Zouden de banken deflatie verwachten ?

Ingezonden artikel | Er worden op alle mogelijke manieren spelletjes gespeeld om mensen maximaal in de schulden te steken. Er wordt van alles aan gedaan om de huizenprijzen niet te laten dalen. Hoewel het allemaal erg logisch klonk, kwam ik altijd op één conflictpunt: Hoe kan een bank profiteren van al deze schulden? Waarom willen ze dat mensen zich zo diep in de schulden steken met de kans dat ze niet meer uit de schulden komen? Waarom willen ze landen zoals Griekenland erbij houden ondanks alle bekende problemen? Het komt over als een contradictie.

Wat is in godsnaam het voordeel? Als dadelijk de geldpersen aan worden gezet zal de valuta devalueren. Het kapitaal stroomt naar de banken via belastinggeld uit Europa. Maar wat hebben de banken eraan dat hun geld minder waard wordt? Veel mensen voorspellen hyperinflatie door kwantitatieve verruiming en veel investeerder cluchten uit de euro. Banken kunnen hier weinig aan doen, ze lenen minder uit en de euro’s blijven hangen in het financiële systeem. Het bereikt de reeele economie niet. Is het zo dat de banken meer waarde aan het geld hechten?

Wat als alle landen maximaal uitgekleed worden met ons belastinggeld? Steeds meer mensen zetten hun geld om in goud of andere dingen. Tegelijkertijd stijgen de belastingen. Er komen allerlei nieuwe regels om mensen nog meer uit te kleden. Hierdoor zal er steeds meer geld uit de fysieke economie verdwijnen.

Zou het kunnen zijn dat de banken niet van inflatie uitgaan, maar juist verwachten dat het geld meer waard wordt, dat er deflatie komt? Want dan heeft dit alles een doel gehad: banken, coöperaties en superrijken hebben al het geld. Ze hebben het geheel in de tang en kunnen alles opkopen wat ze willen en degene in nood voor een prikkie overnemen. Precies zoals we niet zien met de havens in Griekenland, die noodgedwongen te koop worden aangeboden. Zelfs WimLex heeft in Griekenland een villa gekocht van €4,5 miljoen op het Zuid-Griekse Kranidi. Marieke

16 reacties

 1. Op zich een goede gedachte, dat banken alles willen opkopen. Maar waarom zouden ze uitgaan van deflatie? Ze hebben toch al al het geld? Zij kunnen als enige instituut op magische knoppen drukken waarbij het geld uit het niets tevoorschijn getoverd wordt. M.a.w. ze hebben de controle (en daarmee de waarde) al in bezit, dus dat ze uitgaan van deflatie klopt volgens mijn gevoel niet. Ook niet omdat ze de goudprijs manipuleren en het niet graag in particuliere handen zien.

  En daarbij, als iemand zijn huis niet meer kan betalen, wie krijgt het onderpand dan? Juist de bank, en het grootste gedeelte van de hypotheken zullen bij een flinke inflatie en prijsstijgingen nooit afbetaald kunnen worden.

 2. Marieke is niet mis.

  Maar ‘misschien’ gaat het wel ‘gewoon’ om het totaal afhankelijk maken van de naties + inwoners van de haute finance ?

  Zodat alles en iedereen volmaakt in de K-tang komt te zitten ?
  Als dwangmiddel voor het volgen van ‘hun’ plan met de wereld ?
  Het is natuurlijk maar een suggestie, hè ?

  Want laten we wèl wezen : de haute finance bestaat nou eenmaal voor 90% uit Khazaartjes, eerlijk is eerlijk …

  ( ps : [u]houd er serieus rekening mee [/u] dat een deel van dit plan bestaat uit het volledig vastlopen van 90% van de ‘satelliet-banken’ die om de Rothschilds zweven ; massale bank- en munteenheid-faillissementen [u]kunnen wel degelijk[/u] deel uit maken van ‘het Plan’ … )

 3. Een deflationaire collapse zal zich niet voordoen. Kijk naar de druk vanuit zuid Europa om muntjes te slaan. Kijk naar de politiek die een prettige boodschap wil brengen. Kijk naar de onhoudbare schulden die, in een deflationaire periode, meer ‘onhoudbaar’ worden door dalende belastinginkomsten.

  Bovendien is de mening, noch het resultaat, van banken onbelangrijk. Banken moeten faciliteren of afbranden.

  Exponentiele inflatie is het placebo waar we over gaan struikelen.

 4. @3 : Je zegt :

  ” Exponentiele inflatie is het placebo waar we over gaan struikelen. “

  Waarom gebruik je het woord ‘placebo’ en niet ‘scenario’ ?

