Goud, zilver en crypto, maar ook aandelen in het algemeen scheren almaar hogere toppen. Something´s gotta give is de Engelstalige uitdrukking – allemaal stijgen kan in principe niet, dus iéts hoort niet in dit rijtje thuis. Rara wat kan dat wel zijn…(!) Sinds 20 juli 2020 is de cryptomarkt opnieuw in ernst beginnen stijgen. Zozeer dat er sprake mag zijn van een nieuwe stierenmarkt. Positieve berichten vanuit en over de crypto/blockchainwereld volgen elkaar dan ook in snel tempo op. De totale marktkapitalisatie is met bijna 100 miljard dollar tegenwaarde gestegen sindsdien tot 349 miljard dollar tegenwaarde. Geen shift meer van bitcoin naar altcoins en terug, maar allemaal nieuw, vers (fiat)geld dat naar deze markt stroomt dus. De aankondiging van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) dat alle Amerikaanse banken cryptodiensten mogen aanbieden, gaf wel de start, het go ahead teken.

Wanneer de muziek stopt…

Goud en zilver dan – ook deze edelmetalen zitten in een stierenmarkt en wat voor één. Zowel in dollar als in euro worden nieuwe historisch records gebroken voor alvast goud. Als kleine broertje zou zilver in theorie nog heel wat in te halen hebben zelfs. Blijft over wanneer de muziek voor de stoelendans stopt: de aandelenmarkt. Eerder vroeger dan later zullen aandelenbeleggers beseffen dat er net één stoel te weinig is. En dat veel lager, op de grond dan nog, hun gerechte plaats is. Kan het ook anders, met begin augustus 2020 maar liefst 32 miljoen Amerikanen aan de steun? Wie koopt dan nog al die aandelen? Wel, de Fed drukt al geld, dollars, zoveel dat je er niet meer kan overheen zien. Obligaties koopt ze ook op, van zelfs de meest vooraanstaande Amerikaanse bedrijven. Alles om maar liquiditeit in de markt te krijgen (en het lukt van geen kanten.) Rest als volgende stap misschien wel de eigen nationale aandelen zelf? Het zou geen unicum zijn hoor – Japan doet dit al jaren. Met de overheid als groot-aandeelhouder van tal van Japanse bedrijven. ´t Is voor het goed en welzijn van de Japanse burger hoor, namelijk voor zijn pensioen(fonds). Ja, zo lusten we er nog wel eentje…

https://www.youtube.com/watch?v=yCV2WysCv6Q
https://twitter.com/GOLDCOUNCIL/status/1288686509596565506

Tokenization is een feit

Herinnert u zich nog onze voorspelling van maanden geleden nu al, dat alles van waarde in een token, een soort deelbewijs, een recht vervat gaat worden? Wel, met PAX-gold is die digitalisering al een feit. Elk token geeft recht op een fysiek troy ounce goud (31,10 gram). ´PAX Gold (PAXG) is an asset-backed token where one token represents one fine troy ounce of a London Good Delivery gold bar, stored in professional vault facilities. PAXG gives customers the benefits of actual physical ownership of specific gold bars with the speed and mobility of a digital asset

PAX

De World Gold Council, die de belangen van de goudsector wereldwijd behartigt, brengt zopas een interessante gids uit. De titel is ´Retail Gold Investment – the responsible guide´. Check it out als u wilt. Een bezoekenswaardige site voor wie in het gele edelmetaal geïnteresseerd is, is dan www.goudvergelijken.nl. Niet alleen doet men hier precies wat de naam zegt – de goudprijzen vergelijken van de diverse nationale en internationale aanbieders. Daar bestaan immers nogal wat verschillen onderling tussen. Er is ook een pak informatie te vinden over zilver, munten in edelmetaal waaronder enkele heel bijzondere. Je vindt er de live koersen en er is een forum. Check it out. Een nieuwtje nog en wel erg inventief en markant: goud kopen met bitcoin! Hoe komen ze erbij? De benaming van het instrument is PAX-Gold, zeer de moeite om eens naar te kijken en luisteren dus:

https://www.youtube.com/watch?v=aNEEWsQ5J7c

2 reacties

  1. Histories hoog? zilver staat dat zeker nog niet dan moet het nog 20 dollar stijgen.
    Als je in goud gaat belegen koop het fysiek goud want als je op de beurs belegt krijg papier goud.
    Papier goud is niet meer dan papier geld en wat heb je daar aan als ze onbeperkt kunnen bij drukken.
    Over de digitale munten kan ik kort zijn blijf er ver van weg deze zullen op den duur verdwijnen als de overheden zelf met digitale munten komen. Overheden willen controle over het geld daarom hebben centrale baken hun kluizen vol liggen met goud en in mindermate met zilver.
    In aandelen moet je pas stappen als de boel instort staan nu veel te hoog.
    zilver is het meest veilig om op dit moment in te belegen zal ook niet snel worden geconverseerd dak kan wel met goud is al bij wet geregeld zie link:http://wetten.overheid.nl/BWBR0003173/geldigheidsdatum_13-07-2012#HoofdstukXa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: