Bitcoin is de beste investering van 2019

1

Inderdaad; beter dan olie of zelfs aandelen. Wie zou dat hebben vermoed in december 2018? (Wijzelf, zie hier voor het bewijs maar dit terzijde.) Bitcoin was voor de zoveelste maal dood verklaard, geen hond die de munt nog wilde aanraken. En toch, en toch. Net dat is het moment om erin te beleggen, de munt te kopen. Dat is tegendraads of contrarian beleggen en loont het meest van alle beleggingstechnieken.

Van dood verklaard tot held van het jaar

Dit is wat ccn.com schrijft op 10 mei 2019. ‘In December 2018, the mainstream media proclaimed the death of bitcoin (BTC/USD) for the millionth time. At that point, the first cryptocurrency dropped by as much as 84% from the all-time high of around $20,000 as the price plunged below mining costs. The bearish sentiment was so strong that almost no one dared to long the digital asset. Those who did, however, have been handsomely rewarded because bitcoin is 2019’s best-performing asset globally.’ Net dat moment van complete overgave, van diepe depressie in het sentiment bij het beleggerspubliek, is dan het keerpunt. In december 2019 noteerde BTC rond 3000 dollar tegenwaarde. Vandaag is dat $6800 geworden. Meer dan een verdubbeling in nauwelijks 5 maanden, zo hard kan het gaan.

Manisch-depressief

De meerderheid der beleggers is manisch-depresssief. Dat gaat van uitgesproken negatief zijn over een bepaalde belegging. De depressieve kant krijgt dan de bovenhand. Tot FOMO, Fear Of Missing Out. De schrik van niet méé te zijn met een koersstijging. En (weer) denken dat de koersen tot in de hemel stijgen. Dat is dan het manische dat overheerst. Wie deze cyclus goed kan inschatten, kan zonder veel moeite flink profiteren. Van de overdrijving in de houding van de meerderheid. Zowel naar boven als naar beneden. En u, beste lezer, heeft u voordeel gedaan van deze kennis? We vernemen het als altijd graag…

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.