altijd vertrouwen heeft in de Duitse overheid en dat men denkt dat de bank door een bail-out wel gered zal worden. Ik denk dat buurvrouw Merkel met haar bekende uitspraak, “wir schaffen dass,” straks weer probeert om sussende woorden te spreken maar in haar achterhoofd grote twijfel zal hebben over de haalbaarheid daarvan.

Bail-in of bail-out

Overigens schijnt het volgens EU-afspraken zo te werken dat een bail-in eerst aan de orde komt. Dus eerst de aandeelhouders en (spaar)rekeninghouders aanspreken bij een dreigend faillissement. Dat zien de slimmeriken natuurlijk aankomen en naar het schijnt is een stille bankrun op de achtergrond al gaande. Wordt natuurlijk ontkend om een heuse bankrun te voorkomen. Hoe dan ook, het zal zeker spannend worden rondom de DB. Vooral als de MSM zich er mee gaat bemoeien en straks bij dreigende paniek berichten in chocoladeletters op hun voorpagina’s gaan plakken. Maar dan is het te laat. Als iedereen wakker is geschud kunnen we de pinpassen aan de kant leggen en doet de leder- en kledingindustrie weer goede zaken. Onze portemonnees, en ook onze broekzakken, zullen een maatje groter moeten om de vele contanten te kunnen bergen die we noodgedwongen vroegtijdig zullen onttrekken aan het wankele financiële circuit van onze systeembanken. Hoe komt het toch dat vooral in de BRD de omzet in brandkasten een enorme vlucht neemt?

Piet Pineut

52 reacties

 1. Ik denk dat DB zal vallen wanneer er in het Midden-Oosten een grote oorlog aan de gang is. En dat juist dan alle christenen worden weggerukt naar Gods heerlijkheid en de antichrist naar voren wordt geschoven als de sterke man van de Nieuwe Wereld Orde.

 2. Totalen aan schulden Deutze Bank schijnt 112 maal het BBP Duitsland te zijn.
  Deze bank failliet houd automatisch in dat de gehele EU met euro ook failliet is.
  Ook de VS zal niet overleven omdat Duitsland nooit het op kan brengen om welk land van de wereld zijn banksysteem te redden.
  De grote fout schijnt te zijn dat schulden worden herfinancierend maar dat de onderliggende schuldpapier derivaten blijft bestaan en in het bezit van bank XX en daar is met het beste aan mensen en computer systeem niet meer te overzien en weg te saneren.
  Hoe komt de Deutze bank aan zoveel waardeloos schuld papier, door failliet Lehman Brotters zijn de niet schuldpapier overgegaan naar Goldman Sacks de waardeloze schuldpapier zijn als triple A naar de Deutze bank gegaan, ja dat ken je aan joden wel over laten om de boel te belazeren.
  De hoofdrede ervan was dat VS een oorlog met Rusland zou veroorzaken die binnen korte tijd over zou gaan in een automaire waarbij uiteraard EU landen en dus ook banken vernietiigd worden en zijn de joden van de door hen veroorzaakte schulden af.
  Helaas is Rusland heden dusdanig sterk dat bij oorlog juist de VS zware schade zal ondervinden.
  Een nieuwe uitweg is tot op heden niet te vinden.
  Artikel in Ivestia stond los het op zoals de Russische regering onder leiding Putin gedaan heeft in 2008.
  Alle waardeloze schuldpapier direct vernietigen dat heeft een viertal olichargen hun kop gekost maar de Russische staat is niet vergiftigd met bovenmatige schulden bij banken.

 3. Ik denk niet dat de Duitse regering DB officieel failliet laat gaan en de trigger gaat worden.

  Ten eerste, omdat velen dat al verwachten en omdat het de reputatie van Duitsland zou schaden.

  Ik geloof eerder in het opsplitsen van de bank in delen.

 4. DB is niet ’trigger’, maar ‘crash’. De bank is niet te redden. Net zo min als de door de ‘steunmaatregelen’ overgewaardeerde markten, de ’toxic papers’, de schulden, de risico’s, de deposito’s, het pensioenvermogen…
  We zitten niet op een vaatje buskruit, maar op een atoombom (zowel letterlijk en figuurlijk).
  ‘Brexit’ werd aanvankelijk getipt als ‘Black Swan event’; maar intussen denken de meeste ‘bookmakers’ alleen nog aan 8 november, de dag van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen, als hét moment waarop de trekker zal worden overgehaald.

  Vooropgezet plan door de ‘elite’ of ‘natuurlijke evolutie’? Voor de gevolgen lijkt het allemaal niet veel meer uit te maken.

  1. De mens wikt, maar de Heere God beschikt. Heeft de Heere Jezus niet gezegd dat het ons helemaal niets aangaat wanneer Hij terugkomt?

    1. 11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag en dat het financiële stelsel met een enorme rotklap uit elkaar klapt zodat de gehele zg. financiële dienstverlenende sector niet weet waar ze het zoeken moeten van ellende en we misschien ooit weer normaal kunnen gaan doen.
     Vandaag kwam het met een klant van mij , ( register accountant bij een van de big 5 ) zal verder geen namen noemen die vond dat ik zijn bestelling van 550 euro wel gratis thuis kon komen brengen en dat dat service was .
     Ik vertelde dat het voor mij op en neer 270 km was en dat het mij een halve dag kost plus brandstof afschrijving auto etc.
     Hij vroeg mijn ook om een gespecificeerde factuur van elk plantje apart vermeld.
     Toen vroeg ik hem het volgende , wat rekent u per uur aan uw klant , wat rekent u aan kilometer vergoeding en of hij zijn facturen ook specificeert .
     U snapt wel dat hij niet verder op in ging maar wat ik ermee wil zeggen dat alle mensen werkzaam in deze zg dienstverlenende sector in hun hoofd compleet de weg kwijt zijn en geheel buiten een normale maatschappij om hun leventje leiden en verder weg staan dan ooit van het gewone MKB en alle realiteit uit het oog zijn verloren.
     Ralf Hamers CAO van ING bank vind nog echt ook dat hij een salaris van 1,7 miljoen verdient , hoe ziek ben je dan ik je hoofd om dit openlijk te durven uitspreken terwijl je er als sector zo’n een zooitje van gemaakt hebt .
     Dus daarom hoop ik voor deze sector alleen al dat de hele zaak zsm totaal in elkaar sodemietert zodat ze nergens meer en op niemand kunnen parasiteren en dat wordt de sector die echt pijn gaat leiden en u snapt dat het wat mij betreft niet pijn genoeg kan doen zodat hun hersens ook weer normaal kunnen gaan denken .

     1. @Goof:

      11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag en dat het financiële stelsel met een enorme rotklap uit elkaar klapt zodat de gehele zg. financiële dienstverlenende sector niet weet waar ze het zoeken moeten van ellende en we misschien ooit weer normaal kunnen gaan doen.

      Dan moet je ook niet gaan jammeren dat je t.g.v. de financiële crash niets meer te eten hebt!

     2. Die financiele crash is allang niet meer te vermijden en hoe langer we doormodderen hoe groter de chaos en anarchie gaat worden.

 5. Jim Willie: If Deutsche Bank Goes Under It Will be Lehman TIMES FIVE!
  http://www.silverdoctors.com/gold/gold-news/jim-willie-if-deutsche-bank-goes-under-it-will-be-lehman-times-five/

  En dat denk ik ook. Mocht DB vallen, dan is het hek van de dam. Als je dacht dat Lehman angstaanjagend is, wacht totdat er een systeembank niet kan worden gered, overheden zullen het wellicht proberen, maar gaan uiteindelijk gebukt onder maatschappelijke protesten en onrust.

  Want de mensen worden boos. Kijk de 8000 man gister op het Museumplein, ze worden mondiger, mensen gaan boven multinationals, al vinden ze dat niet leuk.

 6. In feite is DB natuurlijk al gevallen, diverse infusen houden de corrupte megalomane systeembank nog slechts functionerend. Dat kan ook niet anders, want anders ploft de eussr nog verder in elkaar. De mega schuldenberg in de eussr wordt met een kosmetisch laagje beton bedekt, zoals die ontplofte kerncentrale in tjernobyl en kan de veenbrand ondergronds rustig verdergaan. Het is de beproefde oplossing van de elite, en de door de elitaire msm gehypnotiseerde “kiezers” geloven er weer in op 17 maart en krijgt klokkenluider Geert wilders natuurlijk van alles de schuld,terwijl de liegende sorry rutte, sorry samson en sorry pechtold zich een deuk lachen. Welterusten bananenrepubliek.

