De smartphone, het ultieme tracking device. Niet alleen ben jij er overal mee te volgen, het zelfde geld voor je crypto portfolio en het relevante nieuws. Met een app is dit makkelijk te volgen. Ben je op zoek naar de beste crypto app om zowel nieuws als je assets te volgen? In dit artikel; de beste crypto apps voor zowel het nieuws als de koersen. Stay tuned en je weet zo meteen:

Als het gaat om trading is snelheid en timing van essentieel van belang. Om op elk gewenst moment te beschikken over je wallet en toegang tot een exchange platform kan een cryptocurrency app een uitkomst bieden. Crypto apps zijn over het algemeen makkelijker in gebruik dan desktopversies en het gebruik van cryptocurrency apps is het afgelopen jaar sterk toegenomen. De meeste professionele exchanges beschikken tegenwoordig een eigen bitcoin app waar je Bitcoin kopen kunt, maar ook andere cryptocurrency’s kan verhandelen en kan opslaan.

Bij het kiezen van de beste crypto app is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden:

Kies altijd voor een twee-factoren authenticatie zodat jouw digitale valuta goed beveiligd is. In tegenstelling tot een bankrekening is er bij het handelen of bewaren van cryptocurrency geen sprake van fraude bescherming of de mogelijkheid van een herstelproces in geval van diefstal.

De volatiliteit van de cryptocurrency maakt dat de koers snel kan stijgen of dalen. Om op het juiste moment in te spelen op koerswijzigingen is het belangrijk dat je beschikt over real-time data. Zorg er daarom voor dat je crypto altijd app over up-to-data data beschikt.

Belastingwetgeving in de verschillende landen maakt dat er landen zijn die bepaalde exchanges of cryptovaluta niet toestaan. Wees er dus zeker van dat de app beschikbaar is in jouw regio.

Top 3 beste crypto apps

Bitvavo crypto app
Meer informatie over de Bitvavo App

1). Bitvavo App

Bitvavo is in 2017 opgericht en staat inmiddels bekend als een van de beste exchanges in Nederland. In juli van het afgelopen jaar werd de Bitvavo app officieel gelanceerd. Bitvavo is er met name op gericht dat klanten makkelijk cryptovaluta kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Dat is ook terug te zien in de app.  De app is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde handelaar.

Om gebruik te maken van de app dien je een account aan te maken. Dit kan eenvoudig in enkele stappen. Nadat je een Bitvavo account hebt aangemaakt en ingelogd bent in de app kan je er vervolgens in de app voor kiezen om voortaan makkelijk en veilig in te loggen met FaceID of met je vingerafdruk.

Het is mogelijk om met iDEAL gemakkelijk euro’s op je Bitvavo rekening storten waarmee je in de app van Bitvavo meer dan 55 soorten cryptovaluta kan kopen en verkopen. Je kan op elk gewenst moment de koers checken en het is zelfs mogelijk om een prijsalert in te stellen zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer de koers van een bepaalde valuta een bepaalde prijs bereikt.

De systemen van Bitvavo zijn veilig en voldoen aan de meeste internationale veiligheidsstandaarden. De crypto tegoeden zijn opgeslagen op een beveiligede koude opslaglocatie.

Op dit moment kan je in de app enkel gebruik maken van de basis interface. De geavanceerde interface in de app wordt in de loop van 2021 verwacht.

De beste crypto app voor jou hangt af van wat jij belangrijk vindt in een app. Zowel voor beginnende traders als meer ervaren handelaren is er een crypto app beschikbaar. Onderzoek echter goed of de app die jij kiest voldoende veiligheid biedt voor jou digitale valuta.

Meer informatie over de Bitvavo app? Klik dan op deze link.

2). Litebit App

Litebit Crypto app
Meer informatie over de Litebit App

LiteBit is een, door een Nederlandse Bitcoin onderneming ontwikkelde, app waarmee je makkelijk zowel Bitcoin als andere cryptvaluta kan kopen en bewaren. LiteBit is zelfs twee jaar op rij (2019 en 2020) uitgeroepen tot de winnaar van de Cashcow award, de beste cryptobroker van Nederland.

Met de gebruiksvriendelijke Litebit app kan je gemakkelijk met iDEAL meer dan 50 verschillende soorten digitale valuta aankopen. Het is dus niet noodzakelijk om eerst crypto valuta in je wallet te storten. In de gratis online wallet, die gekoppeld is aan je account, kan je vervolgens de meeste cryptocurrency bewaren.

De Litebit app is beschikbaar voor Android en IOS en je account is beveiligd met een twee-factoren authenticatie.

3). Coinbase App

Coinbase bitcoin app
Meer informatie over de Coinbase App

Ben je nieuw in de wereld van cryptocurrency dan is de app van Coinbase de beste app voor jou. De app is overzichtelijk, makkelijk in gebruik en beschikbaar in meer dan 30 landen. Coinbase is gevestigd in de Verenigde Staten en is een van de grootste internationale brokers.

De app is volledig in het Nederlands en zowel te downloaden voor IOS als Android.

Na het downloaden van de app word je gevraagd een account aan te maken waarna je direct aan de slag kan. De app maakt het mogelijk om meer dan 20 verschillende soorten crypto te verhandelen en op te slaan. Daarnaast beschikt de app over een functionaliteit om transacties dagelijks, wekelijks of maandelijks in te plannen. Om ervoor te zorgen dat je niets mist kan je automatische prijsmeldingen inschakelen.

Ben je nieuw in de cryptowereld dan heeft de app een aparte sectie waarin je alles kan leren over het handelen in cryptocurrency ’s. Voor de gevorderde handelaar is er ook Coinbase pro die de mogelijkheid biedt tot crypto-to-crypto transacties en andere geavanceerde handelsfuncties.

De best crypto apps zijn van brokers en exchanges

Ben je al aan de slag met bitcoin en crypto dan heb je waarschijnlijk al wel één of meerdere apps geïnstalleerd staan van de crypto brokers en/of exchanges. Om maar een paar voorbeelden te geven, een paar van mijn favorieten: Bitvavo, Coinbase en Litebit Natuurlijk is het nog altijd de veiligste weg om vanaf de beveiligde omgeving van je p.c. je crypto’s te handelen. Maar, voor het ongebruikelijke geval dat er accuut ingegrepen moet worden. Is de smartfone toch altijd bij de hand. En soms, wil je ook gewoon niet je p.c. op moeten starten. Hoewel je afhankelijk van je instellingen wat nieuws en koerssignalen doorgestuurd krijgt is het nog niet helemaal top-notch en voorziet je ook niet in de meest actuele en relevante koersinformatie en het nieuws. Daarvoor wil je toch écht even verder kijken.

Beste Bitcoin apps om je portfolio te volgen

De status van je portfolio bijhouden is met de komst van smartphones en tablets eveneens next level gegaan. Waar menigeen vroeger met excelsheets in de weer was, zijn er nu de verschillende crypto apps.

Excel

Niet dat excel helemaal outdated is. Je kunt tegenwoordig met een API key van Nomics.com, de koersen op je excel sheet bekijken. Een beetje techneut kan hiermee een prima tracking systeem instellen.

Crypto portfolio monitoring apps

Waarom nog aanmodderen met spreadsheets, als het grove werk al voor je gedaan is? Er is een legio aan crypto apps te vinden. Onderstaande drie populairste en beste crypto apps die er te vinden zijn:

  1. Blockfolio – app
  2. Delta – app
  3. Cointracking – app

Blockfolio

Gratis, eenvoudig, toegankelijk. Daar staat het team van Blockfolio voor. Met deze app die beschikbaar is voor zowel IOS als Android houdt jij gemakkelijk overzicht over je Crypto-assets. Zelf voer jij de munten uit je crypto portfolio in. De app houdt ze bij en geeft je informatie over:

Tevens kun je notificaties instellen per cryptomunt, zodat je tijdig een koop- of verkoop order kunt doorvoeren. Wil je helemaal op de hoogte blijven. Ook de nieuwsberichten uit de markt kun je door laten komen via pushberichten.

Delta

Net als Blockfolio behoort Delta tot de gevestigde orde op het gebied van portfolio monitoring. Het heeft iets minder downloads dan Blockfolio, maar het doet er zeker niet aan ten onder. Er is wel één verschil. Deze app heeft een gatis en een betaalde variant. De betaalde variant kent wel enige voordelen t.o.v. de gratis versie. Maar of het direct de ongeveer 60Euro per jaar waard is, dat hangt af van verschillende factoren. Als beginner zou ik het overslaan.

Cointracking

Sinds 2014 gaat dit bedrijf mee in de wereld van crypto apps. Het heeft dezelfde functionaliteiten als Delta en Blockfolio en extra’s zoals belastingsrekenmachine en expirimentele prijsvoorspellingen. Op de voorspellingen zou ik nog niet gaan vertrouwen. Maar het is een leuke indicatie. Cointracking heeft een gratis variant, een pro, expert en unlimited versie. Deze zijn geprijst hiervan is vanaf zo’n 10USD. AFhankelijk van het abbonement kun je meer of minder transacties tracken.

Het nieuws volgen met een crypto app

Tradingview

De verzamelplaats voor technisch analisten uit alle markten. Hier kun jij je eigen analyses maken. Maar, ook kun je hier de technisch analysten volgen die hun analyses delen. Écht het nieuws zul je hier niet vinden. Maar een prachtige verzamelplaats van analyses op alle gebieden. Naar Tradingview

Specifieke crypto nieuwssites

Ben je meer op zoek naar het crypto nieuws dan kom je terecht bij oude rotten uit het vak. Websites die al jaren meegaan en zich blijven bewijzen als een betrouwbare bron van informatie:

Aangezien we het toch over crypto apps hebben, heb je ook aan twitter gedacht. Mocht je nog druk zijn in de socials dan is dit er één om bij te houden. Let dan op hashtags: #Cryptocurrency #cryptotwitter

Samenvatting en conclusie

Wil je apps om zowel boven op het nieuws te zitten, als je portfolio goed te monitoren. Dan ben je voor zover ik weet nog niet zo ver dat je met één app klaar bent. De grote 2 vliegen in één klap heb ik nog niet ontdekt. Hoewel er natuurlijk Blockfolio is, die nieuwsberichten door pushed. Zelf ben ik voorstander van een specifieke crypto app voor mijn portfolio. En voor het nieuws kies ik enkelen bronnen die ik met regelmaat in de gaten houdt. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door de informatie. Of, om er gewoon te diep in te duiken. Maar het moet je handelingen niet in de weg gaan staan. In ieder geval heb je hier de beste apps voor je crypto portfolio monitoring: Blockfolio, Delta en Cointracking. En een greep uit de lijst van crypto websites die door de experts wordt aangeboord in hun beslissingsproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: