Blockchain week: het grootste wereldevenement van de business

0

Het was en is en wordt in 2019 in tal van steden en landen Blockchain Week. Van Londen tot Singapore en van India tot Curaçao. Van Hong Kong tot San Francisco. Op sommige plaatsen zelfs voor het vijfde jaar. In New York City loopt de conferentie officieel van 10 tot en met 17 mei 2019. Maar ook voor en na het evenement zijn er nog tientallen andere bijeenkomsten. Van 13 tot 15 mei wordt te NYC Consensus 2019 gehouden. Wat wel het hoofdevenement mag heten. De knapste koppen en iedereen die maar iets te betekenen heeft in de business worden verwacht. De vorige editie van Consensus alleen trok in 2018 reeds 9500 bezoekers.

VIP’s

‘Consensus is the annual gathering of the cryptocurrency and blockchain technology world. Consensus has attracted every major company, developer, founder and investor in the cryptocurrency and blockchain world to engage in an annual discussion about the future of the industry.’ Volgende video handelt over de 6 events van Blockchain Week die we zeker niet mogen missen:

De geruchten

Er doet al meteen een buzz de ronde, een gerucht. Nou is de crypto en blockchain wereld niet wars van geruchten, net als alle besloten en niet besloten werelden en wereldjes. Iedereen roddelt over alles en nog wat. Het is eigen aan de mens. Niets lijkt zo moeilijk als een ‘geheim’ bewaren. Zo ongeveer alle grote namen in de zakenwereld en de handel zijn al op een of andere manier geëngageerd in crypto en/of blockchain. Van Microsoft tot Facebook, van Amazon tot Google. Van IBM tot Nasdaq. You name it. (Hier tussendoor al even een lijstje, nou ja: lijst, met, slik, 1000 bedrijven.) Toch ontbrak er nog één mastodont van een bedrijf om op een of andere manier zijn naam verbonden te zien aan crypto/blockchain. Een wereldgigant in zowat alle landen vertegenwoordigd. Kunt u de naam van het bedrijf raden. Het is een echte huishoudnaam…? Wel, laat dààr nu net dit nogal sterke gerucht over gaan. Houd u vast: ook EBAY zou zich engageren in de digitale wereld!

’s Werelds grootste online marktplaats

Op dinsdag 14 mei wordt onder meer op sociale media een aantal foto’s gepubliceerd die het gerucht kunnen staven. U kunt die foto’s hier zien. De dag van vandaag echter, met fake news dat zich met de snelheid van de blockchain verspreid, weet je maar nooit. Maar onlogisch zou het zeker niet zijn. Kan een gigant als Ebay zich onthouden wanneer zowat ‘iedereen’ méé is in crypto en blockchain? De komende dagen zal dit gerucht vast nog bevestigd of ontkend worden. Ebay is trouwens een van de sponsors van Concensus. Er doet nog een gerucht of roddel de ronde, maar dit is veel minder geloofwaardig. Ook vandaag zou namelijk de ware identiteit van niemand minder dan de man, vrouw of het collectief ‘Satoshi Nakamoto’ onthuld worden!

Speculaties

Die zijn er alom, door Jan en alleman. Maar de sterkste bewering dat zij weten wie Satoshi echt is komt vanwege de gotsatoshi.com website. Om 18:00 onze tijd zou het zo ver zijn, de bekendmaking, naar verluid. Een top of een flop, straks zullen we het weten… (?!) Een echte onthulling van wie achter de creatie van bitcoin zit, zou waarschijnlijk veel van het mysterieuze rondom de munt wegnemen. Willen we het eigenlijk wel écht weten? Ons idee: dat wat wijlen Harry Mulisch eens schreef. ‘Het beste is…het raadsel te vergroten’…

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.