Via Goudvergelijken.nl | De afgelopen 6 maanden steeg de prijs van zilver van $28,- per troy ounce naar $34,- per troy ounce. Dit komt neer op een stijging van ruim 20%. In de afgelopen maand schommelde de zilverprijs tussen de $33,- en $35,- per troy ounce. Eerder lieten we u al weten dat Hedge funds momenteel bijzonder positief zijn over zilver.

Ook volgens de geënquêteerde analisten van Bloomberg ligt er een verdere stijging van de zilverprijs in het verschiet. Sommige analisten zien de prijs van ‘poor man’s gold‘ zelfs nog in 2012 stijgen naar de $50,- per troy ounce.

6 reacties

 1. Wie zilver ziet als een belegging moet voorzichtig zijn. Want voorspellingen worden lang niet altijd gehaald. Zilver zal best wel een keer 50 dollar worden. In 2014 of 2018?

  Wie het beschouwd als verzekering tegen een mogelijke crash hoeft nauwelijks zorgen te hebben, mits hij het zilver ook inderdaad in zijn kluis heeft liggen.

 2. Judas verraadde Jezus voor 30 zilverlingen. Een zilverling is een Romeinse munt (denarius) die ongeveer 3 gram weegt en voor 90% zilver bevat. Omgerekend naar de hedendaagse zilverprijs zijn 30 zilverlingen om en nabij de 100 euro waard. Goedkope klootzak was die Judas. Of was zilver toen wel wat meer waard?

 3. Zilver kopen met een [u]numismatieke waarde [/u] ???

  Hoger dan, zeg, 20% boven op de nominale waarde ???

  Jullie bedoelen 3x meer betalen omdat dit of dat zilveren tientje uit 1938 weinig voorkomt ?

  Are you guys out of your mind ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: