Computermodel: Vanaf 2020 zal levensstandaard fors terugvallen

Een MIT-computermodel voorspelt een dramatische achteruitgang van onze levenskwaliteit. Vanaf 2020 zal de levensstandaard wereldwijd fors terugvallen. Tevens verwacht dit computermodel  een ondergang van onze beschaving in 2040.

https://www.youtube.com/watch?v=73MDejBbUiY

Het programma heet World One en werd reeds in 1973 ontwikkeld door een team researchers, gebruikmakend van de toen krachtigste computer. Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) is een van ’s werelds meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld, maar hoe moeten we deze voorspelling van het computermodel duiden?

Nostradamus en de perfecte storm

Het is niet de eerste maal dat degelijke donkere toekomstvoorspellingen de ronde doen. De beroemdste zijn waarschijnlijk Les Prophéties van Nostradamus, die na bijna 500 jaar nog gelezen worden. Maar in onze moderne wetenschappelijke kringen (zelden in politieke) wordt sedert decennia gewezen op de gevaren van de manier waarop ‘wij’ met deze wereld omgaan. Waarschuwingen over nakende tekorten aan zuiver water, veilig voedsel en de eindigheid van conventionele energiebronnen. Waarschuwingen over de toenemende seismische activiteiten op aarde en de gevaren van massavernietigingswapens. ‘World One’ toont zich specifiek bezorgd over de natuurlijke hulpbronnen, milieuvervuiling en de onstopbare bevolkingsaanwas (lees ook: Overbevolking: Er zijn te veel mensen). We hoeven er de kranten en andere media maar op na te slaan om de trieste realiteit te zien. Voor zover we die al niet in eigen buurt of stad waarnemen of aan den lijve ondervinden.

Nog een planeet graag

1 Augustus 2018 was Earth Overshoot Day. Op die dag hadden we voor 2018 reeds alles verbruikt wat de aarde in een jààr aan grondstoffen kan produceren. Eigenlijk hebben we dus twéé planeten nodig om te leven zoals we leven; om precies te zijn: 1,7 keer de aarde.

Respect: een witte raaf

Mijn eigen bescheiden ‘computermodel’ zegt dat om deze wereld leefbaar te houden, te maken, één zaak incontournable is, onmisbaar, essentieel. We moeten met z’n allen opnieuw leren RESPECT te tonen voor alles en iedereen: medemensen, fauna en flora. Respect is het tegengestelde van het overal (en vandaag sterker dan ooit) woekerende egoïsme. Korte-termijn-denken en streven naar winst te behalen ten koste van alles en allen. Het is ook verdraagzaamheid, van leven en laten leven. Nou, ik vrees dat er op dit cruciale gebied nog véél werk aan de winkel is!  Zoals steed geldt in ieder geval: laat ons hopen op het beste, maar voorbereid zijn op het ergste, zoals ze bijvoorbeeld ook al in Zweden doen.

 

loading…


17 reacties

 1. Nu slingeren wetenschappers al tientallen jaren apocalyptische ‘doemsdag’ en ‘einde van de wereld’ scenario’s de wereld in alleen gebruiken ze nu een MIT computermodel de data is nog steeds ingevoerd door mensen .
  De iets oudere generaties weten vast nog wel hoe in de jaren ’70 op de lagere school een nieuwe ijstijd werd gepredikt, en vlak daarna het einde van alle bossen door zure regen, gekoppeld aan het verdwijnen van de ozonlaag.
  We herinneren ons ook nog de voorspellingen van de beruchte ‘Club van Rome’, die voor het jaar 2000 massale tekorten aan voedsel, water en olie hadden voorzien. Seismologen verwachten al vele jaren een explosie aan zware aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, die de mensheid kunnen decimeren. Dan is er ook nog de ‘doomsday clock’, waarop te zien is hoe dicht de wereld bij een verwoestende kernoorlog zit. Laat je niet gek maken en leef.

  1. Dat er wat gaat gebeuren geloof ik wel.. maar de oorzaak zou weleens anders kunnen zijn De mosliminvasie in Europa en de volledig corrupte EU- diktators van Brussel zullen mogelijk de trigger zijn. Let op: de Brusselse diktators blijven samenwerken met de meest verachtelijke regimes zoals Iran en PA. Ongelooflijk!

   1. Dat is nu precies wat ze willen dat je gelooft.
    Maar stel je zelf eens de vraag wat kan je er aan doen niets dat is het probleem met dit soort verhalen.

    1. Nou jaah…. verenigen en de straat op is altijd een optie.. met meerderen is er ook meer mogelijk… ” de straat op ” is in dit verband een ruim begrip en kan werkelijk van alles zijn. Als je massaal maar verandering opeist.. is vaker gebeurd in de geschiedenis dus geheel niet onmogelijk. het enige wat je moet hebben is de spirit om wat te willen doen.

     1. de meesten hebben belang met instandhouding , en iedereen is bang
      kijk in spanje wat er gebeurde in catalonie.
      volksprotest? eventueel staat van beleg, leger erop en de kop letterlijk inslaan.
      maak je geen illusies.
      enige wat je kunt doen is zelf zo weinig mogelijk eraan meedoen en onder de radar vliegen.

     2. Zijn ‘wij’ nog een volk met onderlinge saamhorigheid en solidariteit? Vormen wij nog een hechte groep die zich door een gemeenschappelijke taal, cultuur, politieke geschiedenis en door westerse waarden met een wordingsgeschiedenis van eeuwen, verbonden voelt en een natie vormt? Hebben we nog een cultuur waarbij we ons vertrouwd voelen en die ons houvast geeft nee, is het antwoordt. Het probleem is de grootte IK of wel ieder voor zich en god voor alle dit geld voor al voor de Millenniums.

     3. Als wij allemaal geinformeerd zouden zijn onstaat er wellicht wel n saamenhorigheid.. Hoop verloren is alles verloren. Collectief bewustzijn en de maatschappelijke gedachte kan zomaar veranderen..

 2. Vorige crisis 2008/2009 moest ervoor zorgen dat het ESM ten tonele kwam en ondertekend werd. Heeft ervoor gezorgd dat er fusies kwamen die daarvoor niet voor mogelijk werden gehouden. Heeft dankzij de lage rente ervoor gezorgd dat nog meer mensen nog meer gingen lenen.
  De politieke oplossingen zijn alleen maar nagels aan een doodskist.

  Komende crisis zorgt ervoor dat we een Europese Bankenkliek gaan krijgen en de Nederlandse Bank zal verdwijnen . De onstabiliteit zorgt voor meer regels uit Brussel.
  Een Europees leger enz enz

  Crisis is het moment om de hokken van de schapen nog wat kleiner te maken…

 3. Er duiken via diverse kanalen verschillende doemscenario’s op waarin een naderende crisis wordt aangekondigd. De financiële markten zijn nerveus geworden door geopolitieke spanningen, reële kans op handelsoorlogen, valutacrisis, en last but not least de schuldencrisis die nooit echt weg is geweest maar alleen tijdelijk is onderdrukt door de centrale banken. Op een verkeerd moment zal deze ongetwijfeld weer opduiken. Gelukkig zijn er weinig mensen die het echt beseffen, behalve dan misschien een klein clubje lezers op deze site en op een handjevol andere. Als meer mensen het besef krijgen dat de wereldwijde schuld zo meteen een niveau bereikt dat deze de economische groei wegdrukt en straks het (slechte) economisch nieuws overheerst op de voorpagina’s van de kranten dan is het rap gebeurt. Op dit moment speelt de muziek nog volop op de Titanic en zo is het in vorige gouden eeuwen altijd gegaan. Na een lange periode van bloei dacht het volk dat het niet meer op kon en vierde men het feestje. Ook nu vieren we het feestje waarvan zelfs de slingers zijn opgehangen met geleend geld, want spotgoedkoop. Helaas komt aan alle moois een eind. Een beschaving graaft altijd zijn eigen graf na een lange periode van wellevendheid. De westerse beschaving heeft het stadium bereikt van overdaad en is lui achterover gaan hangen. Zo ongeveer is het beeld van deze 21ste eeuw. Wanneer wetenschappers daar op gaan wijzen gaan wij daar lacherig over doen en wijzen naar allerlei andere foute voorspellingen. We verliezen het contact met de werkelijkheid en leven verder in onze roes. We vervallen in het aloude recept om de medicijnen pas in te nemen wanneer het echt zeer gaat doen. De kater komt later. Wat nu opvalt is dat een ongeluk zelden alleen komt. Er zijn andere niet-financiële factoren die er op duiden dat zelfs onze aardkloot is uitgeleefd. Ook de klimaatwetenschappers die dit wereldkundig maken worden tegengesproken door betweters. Temperatuurschommelingen hebben we toch altijd gehad? Het grote probleem is dat de knappe koppen een kleine minderheid vormen tegenover de grote massa die massaal de schouders ophalen en ‘en masse’ roepen dat de muziek vrolijk verder speelt. De mensheid leert nooit van zijn fouten, alleen een ezel … We krijgen spannende tijden!

 4. Ook Jim rogers verwacht crisis in 2020.!!!

  Binnen twee jaar gaat het volgens hem opnieuw op grote schaal mis. “En dat is helemaal geen rare voorspelling”, zegt Rogers tegen presentator Roland Koopman.

  “Historisch gezien zijn er elke vier tot acht jaar financiële problemen. Dat is al honderden jaren zo. De vorige crisis was 9 jaar geleden en dus zijn we over tijd”, aldus de man die tegenwoordig in Singapore woont om daar de door hem gevreesde economische problemen in de VS te ontlopen.

  Rogers verwacht bovendien dat de nieuwe financiële crisis zal verbleken met die van 2008. “De schuld gaat door het dak. Er is geen land die een lagere schuld heeft dan een jaar geleden, laat staan acht jaar geleden. Dus zodra de nu nog kunstmatig laag gehouden rente zal stijgen, volgen er grotere problemen dan die wij ooit hebben meegemaakt. Zo simpel is het. Daar hoef je geen genie voor te zijn.” https://www.rtlnieuws.nl/economie/jim-rogers-grootste-financiele-crisis-van-onze-tijd-in-aantocht

  1. Ach , Jim dacht dat het in 2017 al mis zou gaan.. Zolang de meerderheid nog als een schaap in de wei staat kan het nog lang gaan duren… En…, ” Het misgaan ” is geheel volgens scenario.. Dat wisten we in 2009 toch al ?

   1. Inderdaad. weet je hoe lang t duurde voor de franse revolutie uiteindelijk uibrak?
    Na jarenlang dat t volk niks meer te vreten had, en dat kutwijf van een marie antoinette zei : heeft het volk geen brood? Dan eten ze toch cake.

    Vandaar ‘brood en spelen’.
    Gooi nog een worstje op de barbeque en een halve liter euroshopper erbij, voetbal op en morgen weer naar je werkje. In hoop op een klein pensioen eindig je gedrogeerd met een pamper aan in het ‘verzorgings’ tehuis.

    proost

 5. Als het aan de VVD, FdV van Baudet en D66 ligt, gaat de levensstandaard voor de minima, andere lagere inkomens en de lagere middeninkomens fors omlaag. Denk maar aan het verlagen van uitkeringen en toeslagen, hogere indirecte lasten als hogere energie- en huurlasten, geen loongroei, slechte werkomstandigheden, uitbuiting, enz.

  Moet je vooral braaf op de VVD of D66 stemmen, komt het vanzelf goed, maar niet heus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: