De italiaanse beurs in Milaan daalde 5% en ook de Nederlandse AEX-index staat zo’n 4% in het rood om moment van schrijven. Beleggers vrezen de verspreiding van het Coronavirus en de dodelijke COViD-19. Op maandagochtend is inmiddels de 4e dode gevallen in Italië en verschillende Italiaanse steden worden afgesloten van de buitenwereld om verdere besmettingen te voorkomen. Er is een outbreak in het Noorden van Italië gaande, waardoor er binnen een paar dagen meer dan 150 besmet raakten met het coronavris.

Goudprijs vliegt omhoog

Waar de aandelen dalen, stijgen de edelmetalen fors. Inmiddels noteert de goudprijs boven de $1.685 per troy ounce momenteel. Ook de zilverprijs stijgt flink, namelijk zo’n 3% en noteert boven de $18.80. De [rijs van bitcoin stijgt ook een paar honderd euro en staat nu boven de $9.700,-

Laatste ‘officiële’ cijfers

‘Last updated: February 24, 2020, 07:20 GMT
Coronavirus Cases:
79,565
Deaths:
2,619
Recovered:
25,091′

Aantal besmettingen in Zuid-Korea door het dak

Het aantal besmettingen in Zuid-Korea begint ook fors op te lopen. Binnen een week zijn er ruim 700 mensen bijgekomen die besmet waren met het Coronavirus. De overheid heeft het gevaar opgeschaald naar Code Rood.

Kloppen de Chinese cijfers wel?

Kloppen de Chinese cijfers wel? Want hoe kan de provincie nu minder slachtoffers melden dan de stad?

4 reacties

  1. Lijkt mij beter om dit virus maar op zijn beloop te laten gaan, om juist geen quarantainemaatregelen te nemen en om fabrieken en woonplaatsen niet op slot te gooien. Paniekmaatregelen als quarantaine en het sluiten van fabrieken en complete steden zijn erger dan de kwaal zelf. Met als gevolg een diepe economische recessie, of nog erger, namelijk het complete inéénstorten van het huidige financiële systeem en instortende samenlevingen.

    1. Niemand heeft beloofd dat uitstel zou veranderen in afstel. Eens is de collaps ons gewis, door een virusje of anderszins. Om ruimte te maken voor een nieuw begin (Wall Street begint ook met een dreun).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: