Icon

ICON (ICX) is een gedecentralizeerd blockchain netwerk dat richt op interoperabiliteit. Met ICON’s blockchain transmissie protocol kunnen andere netwerken connecten en transacties uitvoeren met elkaar. Dit zorgt ervoor dat verschillende blockchain netwerken van elkaar gebruik kunnen maken doordat ICON hier tussen zit. Het is een extra laag dat blockchain netwerken met elkaar kan koppelen. Ook biedt Icon dankzij hun crypto token ICX de mogelijkheid aan voor smart contracts, net zoals een netwerk als Ethereum. Icon

Het ICON netwerk wordt aangedreven door een eigen blockchain welke Loopchain heet, deze heeft de kracht om honderden transacties per seconde uit te voeren, waarbij alles transparant is. Hierdoor kunnen assets worden verhuisd en data worden gedeeld bijvoorbeeld. Het grotere doel voor ICON is om meer blockchains te koppelen dankzij de BTP technologie, zodat meer blockchains gebruik van elkaars netwerk en voordelen kunnen profiteren.

Het project is afkomstig uit Zuid-Korea en is al meerdere jaren één van de grootste blockchain netwerken afkomstig uit Zuid-Korea waar het een grote community heeft. Het bedrijf staat niet stil en werkt continue aan nieuwe ontwikkelingen wat erg positief is. De token van ICON heet ICX en is te verhandelen op Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit.

Icon koersDe prijs van Icon

De Icon Token (ICX) kende na de lancering in oktober 2017 een explosieve groei en de initiële waarde van $0,5 steeg snel tot een all time high van $12,64 in januari 2018. Maar de daaropvolgende maanden daalde de waarde weer tot onder de beginwaarde. Sindsdien is de koers relatief stabiel gebleven, maar dit betekent niet per se slecht nieuws. Met een lage eenheidsprijs kan een kleine prijsschommeling al snel je kapitaal verdubbelen, en als de ICX ooit weer richting zijn all time high probeert te klimmen, dan valt er nog enorm veel winst te rapen! 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Icon. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

ICON ICX

 

Icon kopen of verkopen

Wil je Icon kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Icon (ICX) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=OKEX

Internationale exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

200+

BekijkOKEX
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Icon kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Schaalbaarheid

Het doel van Icon is om verschillende cryptocurrencies en andere communities met elkaar te verbinden. Een community is een netwerk van nodes onder een welbepaald systeem zoals Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies. Maar ook banken, ziekenhuizen en scholen vallen onder communities. 

De Icon Republic dient als het centrum van de Icon blockchain operaties en beheert het proces waarbij nieuwe ICX aan de blockchain worden toegevoegd. 

Betrouwbaarheid en snelheid: de loopchain

Om de verschillende communities, die onderdeel uitmaken van de Icon Republic met elkaar te verbinden maakt Icon gebruik van de loopchain. Elke community blockchain is verbonden met de Icon Republic door de community representative. De regels waarmee deze onafhankelijke blockchains met elkaar samenwerken staan vast in de Blockchain Transmission Protocol (BTP) 

Het proces is gelijkaardig aan andere delegated proof-of-stake (DPoS) algoritmes. Loopchain kent nodes toe aan blokken die worden toegevoegd aan de blockchain en verdeelt deze blokken naar andere netwerk nodes. Validatie nodes bevestigen het creëren van deze blok en de bijhorende data. Het grote verschil van het traditionele DPoS systeem is dat Icon het aantal stappen dat nodig is voor het consensus proces sterk vermindert, wat ook de snelheid ten goede komt. 

Staking

Elke ICX kan gestaked worden en geldt als een stem die gebruikt kan worden in verschillende processen van het netwerk zoals Representative Nodes, dApps and Ecosystem Expansion Programs. Het staken van je ICX tokens kan met een enkele klik in je wallet. Voor elke token ontvang je 3 “votes” en voor elke vote kan je 2 – 12% jaarlijkse rendement verwachten. Voor alle 3 votes samen betekent dit 6-36%.

Wat zijn dan de verwachtingen van Icon?

Dankzij Icon kunnen onafhankelijke blockchains zoals Bitcoin en Ethereum met elkaar verbinden en samenwerken. Dit opent een waaier aan mogelijkheden die we mogelijks op dit moment nog niet kunnen voorspellen. Maar met de opmars aan verschillende cryptocurrencies en de diversiteit van toepassingen met blockchain lijkt er een mooi toekomst weggelegd voor Icon die al deze netwerken met elkaar kan verbinden en hun krachten kan verenigen. Aangezien de prijs voor ICX de laatste 2 jaar niet erg is gestegen, kan het dan ook een mooi moment zijn om nu in te stappen met een kleine investering die mogelijks een groot rendement kan opleveren. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

De toekomst van Icon

Zo is het team achter Icon dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Icon toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Icon?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Icon (ICX).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.