Het kan een paar procentpuntjes schelen, maar de recessie van 2020 kan niet uitblijven. Naar verwachting zal de economie in de eurozone met een kleine 9% krimpen. De kans is zelfs nog aanwezig dat het een depressie gaat worden. Helemaal als het coronavirus in nieuwe golven de economie wederom gaat lamleggen. Onderstaande chart via Statista spreekt boekdelen. De altijd al zwakkere broeders binnen de EU zullen ook nu de slechtste economische tijden tegemoet gaan. In Italië, Spanje, Griekenland en Frankrijk wordt een economische krimp van meer dan 10% verwacht.

19 Responses

   1. Ook dat verhaal over die martelkamers. Ik geloof er geen ene drol van, volgens mij allemaal geënsceneerd.

 1. En dit is dan MET alle steunpakketten van overheden erbij. Moet je nagaan hoe de percentages eruit zouden hebben gezien als de overheden de hand op de knip hadden gehouden. Wat dat betreft konden ze niet anders, maar wat we nu zien is verre van een normale economie. Niets schets een reeel beeld. Het is een economische fata morgana.

 2. De in reële economie implodeert de reële economie en de infrastructuur zijn er gewoon nog.
  We laten ons totaal gek maken het enen na het andere doemscenario wordt ons voor geschoteld.
  Net even op en neer naar België geweest en gezien het vracht verkeer op de snelwegen licht de economie nog lang niet stil.

 3. Mensen vluchten al een tijdje naar goud, enige wat je kunt doen om je vermogen te beschermen. Goud gaat naar nieuwe hoogte, nu al op 9 jarige record en goud gaat onherroepelijk een rol spelen bij het nieuwe economische systeem. Wisten jullie dat Italië één van de grootste goudvoorraaden te wereld heeft?

  1. Er is alleen een groot probleem.
   De kosten om deze goudvoorraad te winnen zijn hoger als dat het ooit op zal leveren.
   Dat geld voor vele voorraden van zgn bodemschatten in de westerse wereld.

   1. Dan stoppen we het delven van goud toch gewoon? Er is immers meer dan genoeg bovengronds.
    Waarschijnlijk begrijp ik uw genoemde “grote probleem” niet, dus bij deze een vriendelijk verzoek tot toelichting ervan.

 4. Maar wacht even, gaat allemaal goed komen. Momenteel wordt er achter de schermen druk onderhandeld over het EU-coronanoodfonds. Vandaag spreekt Angela Merkel met Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Morgen gaat Rutte langs bij Merkel in Berlijn. Allemaal om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen. NL gaat vanzelf overstag net als Oostenrijk, Denemarken en Zweden want anders kost het NL jaarlijks zo’n 60 miljard aan export naar Zuid-Europa, althans zo roept VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. Rutte is van de VVD en de handel met 27 EU-lidstaten staat bij hem voorop. De prijs die we met ons allen daarvoor betalen doet er niet toe.

  Zo jammer, dat de EU op weg is naar een politieke unie. Met een handelsunie, zoals EEG oude stijl, met open grenzen zonder in- en uitvoerbelemmeringen en zonder de ellende van andermans staatsschulden en begrotingstekorten zouden we m.i. beter af zijn geweest. Nu staan we voor de grootste recessie sinds tijden en glijden we met de ellende van Zuid-Europa, omdat we maar weer solidair zijn, vanzelf een depressie in. De weg terug zal moeilijk zijn; de ingeslagen weg volgen en gewoon doorgaan met goed geld smijten naar kwaad geld is de makkelijkste weg. Ach ja, politici kiezen liever de makkelijkste weg, met een paar jaar zijn ze toch weer weg.

  1. Het is de enige manier om je welvaart te behouden Gerrit en steeds meer mensen beginnen dit in te zien. Hopen nu op de grote revaluatie.

   1. Er is maar een oplossing voor ons “probleem”. Met z’n allen minder verbruiken, dit zal het nog een beetje kunnen uitstellen. Al het andere is zinloos (gaat never nooit gebeuren natuurlijk, economie dondert in elkaar). Je belast alleen maar de huidige energievoorziening meer en probeert voort te borduren op een “nieuwe” infrastructuur wat met olie in de lucht gehouden moet worden. Kerncentrale’s idem. Om ze te bouwen, zijn het de meest energievragende structuren die de mensheid bouwt. Duurt ook nog eens ongeveer 10 jaar. Nog los van het Uranium verhaal.
    Kerncentrale buiten werking stellen?. Eerst 20 jaar de regelstaven bovengronds koelen (vraagt enorm veel energie), voordat je ze ergens ondergrond kunt wegstoppen (waar ze ook nog steeds tegen veel problemen aanlopen, overigens).
    Snap je nu dat we met Frankrijk met z’n meer dan 50 reactoren een enorm probleem “in da house” hebben?.

    We kunnen alleen gered worden door een energiebron,welke makkelijk transporteerbaar en inmiddels super snel geintigreerd kan worden en niet duur mag zijn. Ik zie het niet, jij wel?. We zijn gewoon te laat , als we nog wat hadden willen doen, hadden we daar in de jaren 70 mee moeten beginnen. Nu is het wachten op de afgrond. Ik weet het, voor veel mensen is dat moeilijk om te accepteren.

    Het hele CO2 probleem is niet zo belangrijk, omdat dit probleem ons eerst gaat vloeren. Ze zullen wel het verhaal misbruiken, om wat veranderingen door te voeren maar ook dat is tot nu toe gerommel in de marge.

    1. “Het hele CO2 probleem is niet zo belangrijk, omdat dit probleem ons eerst gaat vloeren.”

     “Ze zullen wel het verhaal misbruiken,”

     Natuurlijk is dit een groot Internationaal dom napraat verhaal van de mannetjes en hun verlengstuk de media.

     De laatste grote ijstijd, toen de Neanderthalers en de mammoeten hier nog zwierven in Europa, zo’n 15-20000 geleden lagen de ijsgletjers tot ver in Frankrijk. Deze is vanaf toen gesmolten tot waar het nu is.

     In die tijd en ver daarna, was de bevolking dun in Europa en stookte een vuurtje, industrie, auto’s, vliegtuigen enz waren er niet, maar toch
     smolt die ijskap langzaam maar zeker weg.

     De mens heeft zelf nog geen 0,5% hiertoe bijgedragen tot nu, het was en is een natuurlijk proces, dat waarschijnlijk al honderden keren heeft
     plaatsgevonden of meer.

     Nu heeft een zekere groep opeens een groot onomkeerbaar CO2 probleem blootgelegd en kan de halve westelijke wereld in paniek maken en arm plunderen voor hun meerdere zieke spinsels en
     machtswaanzin.

     Dergelijke eerlijke, gestaafde benaderingen over de meerdere ijstijden en vervolgens opwarming door klimaatverandering wordt door de weinige wetenschappers en critici nog openbaar gemaakt, omdat ze bijna allemaal in de macht zijn van de elite, overheden en bedrijfsleven.Maar, zo is het tegenwoordig bijna met alles. Als we het zelf maar weten, is het belangrijkste

 5. wat we niet lezen is dat in de eurozone groeiden het spaardeposito’s in de maanden maart, april en mei aan met gemiddeld 71 miljard euro per maand. Dat is dubbel zoveel als een jaar eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: