Dat is dan de Australische Westpack. ´Westpac is Australia’s oldest bank and company, one of four major banking organisations in Australia and one of the largest banks in New Zealand. We provide a broad range of banking and financial services in these markets, including consumer, business and institutional banking and wealth management services.´ Vanaf 30 augustus 2020 neemt deze Australische bank geen cash geld meer aan. Australië is een van de landen in de wereld die het verst geëvolueerd zijn naar een maatschappij zonder contant geld. Soon coming to a place near you! Hebben we ´t op Biflatie voorspeld of hebben we het…voorspeld?

Het begin van het einde

Sinds 1 juli 2020 mocht er nog maar tot 7500 AUD waarde in de bank worden afgegeven. Voorheen was er geen limiet. Vanaf einde deze maand dus helemaal geen contant geld meer. En er is nog een datum in de nabije toekomst die wordt meegedeeld: 30 december 2020. Dan worden ook geen cheques meer aanvaard om op rekening te worden gestort. De Westpac Group heeft 13 miljoen klanten. Raad die de Groep van banken geeft: maakt u electronisch geld over.

Big, bad China?

De Amerikaanse Senaat is aan het manoevreren om elke Amerikaan toe te staan om China juridisch te vervolgen. President Trump overweegt ook sterk om het razend populaire TikTok, een Chinese app vooral voor kinderen van kinderen, te verbieden in de VS. Maar misschien koopt Microsoft TikTok wel op. De haat is groot want een zondebok voor de Corona ramp dient dringend gezocht. Afleiding helpt nogal vaak, aldus. Want zojuist heeft de staat Californië een weinig benijdenswaardig record opgetekend. Als de eerste Amerikaanse staat met meer dan 500.000 besmettingen. Donald Trump voelt de hitte onder zijn bureaustoel in het Oval Office opkomen met de november verkiezingen slechts drie maanden verwijderd. Hij heeft dan ook gesuggereerd…die maar uit te stellen?! Jawel. Hij krijgt daarop fel protest, zelfs vanwege zijn eigen Republikeinse partij. In Hongkong probeert men hetzelfde te doen. Neen, is geen grap, maar het is ´omwille van het Coronavirus´ begrijpt u? (Ik begrijpt het in ieder geval maar al te goed…) Trouwens, nog in verband met het grote, boze, gevaarlijke China: neen de hack van 130 Twitter accounts kwam niet uit China. Of Rusland, nog zo´n imaginaire maar handig van pas komende vijand. Neen, een 17-jarige jongen uit Florida is er voor gearresteerd en aangeklaagd. Twee andere jongens zouden er ook bij betrokken zijn. Bad luck guys…

Economische impact van het Coronavirus

Daarover heeft Visualcapitalist (´what else?´) een knappe infografiek, check it out. In het bijzonder op de economie van die Onverenigde Staten. Klikt u op deze link voor de ware grootte. Niet zo best dus, een eufemisme als een kathedraal! Kun je niet mee naar de kiezer trekken, toch…?

3 Responses

 1. Allemaal leuk en interessant, maar ik vind het meest interessant wie er daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van dit nieuwe corona virus en de verspreiding ervan wereldwijd.
  En wat is de agenda hier achter.

  1. Goeie vraag, Mark, maar had u de dader(s) soms voor de rechter willen slepen?
   Wat moeten we trouwens met de oorzaak, nu we links en rechts worden overlopen door de gevolgen, die model kunnen staan voor een eventuele ‘agenda’, zo daar überhaupt sprake van zou kunnen zijn.
   In een meer Bijbelse omgeving is de oorzaak van de crisis evident: de straf van Boven voor de Goddeloosheid en de menselijke zonden. Of zelfs de eerste episode in de afrekening met de geldduivel en de hebzucht, volgens de profetie.
   Nuchterlingen houden covid-19 voor één van de vele epidemieën die bij hoge uitzondering niet alleen de derde wereld treft, maar ook de uiterst kwetsbare geïndustrialiseerde samenleving laat beven.
   Expliciet vragen naar ‘schuldigen’ voor een z.g. ‘plandemie’ komt waarschijnlijk voort uit een heilig geloof in de superieure menselijke maakbaarheid, die juist door corona als waardeloos wordt ontmaskerd.

   1. “In een meer Bijbelse omgeving is de oorzaak van de crisis evident: de
    straf van Boven voor de Goddeloosheid en de menselijke zonden. Of zelfs
    de eerste episode in de afrekening met de geldduivel en de hebzucht,
    volgens de profetie.”

    Druk u eens duidelijker uit over de straf van boven en de profetie.
    Als u hier niet aan kunt voldoen, bent u een puppet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: