zilverTed Butler, zilver analist sinds 1996, beweert dat zilver de meest ondergewaardeerde asset ter wereld is. In een artikel op Silverseek zet Butler de case voor zilver uiteen. Hij houdt het simpel door te stellen dat wanneer je de meest ondergewaardeerde asset kan identificeren je de beste investering ter wereld voor ogen hebt. Het enige dat je hierna nodig hebt is geduld.

Butler gaat niet in op de fundamenten van de zilvermarkt zoals het feit dat de zilverprijs momenteel op de kostprijs staat van productie of dat de bovengrondse zilvervoorraad zeer beperkt is.

Hoewel deze  fundamenten zeer positief zijn, maakt Butler de case voor zilver op een vergelijkende manier ten opzichte van andere grondstoffen zoals goud, olie, koper etc. Door juist deze vergelijkingen te maken kun je, volgens Butler, aantonen dat zilver de meest ondergewaardeerde asset te wereld is. Lees hier meer.

13 reacties

 1. Als die biljoenen aan papieren beloftes op zoek gaan naar ‘hard assets’ gaan we nog lachen.

  €350,- lijkt me geen illusie binnen 5 jaar, ach, het ligt op de plank en ik moet het zo nu en dan afstoffen. En binnenkort een dikkere plank kopen.

 2. Tja, dit soort verhalen schrijft de goede man al jaren…..en waarschijnlijk heeft hij gelijk….en mogelijk krijgt hij ook gelijk….dat zal alleen pas gebeuren als de pm-hatende “powers that be” de controle over het spel verliezen….en wanneer die de controle over het spel verliezen is het TSHTF scenario en heb je ook weer niet zo veel aan je zilver….dus ik vind het allemaal maar betrekkelijk…..

  1. Zilver is ‘slechts’ een verzekering, net als goud, weliswaar met een, mijns insziens terecht, hoger ‘speculatief’ gehalte.

   Uiteraard zijn er meer verzekeringen, zoals een waterfilter of een goede zaag voor nat hout.

   Weet je wat ook leuk is? 5-dagen kaarsen, voor op een graf. Veel kaarsvet voor een betrekkelijk lage premie, en natuurlijk die heerlijk cynische ondertoon!

 3. Nog even en het gaat echt los. he gold/silver ratio, a measure of how many ounces it takes to buy an ounce of gold, has rested in the low 50:1 range for the last several years. Last week, the ratio rose to 67.3:1, the highest read since August 2010, when it stood at 67.5.1. Presently, it’s at 66.8:1, McGlone said to Kitco. That kind of out-of-whack ratio often signals an upcoming strong performance for silver. http://moneymorning.com/2014/05/08/spike-for-silver-prices-ahead-this-options-activity-suggests-so/

 4. Zilver is een edelmetaal wat “vroeger” een belangrijke rol speelden als geld. De romeinse keizers betaalde hun soldaten met zilveren munten. Als dat zilver op was ging de keizer de zaak bedotten en werden munten van koper geslagen….ja, het liep slecht af met de keizers.

  Tegenwoordig is alles beter en laten de militairen en burgers zich afschepen met een velletje papier. De waarde van dat papier (ook wel Euro genaamd) is sterk afhankelijk wat de gek ervoor geeft. Als “Draghi” de balans in evenwicht brengt is er niets aan de hand en kan het spel doorgaan. Loopt het uit de hand en gaat Draghi printen…ja, dan zal het slecht aflopen…met iedereen!

  Wat is het verschil, heel simpel de soldaten hadden nog wat gespaard in echt zilver, dat hield waarde…tegenwoordig heeft iedereen papieren “Euro’s” en al heb je bergen, ze zijn dan waardeloos. Bovendien kon men vroeger het “valse koperen”geld snel herkennen, terwijl de papieren Euro er hetzelfde uitziet als de waardevolle “oude” Euro van 10 jaar geleden.

  De les….misschien was men 2000 jaar geleden wel slimmer als tegenwoordig.

  1. Zilveren munten werden met lood “verwaterd” eerst met 2% lood….uiteindelijk met 98% lood…QE was born…..

 5. Ja, allemaal wel leuke theorien van dergelijke slimme mensen,maar als het geweld en de hel eenmaal losbarst,wat heb je dan nog aan dat goud en zilver.
  Het is maar de vraag,of je zo’n periode van geweld,burgeroorlog,wereldoorlog,slavernij en ellende overleefd,als deze er zou komen.

  1. @ Bertus
   “Ja, allemaal wel leuke theorien van dergelijke slimme mensen,maar als het geweld en de hel eenmaal losbarst,wat heb je dan nog aan dat goud en zilver.”

   Je moet het zo zien… Als dat geweld en de hel losbarst is fiat geld geen ruk meer waard! Maar er zal altijd weer een betaalmiddel voor in de plaats komen. Het voordeel van edelmetalen is dat het dan tegen alle bestaande of nieuwe betaalmiddelen kan worden omgewisseld, terwijl je bv met je euro’s alleen nog de kachel kan aanmaken.

   Dit kan een reden zijn dat mensen liever iets fysieks wat waarde behoud op de plank hebben liggen!

 6. Aanvulling:

  Ik denk dat we het meest gebaat zijn, bij gelijkgezindheid.
  Maar aangezien de mens de meest onbetrouwbare en egoistische diersoort is op aarde,verwacht ik daar op termijn ook weinig goeds van.

 7. Aanvulling:

  En dit heeft vooral te maken met het feit,dat wij niet meer in familie gemeenschappen leven.
  Dit in tegenstelling tot families in de zuidelijke en Oostelijke landen.
  Hier is totaal geen structuur bij families en laten we familieleden in eenzaamheid dood gaan.
  Maarrr,de harteloze,egoistische en schuldigen hieraan zullen hun lot niet ontlopen !!!.

 8. Het word dringend tijd om de bankiers weer eens te laten concurreren , centrale banken dicht en geen fraktioneel bankieren meer zul je eens zien hoe succesvol die parasieten zijn.

  http://www.hangthebankers.com/

  een vervolg op de eeuwen oude gezegde een goede bankier is een …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: