Cryptonieuws: Bitcoin en altcoins corrigeren aanzienlijk

Niets om je zorgen te maken als long time hodler. Al verkocht ondergetekende wel op tijd zo´n 85 procent van zijn cryptowallet. Bitcoin (BTC) zakt maandag 22 februari 2021 van een all time hoogtepunt van de dag voordien van 58.300 dollar, naar iets beneden de 50.000. Om later op de dag tussen 54.000 dollar en 52.600 te meanderen. Sommigen spreken van een Crypto Black Monday, naar analogie met wat de aandelenmarkten deden op maandag 19 oktober 1987. Zwaar overroepen hoor, en dat komt dan vast van de nieuwkomers in de cryptomarkt. Die het van horen zeggen (of gelezen) hebben, want 1987 vast niet zelf meegemaakt. Wie al ietsje langer ervaring heeft met digitale munten en hun volatiliteit, maalt er niet om. Al is de markt kunnen timen om in- en uit te stappen op zo´n dagen natuurlijk lucratiever. 

Theblockcrypto.com

Bitcoin en auto´s

Jawel, er waren Elon Musk en Janet Yellen die respectievelijk vonden dat BTC en ether, Ethereum (ETH) ´wel hoog´ stonden. En dat bitcoin speculatief en inefficiënt is (Yellen). Maar dat laatste zeker kun je als commentaar van je laten afglijden. En bitcoin mag dan misschien wel de Tesla onder de cryptomunten zijn maar… Zoals de Tesla baas de cryptomarkten bespeelt op Twitter? Hij zou zich misschien beter op zijn electrische auto´s concentreren. Automaker blijf bij je leest – zo luidt toch het spreekwoord? Maar we danken Elon wel voor zijn bitcoin aankoop van 1,5 miljard dollar een week of twee geleden.

Ripple

In maart 2020, nog geen jaar geleden – dát was wat je een crypto crash kon noemen. BTC halveerde! Van 8000 dollar naar 4000 dollar. Ja, had u dán niet beter aan de koopzijde gestaan? Soms gaat een markt – eender welke beleggersmarkt – gewoon te snel te hoog. Het was mijn verstand maar vooral een buikgevoel dat erop aandrong om even uit te stappen. Een munt als XRP houd ik dan wel vast, want wie weet wat daarmee nog allemaal voor positiefs kan gebeuren? De klacht vanwege de Securities and Exchange Commission houdt weinig steek, en als dan zou gesetteld worden, de meest waarschijnlijke uitkomst? Geen beleggingsadvies, dat spreekt, maar ondergetekende vermoedt dat Ripple Inc. en de twee aangeklaagde top executives, Garlinghouse en Larsen, gewoon een forse boete krijgen. Ze zijn multimiljonairs, hebben 23 advokaten voor zich werken (!). Maar wat het belangrijkst is: ze hebben niks geen fouten begaan. Het bedrijf heeft zich net als ´company´ laten registreren in crypto-vriendelijk Wyoming. Nog niet het hoofdkwartier erheen verplaatst, maar ze maken moves, weet je wel. XRP is een van de zeer weinige die vandaag groen kleuren. de rest van de cryptomarkt is rood.

Accomodatie voor institutionelen

De Zwitserse ETP´s , exchange traded products, zijn een succes te noemen. Het zijn producten waarmee institutionelen makkelijk in een markt – in dit geval die van cryptomunten – kunnen stappen. De kaap van 1 miljard dollar werd zonet gehaald. ´It’s proven track record listing physically-backed ETPs gives retail and institutional investors safe, convenient and easy access to cryptocurrencies via a familiar structure. Institutions in Europe and elsewhere prefer the institutional-grade structure of the Swiss ETP over certificates in order to gain exposure in the most efficient and safest way to Bitcoin and other cryptocurrencies.´ Al deze instrumenten zijn gedekt door fysieke aankopen, en dit is de verdeling: 

Globenewswire.com

 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.