 7. Uit dit artikel: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/26866042/___Fusie_tussen_Nordea_en_ABN_Amro_had_prachtige_bank_opgeleverd___.html in de Telegraaf blijkt maar weer waar onze grootbanken op uit zijn. Groot worden door fusies. Hoe groter de balans, hoe meer mogelijkheden en hoe meer macht. Door balansvergroting hebben banken meer mogelijkheden om hun handel in schuldpapier voort te zetten en op te voeren. Om de kredietrisico’s in te dekken moet je zorgen voor hogere kapitaalratio’s, dus is groter groeien het credo. Gezien de huidige omstandigheden kunnen banken weinig anders dan meedoen met de immense handel in schuldpapier. De mondiale schuldenberg is dermate groot dat juist in die handel het meest valt te verdienen. Tegelijk neemt met het groeien van de schuldenberg het risico toe dat leningen niet meer afgelost kunnen worden. Uiteindelijk groeit dit spel toe naar een climax. Het is gewoon wachten op een crash. De koers van de DB zal best wel eens de leidraad kunnen zijn voor veel beleggers. Als deze na de stijging van de laatste weken straks weer gaat dalen naar de gevarenzone onder de 10 euro dan hebben we weer spanning in de markt. We zullen het ooit meemaken.

  1. De houten palen van het financiële fundament in de eussr staan in brand, een veenbrand dus, bovengronds is weinig te zien.(Wel erg geschikt voor stadsverwarming overigens).

  2. Echt leuk wordt het voor de banken natuurlijk pas buiten de balans/OTC, want op de klassieke manier is er geen lol meer aan sinds centrale banken met hun ‘monetaire stimulans’ en nulrente de (obligatie) markten dicteren.
   De officiële ‘eigen kapitaal ratio’ is een fopspeen, omdat daarbij – zie DB – doorgaans geen rekening wordt gehouden met schimmige (maat wel zeer lucraieve en dus risicovolle) buitenbeurse activiteiten.

   De na 2008 nog fors toegenomen onderlinge verwevenheid van banken was vooral gericht op het vangnet van een bailout (de belastingbetaler). Maar de forse stijging sindsdien van schulden, verplichtingen en riisico’s in deze branche vormen daardoor nu een acute bedreiging van het gehele financiële en economische systeem.

 8. Dat het systeem zal vallen snapt onderhand iedereen met meer als 1 hersencel op de politici na dan en die hun pluche niet willen inruilen voor het schavot op het kerkplein naast de banksters.
  De vraag is alleen nog wanneer het zal vallen.

 9. Dat banken in de problemen zitten, verbaast mij niets. Maar, om de banken de schuld te geven van de hele ellende, vind ik niet juist.
  De banken kun je wel 1 ding verwijten, namelijk dat zij leningen hebben verstrekt aan particulieren, bedrijven en vooral overheden, die nooit meer kunnen terugbetalen.
  Banken hadden beter moeten weten. Vooral de overheden, en daarmee direct ook de kiezers, zijn verantwoordelijk voor de ellende waarin wij zitten.
  Iedereen wilt graag rechten hebben van de overheid, en verwachten dan, dat anderen de rekening daarvan moeten betalen. En als de uitgaven groter zijn dan de inkomsten, gaat de overheid gewoon geld lenen. In enorme hoeveelheden. En dat allemaal interesseert de overheid niet, want de belastingbetaler krijgt de rekening gepresenteerd.
  De overheid is een intermediair, een derde partij, die niets anders doet dan rechten verzinnen, het geld ervoor ophaalt, en weer doorbetaalt aan de rechthebbenden. Dit is niets anders dan een piramidespel.

  1. Ik geef de politiek de grote schuld easymoney want die hebben de banken de kans en mogelijkheid gegeven geld te creëren uit niets.
   Ook lees ik hier dat banken niets verdienen aan geld nu de rente zo laag is !!
   Een bank krijgt van iemand spaargeld waar de bank de spaarder 1 % rente voor geeft.
   De bank mag van de overheid die spaareuro van hun spaarder 40 x gaan uitlenen a minimaal 3 % rente dus de bank krijgt van die spaareuro 3 x 40 is 120 % rente per jaar !
   En waarom , omdat ze banklicentie hebben afgegeven door de DNB en dat geeft ze het recht een piramidespel te beginnen en door kartelvorming concurrenten buiten de deur te houden met volledige medewerking van onze regering ofwel de DNB.
   Als u en ik een piramide spel beginnen is dat bij wet verboden dus waar zijn ze mee bezig.
   Laten we dus eens ophouden met die onzin dat banken niets meer verdienen door de lage rente van dit moment want dat is de grootste bullshit die ik de laatste tijd moet aanhoren.
   En laat die banken ophouden met zielig doen want het zijn verworden tot een groot maffia kartel die regeringen en hele economieën chanteren.
   Ik hoop dat morgen alle banken omvallen en dat we weer normaal kunnen gaan doen.
   Zal een maanden moeilijk worden maar anders kunnen we nooit aan een totale reset beginnen om de realiteit weer terug te krijgen.

   1. “Ik geef de politiek de grote schuld easymoney want die hebben de banken
    de kans en mogelijkheid gegeven geld te creëren uit niets.”

    Het is niet de politiek, maar wat er ver boven en achter verheven zit.

 10. http://www.telegraaf.nl/dft/26872161/__PvdA__extra_belasting_voor_banken__.html
  Weer zo’n slimme politicus die het niet helemaal snapt. Het verdienmodel van banken staat al onder druk door de lage rente. De banken berekenen inmiddels kosten door aan hun klanten voor alle vormen van dienstverlening. Onlangs nog 100 euro kostenverhoging doorgevoerd voor administratiekosten bij oversluiten hypotheek. Een extra belastingheffing op de banken wordt natuurlijk direct doorberekend aan de klant. Nutteloze actie. Het gevolg daarvan zou best wel eens kunnen zijn dat er nog meer wantrouwen ontstaat t.o.v. het bankwezen.

  1. Met wat de PvdA wil, is banken pesten. Met als gevolg nog meer wantrouwen bij de banken, banken die nog minder kredieten gaan verlenen, enz.

 11. Ooit wel eens WERKELIJK bij stilgestaan wat voor gevolgen het heeft wanneer heel de boel echt in elkaar klapt?

  Wanneer de schappen leeg zijn, en de benzinepompen leeg…
  Is dat iets wat je zou willen?
  Hoe je ook ‘het systeem’ verafschuwt, is dat toch wel iets om echt eens goed bij stil te staan, hoe geprepped je ook denkt te zijn.
  En wanneer je denkt dat de zogenaamde elite er een klap van zou krijgen dan heb je t goed mis, want die zijn daar al lang op voorbereid. Het zal hun macht alleen maar vergroten.

  Bedenk goed wat je wenst , want je kan t krijgen… maar vergeet niet de gevolgen.

  https://www.youtube.com/watch?v=n-mq0uJ7rlM

  1. De materiele wereld is de illusie, maar de mentale wereld creert de werkelijkheid, en dat is het grote geheim van de zogenaamde ‘verlichtten’ , de illuminati.
   Daarom zijn de meeste mensen bereid hun tijd in te leveren voor illusionaire vrijheid van fiat geld.

   Alleen een stap omhoog op de trap van van bewustzijn (bewust zijn!) kan je meer overzicht geven over het oude denken, en je een nieuwe manier van leven geven.
   Het is niet moeilijk, t is gemakkelijk, je moet er alleen voor openstaan en het beseffen.

   https://www.youtube.com/watch?v=gI8FgxHiTQw

   1. De aarde , de planeet waarop wij leven, is de planeet van intentie, lieve mensen.
    En intentie is waarom t gaat. Het overwinnen van het ego ten bate van de heelheid, het helen van ons allen.
    Dat we TEN MINSTE beseffen dat we onze hulpbronnen die we hebben voor ons ALLEN aanwenden, ipv dat we uit het vergaren van stuff of macht onze zelfbevrediging halen.

    R.I.P. George.

    https://www.youtube.com/watch?v=MvgN5gCuLac

  2. Er is niemand die dat wil Madman.
   Gaat er ook niet om wat we willen maar wat er gaat gebeuren en ja , de schappen zullen leeg zijn en benzine komt er een poosje niet uit de pomp.
   Ga daar maar op anticiperen zou ik zeggen want erg lang kan het niet meer duren.
   En dat onze leiders nu zeggen dat er weer economische groei is en er iedereen weer op vooruit zal gaan geloven allen de naïevelingen en struisvogels die liever GTST kijken. Eerst nog even wat verkiezingen en mooie loze verkiezingspraatjes over ons laten komen en na de verkiezingen gaan we horen dat het ineens toch allemaal wat tegenvalt en de volgende ronde pluk de jannen met de korte achternaam gaat weer gewoon verder.
   Kan allemaal wat eerder als Trump de verkiezingen wint en ik hoop en denk dat hij dat doet omdat ze de invloed social media volledig onderschatten.

    1. hallo Mad je bent de John Denver van Zweden. Kijk eens naar dit plaatje je ziet het is allemaal show en farce. Neem deze parasieten/politici/banksters nooit serieus want ze zijn enkel bezig zichzelf te verrijken. Mooi rustig plekje woon je daar niets verkeerd mee.

   1. Het is dan ook beter dat Clinton het niet wordt en door de social media die wel met de waarheid komen laten we dan maar Trump accepteren en er het beste van hopen want de de wereldpolitiek aardig verrot is horen we dagelijks.
    En waar dit gaat eindigen moeten we maar niet teveel aan denken want dat is slecht voor je hart.

    1. Dat veel mensen nog steeds in die poppenkast geloven en daar een standpunt in willen bepalen, doet me nog steeds verwonderen.

   1. Ik dacht ; Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg.. maar ik zal het uit leggen..
    Inhoudelijk betekent het dat Putin zijn hoofd koel houd en de westerse beschuldigingen relativeert.
    In tegenstelling wat de westerse Media beweert of suggereert .
    Brother Nattie gaat dieper in op de positie van Hillary en Trump ten aanzien de over-rulende belangen van de aanwezige Elite… Het was ook niet aan jou gericht.. Bertus de alleswetende.. maar meer voor de mensen die net het licht beginnen te zien en langzaamaan wakker beginnen te worden..
    Bottom line is dat Putin een slim spelletje schaak aan het spelen is en het westen als een slechte verliezer van plan is om het bord van tafel te slaan..

    1. Hallo,
     Ik weet zeker, dat ik nooit te oud ben om van anderen te leren, of betere inzichten te krijgen.

     Het spel begint wel steeds spannender te worden.
     Er blijven altijd verwende spelers, die niet tegen hun verlies kunnen.
     Maar dan moeten ze ook zelf in de frontlinie gaan staan, maar daar zal je ze nooit vinden.

 12. Op http://raptureready.com/soap2/shea1.html wat over de Deutsche Bank:

  hey Almost Got Away with One

  By Bob Shea

  One hundred and forty six years ago, a couple of German and Jewish men got together and formed a little company known today as Deutsche Bank. Their mission was to provide an array of banking services to the international community, which in of itself, considering the era, was truly cutting edge. Ludwig Bamberger and Hermann Wallich, the Jewish side and George von Siemens and Gustav Muller to mention a few on the German team, were issued their banking license in March of 1870 in the city of Berlin.

  Not to say they didn’t take their bumps and bruises as any normal start up but they kept it going in the right direction while opening locations in different parts of the world, including London and Shanghai in a relatively short period of time.

  Let’s fast forward 63 years to 1933 when Hitler instituted the Third Reich and became good buddies with Deutsche Bank (or at least part of Deustsche Bank). With their new found partnership, Hitler and Nazism, Deustsche chose to enact Gleichschaltung, which is a Nazi term for the process by which the Nazi regime successively established a system of totalitarian control and tight constraints.

 13. Vandaag nog deze analist gelezen in de Telegraaf:
  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/26908405/__Riemen_vast__.html
  Wat betreft de DB schreef hij dit:

  Problemen banksector
  Dan zijn er nog de problemen met de bankensector in de EU. Velen banken hebben te weinig gedaan om hun balansen op te schonen. Zo ligt Deutsche Bank al een tijdje onder vuur. Het lijkt nu wat gekalmeerd te zijn, maar structureel zijn de problemen nog steeds aanwezig. Deutsche heeft te weinig kapitaal en een te zachte balans (er wordt getwijfeld aan de waardering van sommige bezittingen). De boetes die van alle kanten komen aanwaaien en het ECB beleid doen de winstgevendheid van Deutsche (en andere banken) ook geen goed. Dit is dan ook te merken in Italië, waar de banken in zeer zwaar weer verkeren. Als Renzi het referendum verliest, kunnen de problemen van de financiële sector snel uit de hand lopen.

 14. En zoals verwacht werd, zal DB niet de trigger worden en ook andere grote banken niet.

  Waarom niet?, omdat ondergeschikte wolven in de wijde gemeenschap hun plek kennen en daarom niet zullen gaan janken.

  U bent ook gewaarschuwd als potentieel wolfie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: