Zal 6 biljoen dollar helpen om de Amerikaanse economie te redden?Eeuuh…neen.

0

President Trump en zijn adminstratie krijgen van het Amerikaanse Congress 2 trillion dollar (2 biljoen dollar oftewel duizendachthondervijftig miljard euro). Dat geld gaat naar cheques die rechtstreeks naar burgers gestuurd worden. ‘The amounts of the one-time payments, which officials hope could go out to Americans as soon as early April, will be based on income reported in 2018 taxes, declining gradually beginning with individuals who made $75,000 or married couples filed jointly who made $150,000. Individuals making $99,000 or above or married couples making $198,000 or more would receive no check. People would also receive an additional $500 per child.’ Hospitalen (130 miljard). Kleine ondernemingen (300 miljard). Lokale en staatsinstellingen (150 miljard). Ook werklozen zullen 600 dollar per week méér ontvangen vier maanden lang. Er zullen leningen en waarborgen komen voor de zwaarst getroffen sectoren van het land. Verondersteld zijn dat luchtvaartmaatschappijen en de toeristische sector. Topadviseur van het Witte Huis: “If we get this package, we’ll be setting the stage for a good rebound in the second half of the year,” said Larry Kudlow, the White House’s top economic advisor. “That’s our thinking. This package will undergird workers and families, Main Street, small businesses.”

Een druppel op een hete plaat

Er wordt natuurlijk veel méér in de Amerikaanse economie gepompt. Nog $4 trillion kan en zal door de Fed uitgeleend en gewaarborgd worden. Zonder twijfel krijgen de banken ook hun fair share. Wie moet anders het land, zijn economie en financiën rechthouden, nietwaar? Zal het allemaal zoden aan de dijk brengen? Sommigen zijn daar…niet zo van overtuigd! In een land met studenten, werkenden, bedrijven en de overheden locaal en federaal tot over de oren in de schulden? Ook ondergetekende gelooft er niet in. Hoewel het bovenstaande de grootste stimulus ooit is, groter dan de hulp aan de banken tijdens de Kredietcrisis van 2008…. Hoeveel bedraagt de nationale schuld van de VS ook alweer? Oh ja, 23,5 trillion dollar and counting, 23,5 biljoen dollar, hmm… En hoe groot is de Amerikaanse economie, het GDP: 21,5 trillion dollar. Ok,right… We zouden u ook graag het aantal besmettingen en overlijdens brengen vanochtend. Maar dat is op dit moment niét mogelijk! Tevelen die dit momenteel opzoeken, de site Worldometers.info is blijkbaar overbelast. We hadden graag in het bijzonder de toename in de VS getoond. We gaan natuulijk niet zo ver om achter deze ‘onbereikbaarheid’ een of ander complot of een samenzwering te zien. Maar het is altijd heel interessante info geweest. In al die maanden dat we u dagelijk op de hoogte houden over het verloop van het Coronavirus. Hopelijk komen we vandaag, woensdag 25 maart 2020, daar toch nog mee terug…

Schuld

De eeuwige optimist Donald Trump en zijn aanhang (die wel mee moet doen willen ze hun baan houden) verwacht dat een van de komende maanden de economie weer up and running is. Topadviseur Kudlow spreekt van de tweede helft van 2020. Was het de gouverneur van de staat New York niet die zei dat de crisis in zijn staat wel heel 2020 zal voortduren? Het is allemaal nattevingerwerk natuurlijk. Hoop geven aan het Amerikaanse volk. (Hopelijk voor hen geloven ze dit zelf niet, deze beleidsmakers! Deze potsenmakers. Aan de Coronacrisis kan niemand schuld hebben, maar aan de reactie erop wel. De slechte of onbestaande voorbereiding op een pandemie wel. Het land tot over de oren in de schulden steken ook. Burgers aanmoedigen dat ook te doen, wel. Een crimineel slecht monetair beleid voeren ook. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan…)

Griepje

Er zijn nog ‘Trumps’ in deze wereld. Zoals ene Bolsonaro van Brazilië. Deze president noemt (ook) het Coronavirus niets meer dan een ‘griepje’. Hij wil dat iedereen zo snel mogelijk weer aan het werk gaat. Het is allemaal hysteria, overdreven, vooral de media veroorzaken die paniek, zegt hij. Hmm…is dit soort mensen nu gek, of dom?