Wil je zakelijk rijden? Dan ontdek je al snel dat je nogal wat keuzes moet maken. Hierdoor vind je het misschien lastig om te bepalen wat voor jou de beste auto is. Als gevolg hiervan maak je misschien de verkeerde keuze. Wij helpen jou graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we hier 3 tips op een rijtje die jou helpen een weloverwogen keuze te maken voor een zakelijke auto.

1. Kies een auto die bij jou past
Als we het over een zakelijke auto hebben, denken veel mensen al snel aan een busje. Zo’n voertuig wordt vaak zakelijk gebruikt, maar toch is een busje niet geschikt voor ieder bedrijf. Kies daarom eerst een auto die bij jou past alvorens je begint met zoeken. Zoek je een auto die stijlvol is, maar ook voldoende opbergruimte heeft? Dan is een SUV misschien iets voor jou. Veel mensen zien zo’n auto als een gezinsauto, maar hij is ook uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. Dit komt vooral door de grote, uitbreidbare kofferbak. Hierdoor kun je er veel spullen in kwijt. Dit maakt dat een grote SUV uitermate geschikt is als zakelijke auto.

2. Brandstofauto of elektrische rijden?
Nadat je een auto hebt gekozen moet je voor jezelf bepalen of het een brandstofauto of een elektrische auto moet worden. Wil je jouw steentje bijdragen aan het milieu? Dan is een elektrische auto een goede keuze. De CO2-uitstoot van zo’n auto kan namelijk wel 55% lager liggen dan de uitstoot van een brandstofauto. Bovendien kun je een laadpaal bij jouw bedrijf laten plaatsen, zodat de auto ter plekke opgeladen kan worden. Leg je grote afstanden af? Dan neig je mogelijk naar een zakelijke auto die rijdt op brandstof. De actieradius van deze auto’s is vaak groter dan die van een elektrische auto. Je kunt eventueel ook voor een hybride auto kiezen.

3. Wil je kopen of leasen?
Weet je inmiddels welke auto het moet worden? Dan moet je voor jezelf bepalen of je deze wilt kopen of leasen. Als er genoeg eigen vermogen is, neig je misschien naar kopen. Heb je niet voldoende geld? Of vind je het niet prettig om een groot geldbedrag in één keer te investeren in een auto? Kies er dan voor om een SUV zakelijk te leasen. Je betaalt dan iedere maand namelijk een vastgesteld bedrag voor het gebruik van de auto. De hoogte van het maandbedrag is afhankelijk van het model auto dat je leaset en de looptijd van het contract.

Voor de prijs die je betaalt krijg je overigens niet alleen de beschikking over een gloednieuwe auto. Nee, want hier zitten ook bijkomende kosten voor onderhoud en reparatie bij. Ook de verzekeringen zijn allemaal geregeld als je kiest voor zakelijke lease. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor bijkomende kosten. En wil je hem ook voor privé gebruiken? Bereken dan de bijtelling, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: