Cryptocurrency handelen

Cryptocurrency handelen is enorm populair. Als je het overweegt om te beginnen cryptovaluta te gaan kopen en verkopen, kun je hieronder een korte uitleg over handelen in cryptocurrency lezen.

Handelen in cryptovaluta versus beleggen

Als je wilt leren hoe je in cryptocurrencies kunt handelen, moet je eerst het onderscheid weten tussen handelen in cryptovaluta en beleggen. De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar zijn verschillend. Alleen het einddoel is hetzelfde: winst behalen. Crypto trading tips

Het verschil is de looptijd van de activiteiten. Bij handel hebben we het over een korte tot middellange termijn wat kan variëren van enkele minuten tot een paar dagen of weken. Beleggen gaat daarentegen over een lange termijn. Dan hebben we het over maanden tot meerdere jaren.

De overeenkomsten en verschillen tussen de crypto markt en de aandelenmarkt

De handelsinstrumenten op een gewone aandelenmarkt en de cryptomarkt zijn min of meer hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld een TA (technische analyse) uitvoeren of een FA (fundamentele analyse). Ook de handels- en investeringsstrategieën als daytrading, swing trading en positionering zijn vergelijkbaar. En ook de marktproducten zijn gelijk. Op beide markten kun je bijvoorbeeld hefboomwerking gebruiken om winsten op te blazen.

Het grote verschil is de volatiliteit. De aandelenmarkt is stabieler waar de crypto markt wordt gekenmerkt door wilde koersschommelingen. Een ander verschil zijn de markt activa. Op de aandelenmarkt investeer je in een bedrijf door aandelen te kopen. Op de cryptomarkt investeer je in het idee of de technologie achter de valuta. En als laatste is de aandelenmarkt redelijk goed gereguleerd terwijl bij cryptocurrency toezichthouders nog steeds worstelen om goede regelgeving te maken.

Crypto handelen op Binance

Binance logo
Begin met crypto traden op Binance

Binance is een veilig platform om snel cryptocurrencies te kopen en verkopen met behulp van ons gestroomlijnde koop-/verkoopproces. U bent slechts drie stappen verwijderd van uw eerste Bitcoin.

Gebruikers kunnen eenvoudig Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen met behulp van een breed scala aan betalingsopties, waaronder bankoverschrijving, creditcard of bankpas en iDeal. Er is een betalingsoptie voor iedereen op Binance.

Binance werkt alleen met geverifieerde en vertrouwde partners om u een veilige crypto-aankoopervaring te bieden.
Binance accepteert een breed scala aan valuta’s en maakt het voor u gemakkelijk om crypto te kopen met Amerikaanse dollars, euro’s, pond sterling en andere fiat-valuta’s. U kunt ook een breed scala aan geaccepteerde stablecoins gebruiken, zoals Binance USD (BUSD), Coinbase USD Coin (USDC), PAXOS (PAX), Tether (USDT) en True USD om crypto te kopen.

Zodra je de aankoop hebt voltooid, stort binance je nieuwe crypto rechtstreeks in je Binance-wallet – een veilige en eenvoudige manier om je crypto-activa te beheren. Je kunt je gekochte crypto direct verhandelen op de vele producten en diensten op het Binance Platform.

Hoe handelen in cryptocurrency?

Om succesvol te zijn in cryptocurrency handel heb je een effectieve handelsstrategie nodig. Een handelsstrategie helpt je te bepalen wanneer je moet handelen en hoe en waarom je een bepaalde transactie moet uitvoeren. Maar voor alle strategieën geldt: Houdt emoties op afstand.

Hier zijn de drie meest populaire crypto handelsstrategieën.

1. Daghandel en Scalping

Met een crypto day trading strategie profiteer je als handelaar van de volatiliteit van de markt. Binnen een dag voer je meerdere transacties uit, koop je laag en verkoop je hoog om aan het einde van de dag een gemiddelde te hebben met meer winst dan verlies. Je gebruikt vooral TA-technieken. Omdat de markt zo snel beweegt is het bijna onmogelijk geworden dit handmatig te doen. Voor deze strategie gebruiken de meeste handelaren daarom crypto trading bots. Scalperen is een onderdeel van day trading waarbij handelaren profiteren van kleine prijsveranderingen over extreem korte handelsperiodes van minuten.

2. Swing Handel

Een crypto-swing trader zal proberen te profiteren van beginnende of voortdurende trends. Deze strategie wordt soms BTFD genoemd (‘buy the f’n dip’). Het betekent kopen als de prijs laag is en verkopen als de prijs hoog is. Je hebt FA als TA technieken nodig bij deze strategie. Swingtraden speelt over een langere tijdsperiode. Dit kan variëren van een paar dagen tot een paar maanden.

3. Positiehandel (HODL)

Deze strategie, ook wel trend handel genoemd, zijn langetermijninvesteringen in activa. Ook bij deze strategie zal een handelaar of investeerder doorgaans een activum kopen wanneer de prijs laag is en verkopen wanneer de prijs hoog is. Het enige verschil is de lange tijdsperiode tussen het openen en sluiten van een positie. Transacties die via deze strategie worden opgezet kunnen maanden en soms jaren duren.

Hodl crypto traden

Het is een ideale strategie voor beleggers die de voorkeur geven aan een meer hands-off benadering. Deze strategie wordt in cryptocurrency soms ‘HODL’ (of Hold On for Dear Fife) genoemd.

De term is afgeleid van een woordspeling op het woord ‘vasthouden’: Een crypto handelaar koopt een munt of token en houdt deze vast, zelfs als de prijzen sterk dalen.

Handelstechnieken voor cryptocurrency

Er zijn twee technieken die je kunt gebruiken om cryptocurrency te analyseren en te evalueren. Dit zijn de Fundamentele Analyse (FA) en Technische Analyse (TA). Als handelaar kun je niet genoeg tools in je arsenaal hebben. De technieken van FA en TA vullen elkaar aan, dus door beide toe te passen, kun je het beste kansen op de crypto markt identificeren. Fundamentele analyse crypto traden

1. Fundamentele Analyse (FA)

Bij fundamentele analyse (of FA) bepaalt een handelaar aan de hand van economische en financiële factoren de waarde van een activum. Via FA kunt je te weten komen of de huidige waardering van dat activum overgewaardeerd of ondergewaardeerd is.

Bij FA voor cryptocurrency evalueer je on-chain gegevens als netwerk hash-snelheid, netwerktoepassingen, token of muntuitgifte percentage (inflatie / deflatie), netwerkkosten en transacties en off-chain gegevens als betrokkenheid van de gemeenschap en overheidsvoorschriften.

2. Technische analyse (of TA)

Technische analyse is een handelsdiscipline die is gebaseerd op het idee dat een handelaar de toekomstige prijsbewegingen van een activum zou kunnen voorspellen aan de hand van de historische prijzen. TA gebruikt een groot aantal technische indicatoren waaronder handelsvolume, voortschrijdende gemiddelden, trendlijnen, candlesticks en grafiekpatronen. Technische analyse kun je gebruiken voor elke handelstijdlijn van daghandel tot langetermijninvesteringen.

Hoe te beginnen met handelen in cryptocurreny voor beginners

Als beginner kun je beter een handelsstrategie kiezen waarbij je op middellange tot lange termijn gaat handelen en beleggen. Zo heb je meer tijd om je transacties te onderzoeken en te analyseren.

Het is niet aan te bevelen om je handelsreis als daghandelaar te beginnen. Door het snelle karakter van deze strategie moet je ook snel beslissingen nemen en is er weinig ruimte voor onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: