Beurzen crashen na verdere verspreiding Coronavirus in Italië

4

De italiaanse beurs in Milaan daalde 5% en ook de Nederlandse AEX-index staat zo’n 4% in het rood om moment van schrijven. Beleggers vrezen de verspreiding van het Coronavirus en de dodelijke COViD-19. Op maandagochtend is inmiddels de 4e dode gevallen in Italië en verschillende Italiaanse steden worden afgesloten van de buitenwereld om verdere besmettingen te voorkomen. Er is een outbreak in het Noorden van Italië gaande, waardoor er binnen een paar dagen meer dan 150 besmet raakten met het coronavris.

Goudprijs vliegt omhoog

Waar de aandelen dalen, stijgen de edelmetalen fors. Inmiddels noteert de goudprijs boven de $1.685 per troy ounce momenteel. Ook de zilverprijs stijgt flink, namelijk zo’n 3% en noteert boven de $18.80. De [rijs van bitcoin stijgt ook een paar honderd euro en staat nu boven de $9.700,-

Laatste ‘officiële’ cijfers

‘Last updated: February 24, 2020, 07:20 GMT
Coronavirus Cases:
79,565
Deaths:
2,619
Recovered:
25,091′

Aantal besmettingen in Zuid-Korea door het dak

Het aantal besmettingen in Zuid-Korea begint ook fors op te lopen. Binnen een week zijn er ruim 700 mensen bijgekomen die besmet waren met het Coronavirus. De overheid heeft het gevaar opgeschaald naar Code Rood.

Kloppen de Chinese cijfers wel?

Kloppen de Chinese cijfers wel? Want hoe kan de provincie nu minder slachtoffers melden dan de stad?