syrische vlagHeel interessante insider-informatie van Harald Doornbos, correspondent van De Tijd voor het Midden-Oosten.  3 Scenario’s voor Syrië…en alle 3 onaantrekkelijk.

Obama als gewapende vredesduif?

Naar verluid zou president Obama een beperkte militaire actie ondernemen tegen Syrië : raketten afvuren voor korte tijd als vergelding voor…een gifgasaanval die niet bewezen is maar wel als goed excuus dient, dat weet elk weldenkend mens ondertussen, soit.  Volgens de correspondent zou het de bedoeling zijn president Assad naar de onderhandelingstafel te dwingen om een vredesvoorstel te accepteren.  “Met geweld een vredesdeal afdwingen dus”.  Doornbos baseert zich daarvoor op “bronnen in de Arabische Golf”.  Die bezitten wij niet maar wij zijn minder hoopvol of naïef over de ware bedoelingen van Obama.  Ons inziens (let op wat ze doen, niet op wat ze zeggen) is die wel degelijk uit op een machtswissel in Syrië.  Hem als een soort “gewapende vredesduif” zien of “menselijke vergelder van onrecht”…neen dus, volslagen ongeloofwaardig gezien zijn staat van dienst.

3 Mogelijke scenario’s en alle even slecht

Maar dat is dus scenario 1.  Assad zal sterker uit de strijd komen als het om “symbolische bombardementen” gaat.  Hij zal niet aftreden en niet naar die onderhandelingstafel gaan.  Voor zijn aanhangers is de president dan een held die al 2 jaar tegenstand biedt tegen Al-Qaida en zelfs tegen de VS.

Scenario 2.  Een weken- of zelfs maandenlang bombardement, Assad écht “aanpakken” zoals bijvoorbeeld in Libië.  De rebellen zouden een verzwakt regeringsleger makkelijk kunnen verslaan en zij en de oppositie zouden overwinnen, de macht overnemen.  Correspondent Doornbos acht de kans zeer groot dat deze wraakacties gaan ondernemen, “zuiveringen” doen, dat heeft hij uit de mond van deze lieden zelf! Miljoenen burgers wonen in Assad-gebieden dus we kunnen ons voorstellen wat een bloedbad dat zou geven! En zonder westerse grondtroepen om te pacificeren zouden ze niet te stoppen zijn…

Scenario 3.  Het Westen doet niets en dan gaat de Syrië oorlog intern waarschijnlijk nog jaren door.  “Dit zijn allemaal weinig aantrekkelijke scenario’s” zegt Doornbos en daarmee kunnen wij het alleen maar eens zijn.  What would You do…?

 

7 reacties

 1. Nederland is ook een gebied waar veel onrust en oorlog is. Sla de krant maar open, of doe je ogen misschien gewoon open.
  De materiële wereld is nu eenmaal bedoeld voor oorlog en ellende. Je moet bv dood gaan, of je het wilt of niet. Dat hebben velen niet in de gaten. Met name pseudo pascifisten en hedonisten zijn nogal blind, de pechvogeltjes.

 2. Hij vergeet het belangrijkste scenario. En dat is de opmaat naar WO3. Alle propagandamachines draaien op volle toeren. Feit blijft wie het ook is, dat er 1 partij glashard liegt. het lijkt me een geniaal idee om i.p.v. Te kijken naar een Championsleague wedstrijd al die machtsgeile politici op te sluiten in een arena, waar ze elkaar te lijf gaan met als voorwaarde dat al het geweld stopt in Syrië, is er voor het eerst in de geschiedenis een schone oorlog, wat een kijkcijferhit zal dat worden!

 3. Script van de zio boys als vanouds :

  het zgn 10 punten plan:

  1. het sturen van CIA provocateurs
  2.start een massale propaganda campagne
  3.beschuldig de regering van gebruik wmd/chemische wapens
  4. schilder de regering als een dicatuur die geen respect voor mensenrechten heeft, geen vrije meningsuiting, geen democratie
  5.eis een no fly zone en lobby voor een huminitaire missie
  6. start een bommen tapijt, gooi ze allemaal in de gevangenis, martel ze, en laat niets zien in de westerse pers
  7.richt een centrale bank op voor de Rotschildts
  8.dan verkoop alle natuurlijke bronnen aan de lakeien van Rotschildt & Co.
  9. bouw een gigantische militaire basis
  10. installeer een pseudo/joker regering alsof het lijkt of het land nog
  steeds onafhankelijk is

  Welkom in de satanische fiat wereld van de banksters

  1. ’t Is wel opvallend dat die zgn. positieve en ontwikkelde westerse burgers dit allemaal oke vinden, behalve wat zinloos gemopper en geminacht vanuit de makkelijk leunstoel.

 4. Ik was nog vergeten te vermelden dit zijn de vernieuwde 10 geboden dus
  het lijkt alsof veel lander errug geleuvig zijn geworden ha ha

 5. Een pijpleiding van Rusland door Syrie, en langs die route verder naar Europa, de petrodollar op een zijspoor, olie voor Iraans goud, Turkije als goud- en olie hub(ris), de Gazprom mafia tegen de waanzinnigen van het Huis Saoud?

  Of; we weten het niet meer, dus gaan we schieten.

 6. Scenario 3 klopt mijns inziens niet. Als het Westen niets zou doen is het feestje van de Al Quida/Al Nusra ‘rebellen’ binnen enkele maanden afgelopen en keert de rust terug in SYrie.

  Het huidige scenario is dat het Westen heimelijk die fijne rebellen helpt met wapens, geld en tactisch advies waardoor er dus nog jaren onnodig gevochten kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: