Na einde januari 2021 de shorters uit GameStop te hebben gejaagd, en na Dogecoin de hoogte in gestuwd te hebben, werd de zilverprijs het volgende doel van de Redditgemeenschap Wallstreetbets. Ze slaagde erin door massaal te kopen de koers op bijna 27 dollar te brengen. Op een gegeven moment wel op 29,50 dollar, en komend van 25. Dit zijn ongewone en aanzienlijke koersbewegingen in deze markt. Het is van 2013 geleden dat zilver nog aan zulke koersen noteerde. Het is een publiek geheim dat bepaalde grootbanken zoals JPMorgan short zaten/zitten op de zilverkoers. Net als in de goudmarkt trouwens, waar de koers eveneens kunstmatig laag gehouden wordt. Veel meer op papier verkocht is dan er fysiek zilver (en goud) boven de grond ligt. De schattingen lopen uiteen van wel tussen 200 en 250 keer!

Manipulatie van zilver en goud

Wanneer de koers dan zoals door de actie van de Redditgemeenschap plots stijgt, kunnen de shorters twee zaken doen. Nog verder, dieper short gaan, en het risico lopen nog meer verlies lijden. Of hun verlies nemen en zilver terugkopen. Wat de koers nog extra omhoog zet. De zogenaamde zilversqueeze is een feit. De ene groep manipulators zetten de andere voor kijk, voor schut. Maar wat gaat de toekomst nu brengen. Want verwacht mag worden dat dit soort gezamenlijke acties niet oneindig kan blijven duren. Madelon Vos vraagt het aan grondstoffenspecialist Willem Middelkoop en wij mogen meeluisteren, en kijken:

Eén reactie

  1. Heel begrijpelijke uitleg. Misschien moeten we Jan Mondaal ons eens afzetten tegen de elite door zilver te kopen . Het risico tegenover de potentiele is enorm . Voor mij het het vooral om het systeenm eens een hak te zetten op een manier dat we er kunnen aan verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: