Zal koers van de euro blijven dalen?

5

De koers van de euro heeft dit jaar al zo’n 7% verloren ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Ook vorig jaar verloor de Europese munt al 12% van haar waarde versus de Dollar. De Euro kwam onder druk te staan door de recente aankondiging van QE door de ECB en een reeks van ander slecht nieuws.

euroteken blauw

In 2014 speelde de verwachting van een mogelijke renteverhoging in de VS een grote rol terwijl de geldcreatie door de ECB, om deflatie tegen te gaan, toenam. Medio januari van dit jaar maakte de Zwitserse Centrale Bank onverwacht bekend de kunstmatige koppeling tussen de Zwitserse Franc en de Euro los te laten. Vorige week werd het pakket steunmaatregelen van de ECB bekend. Er zal ruim €1,1 biljoen aan staatsobligaties worden opgekocht.

Het werd duidelijk dat Syriza in Griekenland de verkiezingen heeft gewonnen met 36,4%, goed voor 149 van de 300 zetels. Te weinig om het alleen te doen maar met de Partij van Onafhankelijke Grieken, komen ze in totaal op 162 zetels. Voldoende om een regering te kunnen vormen. Op het nieuws daalde de Euro versus de Dollar in eerste instantie naar 1,10. In de loop van de week herstelde de koers zich naar 1,13. Meer op Goudvergelijken.nl