We brengen even de Wedstrijd terug naar boven, weddenschap die Biflatie redacteur Joost Bitcoin met Biflatie lezer Pieter aanging op 6 augustus 2021. FF recapituleren:  ´Ondergetekende voorspelt dat bitcoin (BTC) einde 2021 minstens zijn recentste hoogtepunt opnieuw haalt ($65.000 afgerond, koers van 14 april 2021). Joost is daarmee bullish op deze grootste en oudste cryptomunt. Terwijl genoemde Pieter bearish ingesteld is: hij ziet bitcoin nog eindigen beneden of aan $30.000. Wie zit fout en wie er recht op?´ Op 31 december 2021 zullen we het weten, of eerder al. De koers van bitcoin vandaag heeft het $50.000 niveau overschreden en staat op $50.069. Zo´n 15.000 dollar verwijderd van mijn, Joost Bitcoin, doel zijnde 65.000. En wel 20.000 dollar verwijderd van Pieters doel, van 30.000. Zo gezien sta ik er beter voor dan mijn geachte opponent. Maar de weg is nog lang, grillig en onbekend, toch, zelfs in beide richtingen – fors omhoog of nog forser omlaag. Alles kan nog gebeuren en…deelnemen is belangrijker dan winnen? NOT! Wie heeft die zegswijze wel uitgevonden? Vast een verliezer die zelf troost zocht, toch?

Winner takes it all

Want de inzet is niet mis. De winnaar – Joost of Pieter – krijgt 50 euro. Pieter verkiest die in euro te ontvangen, zijn goed recht, wanneer hij wint. Ik verkies ze in BTC te ontvangen van de eigenaar van Biflatie – waarbij veel dank voor zijn gulle geste! Maar ik schonk ze bij voorbaat reeds weg aan een goed doel, nog vast te stellen welk dan precies. We houden iedereen die reageerde, stemde op of Pieter of Joost, hierbij op de hoogte. Zeker ook zoals de tijd en de bitcoin koers evolueert. Bij deze dus. Want alle reageerders hebben ook baat bij winst voor deze of gene: iedereen die op de winaar heeft gestemd, ontvangt gratis en zonder verplichtingen 6 maanden abonnement op De Crypto Belegger!

11 Van onze geachte lezers hebben zo ondertussen partij gekozen (inzenden was tot einde september 2021 dus kan nu niet meer). Dit bracht de ´stand´ op 2-9 voor Pieter/Joost Bitcoin. En Pieter, beste tegenstrever in deze: wordt ´t je al warm onder de voeten…?

6 reacties

 1. “Deelnemen is belangrijker dan winnen” is waarschijnlijk een gepopulariseerde samenvatting van het citaat van Pierre de Coubertin dat luidt: “L’important dans la vie ce n’est point le triomphe, mais le combat, l’essentiel ce n’est pas d’avoir vaincu mais de s’être bien battu.” Allons-y.

 2. Ivo, u lijkt me een zeer belezen man, petje af! FF checken met een vraagje en vergelijken als u wilt? Ik schat dat ik in mijn lange…nou ja, leven zo´n 2600 boeken gelezen heb. En dan bedoel ik geen flutromannetjes hé. Heel ruw berekend: 1 boek per week gedurende 50 jaar = 52 x 50. Want ik las als 10-jarige al de bibliotheek van mijn vader uit, al begreep ik natuurlijk lang niet alles… Ik vind het veel te weinig, zeker wanneer ik in een grote stadsbibliotheek kom, maar toch. En u als ik vragen mag? Groetjes! Joost Bitcoin

  1. Misschien een desillusie voor jou maar ik heb belachelijk weinig boeken gelezen en kan er zelfs geen getal op plakken. Wel ben ik een verwoed lezer van kranten, tijdschriften… Non-fictie allemaal. Dus wel belezen, maar op een andere manier. Eigenlijk ben ik een parasiet die zich laaft aan jullie columns en de reacties daarop. Als ik dan hier en daar een bescheiden rolletje mag spelen ben ik al tevreden. Doe zo verder Gerrit en Joost.

 3. URWELCOME! Biflatie is trouwens al een hele poos blij dat er zo´n intelligente, belezen (jawel dus!) lezers en commentatoren bijgekomen zijn recent. Dank! Want u, jij zal ik maar zeggen, en nog een paar anderen zijn echt een aanwinst voor onze site, en trekken het niveau op met jullie reacties. Heel fijn, tot schrijfs, want nu dodo…

 4. Beste Joost het kan nog alle kanten op komende maanden. Toch ga ik ervan
  uit dat de beurscrash er niet komen gaat. Er is nl een oude beurswijsheid die zegt als de vix erg hoog staat is het tijd om te kopen. De meute zit vrijwel altijd fout.

  Komen we tot de crypto,s ik verwacht dus dat veel zal afhangen wat grote landen zoals China, Vs en Eu gaan besluiten komende maanden. Het kan nog
  alle kanten opgaan. Maar voor mijn gevoel gaat Bitcoin erg moeilijke maanden tegemoet. De tijd zal het leren.

 5. Fair and square! Maar die meute…dat is toch net degene die in aandelen zit? China kunnen we uitsluiten, kan geen schade meer berokkenen, zelfs niet in commentaren. Het land heeft zich bewust uitgesloten omdat het iets anders, veel lekkerders (?!) op het menu staan heeft: een e-yuan voor alvast 1,4 miljard burgers! Beseffen we toch ook dat China exportplannen heeft hiervoor… Iedereen een voorgeprogrammeerde wallet en als was in de handen van de president-for-life, Xi Jinping (ideetje van hemzelf, je moet er maar opkomen hé…) Greetz en succes gewenst Pieter, echt! J.B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: