Bitcoin aan driejaarlijkse recordkoers – op naar hoogste waarde ooit?

3

BTC op de cryptobeurzen, het symbool voor bitcoin, haalt de ene recordkoers na de andere, naar de winter van 2020 toe. Nét nog niet het all time high van december 2017. Maar aan 19.000 dollar is optisch gezien de 20.000 dollar niet veraf meer. Toch is het pas van september 2020, twee maanden geleden, dat bitcoin nog voor 10.000 dollar kon gekocht worden. Op 25 november 2020 biedt men er grif 90 procent meer voor. Watskebuuurt?

Big money

Dat de huidige rally grotendeels gedreven wordt door het Grote Geld, de institutionelen, is zo goed als bewezen. Dat merken we aan de omvang van de orders die binnenkomen op de diverse cryptobeurzen. Het stuwt hun omzet eveneens naar nieuwe hoogtepunten, zoals van Binance, ´s werelds grootste beurs voor tokens en munten. Binance meldt een topomzet van 37 miljard dollar. Coinbase, de grootste cryptomakelaar van de States, houdt wel 20 miljard aan bitcoin vast. Whales, partijen die enorme aantallen cryptomunten en tokens bezitten, zijn eveneens zulke market movers. Maar zij zijn eerder speculatief bezig. Als grote partijen zijn zij manipulators die een koers kunnen maken en breken. Recent onderzoek toont aan dat zij alvast de huidige bitcoin rally ondersteunen.

Hefboom tegen inflatie

Institutionelen als banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en vooral beleggingsfondsen, kopen als een hedge, hefboom tegen verwachte inflatie. Als tegengewicht voor een dollar die in waarde afneemt, in de tijd gezien. En als store of wealth, value, net als goud die plaats historisch inneemt. Het gele edelmetaal is een beetje naar de achtergrond gedrukt doordat de aandacht vooral naar bitcoin et al. gaat. We laten in het midden of die inflatie er in noemenswaardige omvang wel komt, omdat er in de wereldeconomie ook veel tekenen van deflatie zijn.

Biflatie

Hé, misschien zat Koen Dil er wel recht op door deze site, in 2009 opgericht, net Biflatie te noemen! Koen Dil als visionair…? Biflatie is ondertussen, sinds enkele maanden overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Koen moet teveel tijd steken in de familiezaak, waarbij hij aan het hoofd staat als vijfde generatie van Dilvis. Zoals alle ondernemers lijdt Dilvis onder de Coronacrisis. We wensen hem alle sterkte toe, veel moed en voorzichtigheid. Brengt u gerust eens een bezoekje aan de webshop. Uit ervaring weet ondergetekende dat Dilvis staat voor topkwaliteit en supergezonde vis. 

Koning Bitcoin

We vonden een nieuwe en interessante documentaire over bitcoin voor u; echt de moeite om te bekijken en een uurtje van uw tijd waard.´Documentary on Cryptocurrencies: Inside the Crypto Kingdom – Episode 3: In Code We Trust – With bitcoin came blockchain technology – a tool to decentralize all sorts of things beyond cryptocurrency. Will it radically transform the way we live, work, and even govern ourselves?´ ´Bitcoin scheidt geld van banken,´ wordt er gesteld. Uit bitcoin is dan de blockchain technologie ontwikkeld, die mogelijk nog een veel grotere impact op onze maatschappij zal hebben. Een van de geweldigste eigenschappen van het gedecentraliseerd zijn is dan dat vertrouwen overbodig wordt gemaakt. Bij de handel in goederen en diensten, en de betaling ervoor. Je hoeft een tegenpartij niet meer te vertrouwen – want het is de blockchain die dat vertrouwen – trust – biedt.

Tokenization: in een token vatten om te kunnen overdragen

Ook, zoals een van de sprekers in deze docu terecht zegt: als geld digitaal wordt gemaakt, dan kan dat ook met heel wat andere assets, waarden? Aandelen, vastgoed, edelmetalen, obligaties en ja, misschien ooit wel de grootste financiële markt ter wereld? Dat zijn dan de derivaten, afgeleide financiële producten. Daarover werd al eerder op Biflatie gepubliceerd en het verschijnsel, dat echt hot zal worden, let op onze woorden, heet tokenizaton. De term ´token´ is moeilijk te vertalen, maar het is een soort van bewijs, zoiets als een teken van eigendom, een recht hebben op.

Blockchain

Voor wie in nauwelijks twee minuten het begrip of fenomeen ´blockchain´ wil begrijpen, hebben we nog een YouTube filmpje. Kort en bondig, heel instructief, plastisch en in het Nederlands gesteld. Watch and learn: 

3 REACTIES

 1. op naar hoogste waarde ooit???????
  Nou dat gaat niet meer op de boel is aan het instorten.
  wat iedereen ook verwacht had gebeurt nu. 😉

  • De dip wordt al flink gekocht, de prijs is nog steeds erg hoog ten opzichte van enkele weken geleden. Dit stelt daarom ook niet zoveel voor, gewoon een gezonde correctie.

 2. Imagine: al de haters, die voor de 3e keer de boot missen, 3e keer huilen en zeiken.
  Ook al vind je het onzin, nep, nep geld, illusie….
  Dat is pokeren ook, beleggen min of meer ook, staatslotje ook,
  Koop gewoon wat top 3 coins, met geld verdienen met onzin is niks mis.
  Kijk eens op tv: talkshows en programma’s vol slap gelul, en mensen die daar hun geld mee verdienen.
  Niks mis mee,
  Ik denk dat er nog veel geld mee te verdienen valt, uiteindelijk gaan de regimes het verbieden misschien, omdat ze het kunnen, en omdat ze alles willen beheersen. Maar dan heb ik hopelijk al gecashed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.