Groeien en doen groeien/ leven en laten leven

´The Need To Grow´ is een documentaire-film die ons door lezer ´A´ aanbevolen wordt. We kennen hem wel en daarom alleen al kan dit de moeite waard zijn. Zo schrijft de heer A. me vandaag: ´Dag Joost, Als je interesse hebt in C02 en de oplossing ervoor, dan behoor je deze documentaire te zien. Verbazingwekkend. Ongelofelijk goed, het is juist door onze onnatuurlijke manier van landbouw dat die stijgt, die man heeft iets ontworpen en laat zien hoe echte landbouw bijdraagt aan een echt gezonde wereld.´ Dat maakt mij nieuwsgierig en u vast ook?´Director Ryan Wirick works at understanding the nature of problems and finding solutions that may help future generations. This is a collaboration with activist and Director Rob Herring, accompanied by Executive Producer and Narrator Rosario Dawson.´ Dat probleem is: op de huidige manier van landbouw bedrijven gaan we er niet heel lang meer in slagen alle monden te voeden. Waarbij het nu reeds zo is, dat sommigen kaviaar nuttigen, terwijl veel meer anderen met rijst de honger moeten stillen. De overbevolking van de aarde is de olifant in de kamer, door iedereen genegeerd. Het is de oorzaak van de meeste problemen die de wereld vandaag kent. Ik herhaal: de meeste problemen die we vandaag kennen op aarde, zijn terug te voeren tot dit ene probleem. Echter, niet één politicus durft dit hete hangijzer nog maar benoemen, laat staan ter hand nemen. De beste aanzet tot het reusachtige probleem allereerst al erkennen is m.i. het boek Neurocity, op Biflatie.nl nog besproken.

Volgens bodemspecialisten zouden we nog maar voor 60 bewerkbaar land op aarde hebben, dixit deze docu. En ondanks ziekten zoals pandemieën; natuurrampen zoals overstromingen en aardbevingen; ondervoeding et al. die heel wat mensenlevens kosten, blijft de wereldbevolking aangroeien. Op moment van schrijven zijn we met 7.875.264.000 and counting zielen op aarde. In mijn jeugd – toegegeven, lang geleden – waren we nog slechts met 4 miljard aardbewoners. De United Nation’s Population Division gaf even voor de 2020 Corona pandemie de prognose af dat de toename van de wereldbevolking zou nivelleren rond 10,9 miljard mensen tegen 2100. Tweederde van de aangroei tussen 2020 en 2050 zou dan in Afrika plaatsvinden. Zelfs als dit klopt, betekent het nog dat er meer dan 3 miljard monden bijkomen in de komende 80 jaar. Ook nog in 2021 en niet te onderschatten, kwam de aanmoediging vanwege de Chinese regering van de 1,4 miljard burgers om vooral 3 kinderen op de wereld te zetten, in plaats van 2. Een ´aanmoediging´ van de overheid is in dit geval als een bevel. An offer you cannot refuse! Dat kon de UN in 2019 niet bevroeden, en het zal betekenen dat er nog méér monden gevoed dienen te worden. Maar hoe? Misschien biedt onderstaande ´The Need To Grow´ wel soelaas. Let´s watch it!

 

2 reacties

  1. Iedere poging die de natuur onderneemt om de verstoorde evenwichten te herstellen wordt door de mens ongedaan gemaakt en dat enkel alleen in het belang van zijn eigen soort. De mens heeft nog nauwelijks predatoren die voor de bestrijding van zijn overbevolking kunnen zorgen. Zelfs op pandemieën heeft hij een antwoord. Maar ooit gaat het faliekant aflopen want er is een grens voor wat we de aarde kunnen aandoen. Niemand weet hoe en wanneer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: