De koers van de euro heeft dit jaar al zo’n 7% verloren ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Ook vorig jaar verloor de Europese munt al 12% van haar waarde versus de Dollar. De Euro kwam onder druk te staan door de recente aankondiging van QE door de ECB en een reeks van ander slecht nieuws.

euroteken blauw

In 2014 speelde de verwachting van een mogelijke renteverhoging in de VS een grote rol terwijl de geldcreatie door de ECB, om deflatie tegen te gaan, toenam. Medio januari van dit jaar maakte de Zwitserse Centrale Bank onverwacht bekend de kunstmatige koppeling tussen de Zwitserse Franc en de Euro los te laten. Vorige week werd het pakket steunmaatregelen van de ECB bekend. Er zal ruim €1,1 biljoen aan staatsobligaties worden opgekocht.

Het werd duidelijk dat Syriza in Griekenland de verkiezingen heeft gewonnen met 36,4%, goed voor 149 van de 300 zetels. Te weinig om het alleen te doen maar met de Partij van Onafhankelijke Grieken, komen ze in totaal op 162 zetels. Voldoende om een regering te kunnen vormen. Op het nieuws daalde de Euro versus de Dollar in eerste instantie naar 1,10. In de loop van de week herstelde de koers zich naar 1,13. Meer op Goudvergelijken.nl

5 reacties

    1. Precies,is een helder stuk,zoals ik het ook steeds heb bekeken.
      Iedereen heeft fouten gemaakt en maakt ze,laten we er gezamenlijk lering uit trekken,een streep onder zetten,het collectief beter aan te pakken en de boel gezond te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: