De Week. Dat is dan: de week die was, en de week die komt. Naargelang de reacties van onze lezers wordt De Week een nieuwe vaste rubriek op Biflatie en dit elke zaterdag. Interessant nieuws dat de voorpagina misschien net niet haalde, en belangrijke gebeurtenissen die er de komende zeven dagen aankomen. Zoals u van Biflatie mag verwachten als alternatieve nieuwssite in onze geheel eigen stijl. Nieuws op gebied van economie, politiek, sociaal-maatschappelijke onderwerpen zoals het klimaat en het Coronavirus. Meer specifiek voor beleggers dan misschien, uiteraard ook over geld in het algemeen, edelmetalen, cryptomunten en ´de beurs´. Snipets oftewel tekstfragmenten worden het meest. Een of meer zinnen die verwijzen naar de bron, andere media, zodat de geïnteresseerde in een bepaald onderwerp meer kan lezen.

AMERIKA

Komt er wel een tweede debat?´ schreven we gisteren, 9 oktober 2020. De woorden zijn nog niet koud of wat vernemen we vandaag: uitgesteld, volgende datum waarschijnlijk 22 oktober 2020. Donald Trump is on record om Vice-president-kandidate Kamala Harris ´´een monster´´ te noemen.

´Amerikaanse presidentsverkiezingen: verhaal van twee stormen´ zou een goede titel kunnen zijn, maar we kiezen vandaag voor een snippet. De ene storm is Donald Trump himself (zoals Michael Moore uit zijn mond vernam: ´´I am the storm´´) Of de tweede storm meer of minder onvoorspelbaar is laten we in het midden. Orkaan Delta is landwaarts getrokken in Louisiana, aan de Golfkust van de VS. Honderdduizenden burgers zitten alvast zonder stroom.

CORONAVIRUS/COVID-19

Premier Johnson zal maandag een verklaring afleggen over eventuele nieuwe maatregelen om het Coronavirus te counteren. Verwacht (en gevreesd door burgers) zal dit het sluiten van pubs inhouden, alvast in Noord-Engeland. Dat is wat reeds gebeurde in heel Brussel, de hoofdstad van België. Het ziet er naar uit dat verschillende landen opnieuw richting lockdown gaan. 

In Italië is alvast het gebruik van mondkapjes buitenshuis verplicht.

Noord-Amerika kent vandaag het hoogste aantal Coronabesmetten in twee maanden. ´Johns Hopkins University reported a total of 57,420 new positive cases of coronavirus in the United States on Friday.´ Alleen in augustus 2020 waren het er nog meer: 64.601. IN de VS zijn er vandaag bijna 8 miljoen besmetten en bijna 220.000 overlijdens door Corona. 

De toestand qua besmettingen en overlijdens wereldwijd vandaag: 37.175.477 en 1.073.673. Specifiek voor Nederland: 168.280 en 6.567. And counting, helaas… Op deze pagina kunt u de vooruitgang voor wat betreft een werkend vaccin tegen Corona volgen. Het Nederlandse kabinet houdt er rekening mee dat, zelfs al komt zo´n vaccin, we nog anderhalf jaar het virus en zijn gevolgen zullen moeten dragen!

CRYPTO/BLOCKCHAIN

Meer en meer bedrijven, ook beursgenoteerde en ook buiten de crypto/blockchain-wereld, ruilen hun Amerikaanse dollars in voor bitcoin. De teller staat op acht, in de korte tijd van enkele maanden. 510.000 BTC werd zo gekocht voor 5,4 miljard dollar. Die ondertussen aangegroeid zijn tot 5,6 miljard dollar. Wordt dit een trend? 

De Nederlansche Bank keurde het eerste crypto/blockchain bedrijf goed om in het land te opereren. Het gaat om AMDAX, een bedrijf dat helpt bij de handel in digitale munten. 

Drie van ´s wereld grootste geldbeheerders/money management funds investeren fors in blockchain companies en dit sinds het begin van 2020. Het gaat om Fidelity, Vanguard en Schwab. Dit zijn dan die grootste geldbeheerders (april jl). 

POLITIEK-EN-OORLOG

Helaas een tweedelige ondertitel, omdat meer en meer conflicten, van welke aard ook, met de wapens worden beslecht. Geen woorden meer maar gewelddaden! In het ´conflict´ tussen Azerbeidzjan en Armenië bijvoorbeeld, waar de focus sedert weken op gericht is in de media. Dit conflict gaat wel 100 jaar terug en is nooit naar tevredenheid van alle partijen opgelost. Zoiets blijft dus onderhuids broeien, tot het er bovenhands opzit. Weeral.

WERELD

De Nobelprijs voor de Vrede 2020 is toegekend aan het Wereldvoedselprogramma, een organisatie van de Verenigde Naties. Gelukkig voor de armen en de hongerigen in de wereld zijn ze daarin dan toch ´verenigd´. Al ziet het er niet naar uit (Blame it on Corona?) dat deze doelstelling gehaald zal worden: de armoede in de wereld halveren tegen 2030…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: