De grootste cryptobeurzen te wereld verdienen miljoenen per dag

0

Crypto is booming. Wereldwijd groeit het aantal gebruikers van cryptocurrencies snel. Wie daar vooral van profiteren? De exchanges. De cryptobeurzen harken miljoen per dag naar binnen met de fees die ze hanteren.

crypto beurs

Binance marktleider

Uit onderstaand overzicht van Bloomberg blijkt dat Binance (een relatieve nieuwkomer in de cryptowereld) de grootste exchange is waar crypto wordt verhandeld. Binance is pas sinds juli 2017 actief en heeft recent al een verhzuizing achter de rug. Binance was eerste gesitueerd in Shanghai, maar door de Chinese maatregelen omtrent crypto, staat het Binance hoofdkwartier nu in Japan. Volgens eigen zeggen kan de grootste exchange zo’n 1,4 miljoen orders per seconde verwerken. Lekker snel werkt het platform in ieder geval wel.

Nummer 19 is $400 miljoen waard

Upbit volgt op kleine afstand. Dit is een Zuid-Koreaanse exchange en ook pas net begonnen en valt onder Dunamu Inc. De 2 grootste cryptobeurzen verdienen meer dan 3 miljoen dollar per dag aan fees. Daarna volgen Huobi en Bittrex met inkomsten van boven de 2 miljard dollar. Pas op plaats 19 volgt Poloniex. Deze crypto exchange is recent voor maar liefst 400 miljard dollar overgenomen door Circle. Dit bedrijf is zelf (volgens cijfers van de laatst ronde funding) 460 miljoen waard. Investeerders in Circle zijn onder andere Goldman Sachs, de Chinese internetgigant Baidu, venture capitalist Jim Breyer, één van de eerste aandeelhouders van Facebook.

 

 

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie