Monero

Monero (XMR), officieel gelanceerd in 2014, heeft kortgezegd één doel: het zorgen voor veilige en anonieme transacties. Het is bekend dat bitcoin niet privé is en veel te zien is op het netwerk. Monero is het tegenovergestelde van bitcoin, het doel is zoveel mogelijk anonimiteit bieden. Het is namelijk makkelijk om transacties te traceren van bitcoin en vele andere cryptocurrencies, iets wat bij Monero niet makkelijk is en uniek maakt. Blockchains zijn namelijk transparant, waar Monero ontwikkeld is om zo anoniem mogelijk te zijn voor verzender en ontvanger. Monero

Het team achter Monero geeft ook aan dat anonimiteit en veiligheid de belangrijkste prioriteit hebben, met daarbij gemak en snelheid. Het doel is om alle gebruikers te beschermen uiteindelijk en vrij te maken van censuur. De crypto is daarom erg uniek in wat het te bieden heeft met een grote community erachter, welke een steeds grotere rol speelt in deze samenleving waar steeds meer censuur is. De token van Monero heet XMR en is te verhandelen op Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Privacy

Monero vertoont veel gelijkenissen met Bitcoin aangezien XMR voornamelijk ontworpen is voor het opslaan van waarde en het uitvoeren van betaaltransacties. Wat Monero zo anders maakt is het feit dat XMR niet getraceerd kan worden. Je kan Monero zien als het digitale cash. Cash heeft geen historie en niemand kan zien hoeveel geld jij in je portemonnee hebt verborgen. Deze eigenschap maakt Monero zeer geliefd voor iedereen die belang hecht aan zijn financiële privacy. 

Veiligheid

De keerzijde van al deze privacy-maatregelen is dat het Monero een aantrekkelijk prooi maakt voor cybercriminelen, die maar al te graag “cash” willen buitmaken. Mocht het netwerk ooit gekraakt worden, dan zal dit omwille van de ontraceerbaarheid mogelijks het einde van XMR betekenen. Gelukkig heeft Monero er alles aan gedaan om de hoogste veiligheid te garanderen. 

Decentralisatie

Een van de grootste doelen van het Monero project is het bereiken van de hoogst mogelijke level van decentralisatie, wat betekent dat een gebruiker niemand anders op het netwerk hoeft te vertrouwen. Hiervoor voert Monero elke 6 maanden een harde splitsing door, om ASIC mining te ontmoedigen, omdat ze menen dat dit het netwerk zou centraliseren. 

Monero koers verwachting 2021 – 2025

De prijs van Monero XMR loopt vrij parallel met de waarde van de Bitcoin en omwille van de vergelijkbare eigenschappen zou dat zo nog een tijdje kunnen doorgaan. Als het grote publiek inziet dat Monero de privacy biedt die Bitcoin niet heeft en zijn grote intrede doet als het nieuwe digitale cash, dan zal de XMR een enorme prijsstijging doormaken. Maar als het netwerk ooit gehackt wordt, en cybercriminelen met je “cash” aan de haal gaan, dan zie je het waarschijnlijk nooit meer terug en smelt de waarde van XMR als sneeuw voor de zon. 

Het toevoegen van XMR aan je portfolio is zeker het overwegen waard. Ook in de wereld van crypto’s zal de nood aan privacy en digitale cash toenemen en dat geeft Monero een ongezien potentieel. Als je wil investeren in XMR, zorg dan wel dat je het risico kan dragen en voorzie een goede diversificatie van je algehele portfolio. 

Monero koers verwachtingDe prijs van Monero

Na de lancering in 2014 bleef de prijs van de Monero XMR vrijwel onaangeroerd. In 2015 kende de XMR een dieptepunt van $0,21, maar eind 2016 begon de waarde flink toe te nemen en in 2018 heeft de Monero veel vroege investeerders gelukkig gemaakt met een all time high van $495. Net als de Bitcoin kwam er weer een drop, maar het laatste half jaar is de waarde weer gestaag aan het stijgen. 

Monero koers

Monero kopen of verkopen

Wil je Monero kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Monero kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

De toekomst van Monero – Monero verwachting

Zo is het team achter Monero dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Monero toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Inspelen op de hoge koersverwachtingen van Monero? Dit zijn de beste platformen:

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Monero?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Monero (XMR).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Monero zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.