Zakmessen kopen met Bitcoin

12

bitcoin valutaAdvertorial | In navolging van het populaire Content Management Systeem WordPress, is het bij de webwinkel HQ Knives vanaf nu mogelijk bestellingen af te rekenen met Bitcoins. De online messenwinkel is daarmee één van de eerste bedrijven in Nederland waar fysieke goederen betaald kunnen worden met deze nieuwe internet valuta.

Alternatieve valuta

Bitcoin is een alternatieve valuta met een groeiende populariteit en steeds meer bedrijven en organisaties over de hele wereld accepteren betalingen in Bitcoins. Volgens ondernemer Gerben Groenenberg van de webwinkel HQ Knives vormt de Bitcoin inmiddels een interessante aanvulling op de gebruikelijke online betaalmethoden en sinds kort accepteert hij dan ook betalingen in Bitcoin.  Gerben: “De Bitcoin kan het best vergeleken worden met contant geld, maar dan voor internet. Het heeft ongeveer dezelfde voor- en nadelen. Om te betalen zijn dus geen pincodes of ingewikkelde toegangscodes nodig en bestaat er geen risico op identiteitsfraude. De echtheid van het geld volstaat voor het uitvoeren van een transactie en wereldwijd betalen gaat zo net makkelijk en snel als het versturen van een e-mail.”

Open Source

De beveiliging van Bitcoin is even eenvoudig als revolutionair. Het systeem is Opensource en iedere transactie wordt anoniem geregistreerd in het netwerk, de Blockchain genaamd. Iedere Wallet bezit een kopie van deze Blochchain, die bij verbinding met internet gesynchroniseerd wordt met miljoenen kopieën van andere gebruikers. Er vindt dus een gedecentraliseerde controle plaats, wat het praktisch onmogelijk maakt het Bitcoin systeem te kraken. “Bitcoins accepteren is vrij eenvoudig en de vraag ernaar neemt toe.” Gerben wil zijn klanten daarom graag die extra service bieden. “Ik zie Bitcoin niet als een vervanging van de bestaande betaalmethoden, maar als extra aanvulling daarop. Iedereen heeft de voorkeur voor een bepaalde manier van betalen en wij spelen daarop in door verschillende betaalmethoden aan te bieden.”

Toekomst van BTC

Volgens sommigen is Bitcoin het geld van de toekomst. Dat het die kant op kan gaan, blijkt uit het feit dat december dat de eerste Bitcoin exchange, een banklicentie heeft ontvangen. Een zeer belangrijke stap voor de toekomt en de acceptatie van deze nieuwe internet valuta. Ook komt er hoogst waarschijnlijk een kaart voor Bitcoin. Met de Bitcoin-Mastercard zouden Bitcoins voor het eerst op grote schaal gebruikt kunnen worden.