Er komt een crisis, maar niet voor deze sectoren

Eerder schreven we al over diverse experts die een crisis in 2020 voorspellen. Op zowel geopolitiek als economisch niveau zouden de vooruitzichten niet al te best zijn. Toch zijn er verschillende industrieën die de dans weten te ontspringen: met deze sectoren gaat het in 2020 namelijk wel goed.

crisis 2020

Vliegtuigindustrie

Geen crisis voor de vliegtuigsector: zolang er in de meeste landen nog amper een vliegtax wordt geheven en vliegvelden zich maar blijven uitbreiden, kan deze industrie blijven groeien. Ondanks alle waarschuwingen over klimaatverandering blijven we het vliegtuig nemen, zelfs voor korte afstanden, en er komen zelfs meer nieuwe luchtvaartmaatschappijen bij. Dat deze sector op een gegeven moment groener zal moeten worden is een feit, maar dat betekent niet dat de groei die in de industrie zit minder wordt: die zal alleen aangepast worden.

Kansspelindustrie

In Nederland gaat vanaf half 2020 de Kansspelwet in, wat betekent dat online kansspelen legaal worden. Uiteraard kan je momenteel al terecht bij betFIRST Sport maar halverwege dit jaar gaan er een hoop extra sites de lucht in in Nederland en de verwachting is ook dat de bekende Holland Casino zich gaat aansluiten met een internetversie. Deze sector gaat naar verwachting behoorlijk groeien, zeker in de eerste jaren.

E-commerce

De e-commerce is een sector die in Nederland en in de landen erbuiten hard groeit, en volgens de laatste projectie gaat in 2020 de omzet van webwinkels in Nederland met gemiddeld 12 procent omhoog. De zogeheten multichannelers (winkels met zowel online als offline vestigingen) kunnen zelfs op een omzetgroei van gemiddeld 20 procent rekenen. De economie digitaliseert en de e-commerce plukt er de vruchten van. Hoewel de groei inmiddels niet meer zo spectaculair is als eerst, is het nog steeds een van de hardst groeiende sectoren in Nederland.

Toerismesector

Nederland is een land dat ontzettend populair is onder de toeristen. Met name Amsterdam en omgeving wordt drukbezocht, terwijl ook Utrecht, Den Haag en Rotterdam hoog op de lijstjes van toeristen uit Europa en ver daarbuiten staan. En hoewel op sommige plaatsen het toerisme al op niveaus is gekomen dat het bijna te veel wordt, gaat de groei door. Zo gaven toeristen in 2018 al 4,1 procent meer uit dan het jaar ervoor, en die groei werd ook in 2019 en naar verwachting ook in 2020 doorgezet. Ook het aantal banen in het toerisme nam toe – voor Nederland is toerisme simpelweg heel belangrijk en dat zal de komende tijd zo blijven.

Techsector

In Nederland en daarbuiten is de techsector een van de sectoren die zich overeind zal weten te houden in een crisis. Sterker nog, mocht het komen tot een grote crisis dan is het waarschijnlijk dat er naar de techsector wordt gekeken voor mogelijke oplossingen. De techsector valt zich echter niet te vatten in één woord: van de ICT tot kunstmatige intelligentie, van beveiliging tot online ontwikkeling – alles wat zorgt voor een oplossing dankzij de technologie kan je in deze sector plaatsen. Het is dus een brede sector, maar wel eentje die dankzij de innovatieve rol in de maatschappij bestendig is tegen financieel zwaar weer.

Eén reactie

  1. Zo wel zo goed maar als het straks echt fout gaat dan zal de wapenindustrie en de landbouw (boeren) wel eens de genen zijn waar je in gaat belegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.