  Het is maar een vraag natuurlijk …

 5. Alstublieft, maakt u zich maar géén zorgen om de schulden van dit mini-staatje in Zuid Amerika ; dat zou namelijk hetzelfde zijn als de economie van Ijsland afzetten tegen die van Europa. Te verwaarlozen dus.

  http://market-ticker.org/post=210422

  En daar komt nog bij dat Belize de ‘main port’ is van de US-coke-handel [u]richting eigen grondgebied[/u] (hoofdzakelijk mbv [u]US-militaire vrachtvliegtuigen [/u] enzo), dus neen, wanhoopt niet ; dit land zal blijven ‘leven’ heh-heh …

  Afijn, de CIA, het weesje van en namens de NSA, en dus de NSA zelf, zijn enorme geldslurpers met al hun illegale projektjes buiten The Senate om, dus moeten de centen èrgens vandaan komen, hè ?

  Ja Koen, ik weet het, gooi ‘m d’r maar van af hi-hi …

 6. Als ik het spel goed heb begrepen was het lange tijd zo dat schuld de bank een kans gaf een veelvoud daarvan weer te gebruiken om leuke dingen mee te doen. Financiële producten opzetten en mensen daarmee voor de tweede keer op een dwaalspoor zetten. Ik noem de versnellers, lease contracten en al dat fraais, waar je in moest zitten om erbij te horen.

  Hebben banken bewust dit spel gespeeld om nu een valstrik aan te halen en mensen zo in de hoek te kunnen trappen. De hoek waar geen ontsnappen meer uit mogelijk is?

  Het is natuurlijk ook zeer goed mogelijk dat er meer een soort gekte heerste. De gedachte het gaat uitstekend en de hoeveelheid schuld die uitstaat is geen probleem, iedereen doet het en het is heerlijk.
  Nu de banken aandringen op aflossen lijkt het er op dat de banken inzien dat het feestje over is.

 7. Hyperinflatie wordpress

  Door de versnelling van inflatie door monetaire verruiming zal de rente omhoog gaan tot boven de vijftien procent op alle fronten.

  Vaste hypotheekrente wordt verbannen.

  Een paar banken in samenwerking met de overheid blijven over en nemen het grootste deel van de huizen over, omdat de rente niet betaald kan worden..

  Je kunt niet iedereen uit je huis zetten dus zal de hypotheek worden omgezet in een huurbedrag.

  Groet hyperinflatie WordPress.

 8. Natuurlijk komt er vette deflatie aan. Mensen hebben straks geen cent meer om te consumeren!!!! De komende 10 jaar zullen in het teken staan van schulden terug betalen, dit zal ten koste gaan van de hele economie die toch al compleet nep was en op krediet draaide. Ook dit sprookje is overigens voorbij….de komende jaren gaan we weer terug de realiteit in en dat betekend dat mensen die geen mercedes kunnen betalen die ook werkelijk niet meer kunnen kopen…

  Het krediet sprookje is voorbij…..En het consumeren op de overwaarde van je huis sprookje ook…

  Mijn conclusie is: inflatie op grondstoffen en voeding maar deflatie op alle andere producten. En de grootste deflatie is al 3 jaar aan de gang op de huizenmarkt!!!!En dit wordt hyperdeflatie als je het mij vraagt. Deze maand 8% eraf t.o.v 2011.

  Regeringen willen kosten wat kost deflatie verkrijgen maar dat gaat hen niet lukken.

  Al het geld dat nu gedrukt wordt bestond in feite al, digitaal als hyptoheken en kredieten. Al het geld dat nu gedrukt wordt, wordt gebruikt om deze schuldenlast af te lossen en het zal nooit de economie bereiken.

  Dit in tegenstelling van de laatste 10 jaar , dit waren jaren van enorme inflatie. Jaren waarin huizen verdubbelden,energie kosten verdubbelden. Jaren waarin banken jaarlijks 100 miljard meer aan hypotheken uitschreven. En die honderden miljarden hebben de werkelijke economie toen wel bereikt via kredieten en overwaarden consumptie.
  Dit was bijna hyperinflatie te noemen. Vroeger ging je met 6 gulden naar de snackbar, tegenwoordig ben je met het grootse gemak 11 euro kwijt in zo’n snackbar.

  Nu scheppen ze dus geld dat niet in de economie terecht gaat komen en de afgelopen 10 jaar schepten ze honderden miljarden die de economie overspoeld hebben….

  Ben benieuwd naar jullie reacties hierop…

 9. #1 Harry

  Banken hebben al het geld al, ja het geld wat ze nu massal drukken, en ze weten dat het geen waarde heeft.
  Maar straks gaan ze wel voor en habbekrats alle bezit kopen met dat plee papier, van mensen die niet meer uit de ellende komen, en dan is de cirkel pas rond……..

 10. @14 Fred
  Een noodzakelijke collapse zal zich vroegtijdiger aandienen in een deflationair scenario dan in een inflationair. De keuze is niet zo moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: