Wat zijn crypto trading robots?

De stijging en daling van de crypto markt kan sterke emoties teweegbrengen. Zowel de beginnende als heel ervaren trader laat zich te vaak leiden door angst, paniek of enthousiasme. Dit is een van de redenen waarom steeds meer handelaars gebruik maken van een trading robot.

Op de traditionele beurzen bestaat dit al langer, en met de intrede van cryptocurrency zijn nu ook de crypto bots in volle opmars! Maar wat zijn crypto bots precies en hoe werken ze?  Kan je er echt slapend rijk mee worden of blijft het toch opletten geblazen?

Wat is een crypto bot?

Een crypto bot is een stukje software dat in jouw plaats handelt op de crypto exchange markten. De zogenaamde “robot” handelt volgens de instellingen en instructies die jij persoonlijk kan instellen. De actie die de cryptobot uiteindelijk zal uitvoeren is enerzijds afhankelijk van zijn marktanalyse op het gebied van prijs, volume, orders en tijd en anderzijds van jouw voorkeursinstellingen. Een robot die voor jouw geld verdiend? Het klinkt als een sprookje, maar het kan echt, als je naast de mooie voordelen ook rekening houdt met de mogelijke valkuilen.

De voor- en nadelen van crypto trading bots:

Voordelen:

 • Een van de grootste voordelen van trading software is het uitschakelen van je emoties bij het handelen. Angst, paniek of ongeduld zorgen ervoor dat vele traders veel geld laten liggen door te impulsief te handelen. Een trading robot zal enkel doen wat rationeel gezien het beste is.
 • Crypto bots kunnen enorm complexe berekeningen maken en rekening houden met een grote verscheidenheid aan data. De uitkomst van deze softwarematige analyse geeft daarom een vollediger beeld van de markt.
 • Bots besparen je een zee aan tijd. Terwijl jij je verder kan focussen op je andere dagtaken zal de bot achter de schermen het werk voor jou doen. En zo wordt je misschien toch nog slapend rijk.

Nadelen:

 • Crypto trading robots zijn voornamelijk geschikt voor ervaren traders. Om de software succesvol te laten zijn moet jij wel kennis hebben van de markt, jouw eigen trading strategie bepalen en de juiste instellingen kiezen. En daarvoor heb je toch al aanzienlijk wat ervaring voor nodig.
 • Bots zijn niet feilloos en het is mogelijk dat de robot een verkeerde beslissing neemt, waardoor je juist geld kwijtraakt. Daarvoor is het vooral belangrijk dat je kiest voor kwalitatieve en betrouwbare software.
 • Robots kennen geen emotie. Je leest het goed, het allergrootste voordeel kan ook een nadeel zijn wanneer de markt erg volatiel en dus onvoorspelbaar is.
 • Crypto bots kunnen onveilig zijn omdat ze toegang nodig hebben tot jouw volledige account. Dit doen ze door te werken met application programming interfaces (API’s). Enerzijds kan je account gehackt worden, en anderzijds kunnen er ook ontwikkelaars zijn met valse intenties.
 • Voor wat, hoort wat. Terwijl sommige software gratis is, zijn de meest kwalitatieve programma’s betalend. Dit kan gaan om een vaste kost of een commissie. Al is het uiteraard de bedoeling dat je dit geld makkelijk terugverdiend, maar dat is niet gegarandeerd en daarom hou je er vooral als kleine handelaar best rekening mee.

Een crypto trading robot kan je dus veel tijd besparen en hopelijk ook aardig wat geld opbrengen. Maar zonder ervaring of bij het kiezen van onbetrouwbare software kan het helaas ook helemaal misgaan. Let er daarom bij het kiezen van een crypto trading bot vooral op dat deze betrouwbaar is. Ga voor een grote naam en lees meerdere reviews voordat je je account aanmaakt. Daarnaast is het gebruiksgemak en de voorziene support ook erg belangrijk. Je wil namelijk dat het werken met een trading bot je het leven makkelijk maakt, niet moeilijker. Hieronder lichten we Cryptohopper toe, een grote speler die het overwegen waard is. Maar dit is geen advies, en de uiteindelijke keuze maak jij altijd zelf.

Cryptohopper- De beste crypto trading bot

Cryptohopper trading robot

Cryptohopper is opgericht door twee Nederlandse broers met het idee om automatische software te gebruiken die in hun plaats kon handelen. Dit idee groeide snel uit tot een succesvol platform met meer dan 200 000 gebruikers. Met Cryptohopper kan je jouw trading strategieën volledig personaliseren en vooraf testen. Beginnende traders kunnen eenvoudig en snel aan de slag dankzij de gebruiksvriendelijke interface, en de ervaren handelaars kunnen zich verdiepen in de eindeloze opties. Enkele functionaliteiten uitgelicht:

 • Het platform biedt een eenvoudige interface met ultiem gebruiksgemak.
 • Cryptohopper ondersteunt meer dan 100 verschillende cryptovaluta.
 • De bot kan geïntegreerd worden in de voornaamste grote crypto exchanges, zoals Kraken, Coinbase en Binance.
 • Je hebt twee keuzevrijheden. Enerzijds kan je kiezen om volledig geautomatiseerd te werk te gaan, waar bij de bot zowel het investeringsonderzoek doet als de transacties uitvoert. Anderzijds kan je kiezen voor semi-automatisch handelen, waarbij jij nog altijd de laatste zeg hebt bij het uitvoeren van de transactie.
 • Er zijn verschillende pakketten beschikbaar waarbij de prijs afhangt van het aantal posities, coins, triggers en mogelijkheden die jij ter beschikking wil hebben.
 • En als je nog twijfelt aan de werking of eerst wil oefenen of jouw voorkeursinstellingen wel zo verstandig zijn, dan kan je gebruik maken van hun demo rekening met fictief geld.

Als je weet hoe een je een crypto trading robot moet gebruiken kan het je veel geld opleveren. De beginnende trader kan zijn voordeel doen met een eenvoudige basisstrategie door bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van plotse prijsstijgingen en zo de boot niet te missen. De ervaren trader die meer risicovol wil handelen, moet echter eerst een goed inzicht hebben in de markt en zal de geavanceerde trading bot instellingen moeten afstemmen met zijn persoonlijke handelstrategie. Slapend geld verdienen wordt eindelijk realiteit, maar niet zonder er eerst hard voor te werken.

Interesse om Crypto Trading Bots te gaan gebruiken? Lees dan ook eens onze reviews van onderstaande crypto trading bots:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: