We kennen de Amerikaanse Lyn Alden als de gerespecteerde commentator en beleggingsexperte met haar Investment Strategy. Zij geeft immer nuchter beleggingsadvies en marktanalyses en is tevens gekend als voorstander van goud in de portefeuille. Elke maand hangen duizenden beleggers aan haar lippen (nou ja…) voor ´research, information, and tools to help them build wealth and reach financial freedom.´ Financiële vrijheid – wie droomt daar nu niet van? Maar dat bereik je begrijpelijk genoeg niet van dag op dag. Zoiets vergt plannen, al zeker voor de lange termijn. Zerohedge.com mag dan wel als motto hebben, ik parafraseer: ´Op de lange termijn gaan we allemaal dood´. Maar voor het zover is, worden we misschien wel 80, of 90 jaar, wie weet? En willen we niet ook allemaal zorgen, sparen, beleggen voor tegen die ´oude dag´? Alvast tegen de pensioenleeftijd. Zodat we een mooi kapitaaltje bijeen gegaard hebben, om voor onszelf te zorgen, en te kunnen blijven genieten van het leven. En dat later, op zeer late leeftijd ervoor zorgt dat we de nodige…zorgen krijgen, ontvangen? 

Lyn doet ons een beetje denken aan de Nederlandse macro-econome Madelon Vos, waarvan we af en toe videoboodschappen plaatsen. Vindt u niet, beste lezer? Maar Miss of Mrs Alden heeft wel dat typisch Amerikaanse, keiharde, no-nonsense trekje. Terwijl de stijl van juffrouw Vos wel heel verschillend is. Maar beiden zitten wel overal recht op, met de vinger aan de pols van het economische en financiële reilen en zeilen, niet? 

Must read, must watch

In volgende video wordt Aldens standpunt over bitcoin belicht. Zij schreef een artikel erover dat eigenlijk iedere cryptobelegger zou moeten lezen. We halen het hier aan:

´7 Misconceptions About Bitcoin´

Zelden ben ik persoonlijk nog op een artikel gestuit over bitcoin en digitale muten in het algemeen, dat zo…nuchter, ik gebruik het woord opnieuw…ontleedt. Categoriseert. Een plaats geeft en duidt. Must read dus! In de tweede onderstaande video wordt Lyn Alden ook daarover geïnterviewd. Must watch dus, voor wie niet zo voor longreads voelt. Maar eerst een andere video waarin zij ook over het gele edelmetaal spreekt. Waar goud zich situeert in de huidige economische constellatie. Over schulden, de velocity, omloopsnelheid van geld, rente, inflatie en wat de toekomst inhoudt voor goldbugs. Lyn spreekt wel erg snel, dus het vraagt misschien wat meer aandacht om haar goed te volgen. Maar haar opinies krijgen altijd veel aandacht en worden zeer gerespecteerd. Typisch ook voor Alden is dat zij heel wat grafieken toont om haar visie bij te zetten. Haar kennis en zeer brede blik zijn m.i. indrukwekkend, alsof niets haar ontgaat… Watch and listen:

 

 

Tom Lassing van omder veel meer Beursbox.nl hoef je goud niet aan te prijzen. Van een nuchtere lange-termijn-belegger gesproken! Mijn vriend en collega heeft zijn (financiële) zaakjes wel voor mekaar, met de spreekwoordelijke schaapjes al lang op het droge. Goed voor hem! Wat niet belet dat hij wel continu blijft beleggen. Eens gebeten door de beleggersmicrobe, voor altijd gebeten zeg ik dan. Maar wat horen we nu – worden alle Goldmoney accounts, dus ook die van Tom gesloten? Wat is hier aan het handje…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: