Het is Pantera Capitals CEO, Dan Morehead, die de alarmklok luidt. Er is een tekort aan bitcoin in de markt, omdat institutionelen zoals PayPal zoveel kopen. En dat tekort groeit. Niet alleen kopen zij alle BTC die er gemijnd wordt op – 900 bitcoin komen er zo per dag bij. Maar zij kopen ook nog eens méér. Dixit de CEO. Is dat de reden waarom bitcoin het ene na het andere hoogterecord neerzet? Zoals vandaag, 25 december 2020 opnieuw met 24.500 dollar. ´Pantera Capital is an investment firm and hedge fund focused exclusively on ventures, tokens, and projects related to blockchain tech, digital currency, and crypto assets.´ De koersprojectie voor bitcoin is zeer bullish, optimistisch, en ook nog eens uitgesproken precies: 115.212 dollar in augustus 2021

Pantera Capital: ´´We believe we are still in the early innings of a potential multi-year bull market fueled by strong macro tailwinds and growing fundamentals in the underlying technology.´´

´It´s mathematics, stupid!´

Pantera heeft een indrukwekkende portfolio van zowat de belangrijkste en meestbelovende bedrijven uit de crypto/blockchain wereld. Elke maand brengt de investeerder, dit hefboomfonds een brief uit voor zijn klanten. Reeds in april 2020 werd zo de koers van BTC berekend voor augustus 2021. Gedurfd zou u zeggen? Maar is het leven dan niet aan de durvers, zoals het volksgezegde luidt? Er zit natuurlijk meer achter, want deze investeerder gebruikt PlanBs Stock-To-Flow, S2F Bitcoin Model. Hé, net als ondergetekende! Zou het genoemd tekort zijn dat de koers van bitcoin zo snel opdrijft? Maar een vervijfvoudiging nog vanaf vandaag, op Kerst 2020? PlanB – wereldberoemd in de digitale wereld – is net te gast bij Madelon Vos – check it out! Zelf voorziet de anonieme Nederlandse econometrist, werkzaam nij ´een institutioneel´, een bitcoin aan 100.000 dollar, ´ergens in 2021´. Ethereumworldnews.com:

We Have a Bitcoin (BTC) Supply Shortage - Pantera Capital CEO 15

FOMO onder institutionelen

De ene institutioneel kan zo de andere na-apen. En dit gebeurt reeds! ´t Lijkt wel FOMO op het allerhoogste (en rijkste) niveau; the fear of missing out. Want wie wilt achterblijven wanneer de concurrentie (in het geldbeheer en het investeren van fondsen) aanzienlijke successen boekt? Moneymanagers zijn blijkbaar ook mensen (!) Zo is MicroStrategy (70.470 bitcoins gekocht in 2020 voor 1,125 miljard dollar, aan een gemiddelde koers van 15.974 dollar) zelf een promotor geworden. Zo enthousiast is de stichter en CEO dat hij anderen ervoor warm maakt. Onlangs nog zelfs bij een van de rijkste mensen op aarde, Elon Musk. Nu is ook de grootste geldbeheerder ter wereld…zullen we zeggen: ´bitcoin aan het bekijken´. BlackRock beheert – slik – bijna 7 trillion dollars; 7 biljoen dollar. Wat als hier een daadwerkelijke belegging in BTC uit voortvloeit? Berichten als dit wijzen op interesse: ´BlackRock has published a job listing for a blockchain vice president with experience in digital assets valuation.´ 

Koppen als deze wijzen op die institutionele honger naar bitcoin:

´$500M in Bitcoin leaves Coinbase as institutions buy more than miners sell´

Cointelegraph.com. De verwachting is dan dat eens grote partijen gekocht hebben, deze bitcoin verhuizen naar een wallet, en die zitten daar dan om tenminste een hele tijd ook te blijven. Institutionelen hebben meest sterkere handen dan individuele traders, kleine beleggers en cryptobezitters, retail investors genaamd. 

Nieuwe Voorzitter SEC

Mogelijk ook positief voor de crypto/blockchain wereld is dat SEC Voorzitter Jay Clayton op 23 december 2020 vertrokken is. Het nieuwe hoofd van deze beurswaakhond is Elad Roisman. ´Perceived as friendly to cryptocurrencies in general, Roisman had served as chief counsel for NYSE Euronext, which was eventually sold to the Intercontinental Exchange (ICE), parent company of the Bakkt futures exchange.´

20 reacties

  1. Vanaf het prille begin van biflatie totaan 2014 schreef ik bijna dagelijks een reactie op biflatie. Wat ik een beetje mis zijn de reacties van de ‘gewone’ man/vrouw die een reactie willen plaatsen op biflatie. Mensen ‘van de straat’ die een mening hebben over de economie. Zo nu en dan lees ik nog wel maar voel me niet zo geroepen om een reactie te geven want het voelt soms ook weer als een soort van ‘ver van mijn bed’ economie. Ik lees graag de stukken van Gerrit W. Die heeft ook wel het vermogen om ‘de gewone man/vrouw’ te betrekken op deze site, hoewel ik soms ook wel eens denk dat ie een beetje in herhaling valt en ook dat is -gezien de reacties die ik ooit gaf- voor mij ook een reden om niet al teveel reacties meer te geven. Zo schreef ik soms over mijn eigen situatie, ooit een goed betaalde computerprogrammeur met alle financiële voordelen. Inmiddels ziet mijn situatie er heel anders uit en kan ik het leven van de ‘onderkant’ van de samenleving bekijken maar ik heb geen flauw benul of iemand daar op zit te wachten. Mensen, sta op. Schuif je (virtuele) toetsenbordje onder je snuffert en schrijf. Het is weer eens tijd voor een frisse wind op deze site ! Mijn excuses als mensen het niet kunnen waarderen omdat ik een dergelijke reactie plaats op een bitcoin artikel maar naar mijn gevoel voelde ik mij ooit meer betrokken bij deze site. Dat ik ooit meer betrokken was bij deze site blijkt wel dat ik ooit een prijs had gewonnen en zodoende een lezing heb kunnen bijwonen op de Erasmus universiteit. Destijds kon ik daar nog met een autotje naar toe. Maar een autotje was voor mij jarenlang vanzelfsprekend en nu is dat een materialistisch ding waarover ik me nog wel een keer achter mijn oren krab of ik dat nog wel zo hard nodig heb. Waardeer of verwijder mijn reactie het zal mij een worst zijn maar ik zou het weer eens leuk vinden als ik het biflatie van ‘ooit’ weer een beetje kan herkennen. Zit ik er naast ? Laat het mij dan gerust weten.

    1. Ik vind dit een heel leuke reactie. Zelf pak ik geregeld tegendraads uit op deze website om te vermijden dat we in een tunnelvisie terechtkomen. Als je columns schrijft die overeenkomen met de perceptie van mensen dan oogst je gegarandeerd applaus. Maar je moet je comfortzone verlaten en ook eens de andere kant bekijken met het risico dat je veel tegenwind krijgt. Natuurlijk is er niks verkeerd met hoe de gewone man of vrouw de economie beleeft. Het is net als met de politiek. Je kan grote discussies voeren maar als de straat smerig is dan wordt je daar als politicus op afgerekend. Zoals ik al eerder schreef is het buikgevoel erg belangrijk. We lezen niet eerst een hoop cijfertjes en analyses om dan te oordelen of het goed met ons gaat. Neen, we voelen ons gewoon goed of slecht. Het is zeker goed dat de gewone man of vrouw zich thuis voelt op deze website. Maar we kunnen er helaas niet onderuit dat ook in de economie de antwoorden vaak complexer zijn dan we zouden wensen. Vergelijk het met de politiek. Populisten geven alleen eenvoudige antwoorden. Het is toch ook niet de bedoeling om daarom enkel naar hen te luisteren. En wie heeft er het lef om jouw leuke reactie te verwijderen? Dan zou ik zeer teleurgesteld zijn.

    2. Dit jaar zijn op heel veel site’s minder reacties te lezen omdat veel mensen over Corona (maatregelen) proberen op de hoogte te blijven. Doe ik zelf ook en daar gaat best wat tijd inzitten. De MSM heeft mij niet meer veel te bieden ik erger me alleen nog maar aan de stortvloed aan leugens wat daar verteld worden. Echt ongelofelijk, wat vallen die door de mand zeg. Nu keek ik al weinig (kabel) televisie dus missen doe ik het niet. Nu moet je het alternatieve nieuws ook op een weegschaal leggen natuurlijk, daar zit ook een hoop pulp tussen.

      Ik denk daarnaast dat het financiële landschap een stuk minder interessant is geworden. Laatst in een interview met Kees de Kort in Madelon navigeert, gaf Kees aan dat de markt veelal alleen nog kijkt naar wat de centrale banken doen: komen ze met geld over de brug of niet, dan gaat het weer een poosje goed. Een paar personen besturen de boel, die hebben door het injecteren van massa’s geld, de regie naar zich toe getrokken. Nu ben ik geen persoon wat de financiële markt erg volgt een klein beetje zoals dit soort site’s om een algemene indruk te krijgen. Mijn interesse lag meer bij energie maar dat is ook veel minder geworden op een bepaald moment wil je ook andere dingen gaan verkennen.

      1. “Mijn interesse lag meer bij energie maar dat is ook veel minder geworden”.

        Dat bedoel ik nou ook. Zo hadden ‘we’ ooit iemand die best wel leuke reacties kon plaatsen met -voor zover ik kan beoordelen- best wel verstand van zaken had, iemand onder de naam ‘houtskool’, maar wellicht was dat de zoveelste alias van iemand maar dat terzijde. Iemand die naar mijn mening iets zinnigs had te vertellen over olie, Shell en meer van dat soort zaken. Iemand die de ‘gewone man/vrouw’ kon betrekken in zaken van de economie als het ging om energie.
        Heel erg goed onderzoek heb ik er niet naar gedaan met Google maar het lijkt er op dat zijn (haar ???, je weet maar nooit) laatste reacties alweer dateren van 2015, 2016.

        1. Dat zul je op ieder forum meemaken, mensen komen en gaan. Ik volg ook een bepaald forum en daar is ook onlangs een zeer gespecialiseerd ouder persoon vertrokken en dat maakt het voor mij in een klap een stuk minder interessant. Jammer maar dat is nou eenmaal zo.

    3. @Known as R: Ben het van a tot z net u eens. Biflatie.nl is commercieel, voorspelbaar en eenzijdig geworden. De lezer/reageerder doet er niet meer toe, is blijkbaar alleen nog goed als egostreler en leverancier va ‘clicks’; met talrijke goede, inhoudelijke reacties, alsook klachten, werd niets gedaan. Ze werden soms zelfs verwijderd als ze ingingen tegen het starre en zeer beperkte ‘gedachtegoed’ van de schrijvers, die blijkbaar geen boodschap hebben aan de broodnodige frisse wind.
      Mensen houden het voor gezien op een site die niets toevoegt aan hun kennis of (desnoods) amusement. Gelijk hebben ze. Voor al teveel ergernis is het leven immers veel te kort.

    4. Hey R! Dat is een tijd geleden!! Als ik het me goed herinner heb jij ook nog wel eens in een ver verleden een keer een artikel geschreven op Biflatie.nl toch? Ik denk dat men het enorm zou waarderen als jij af en toe de zienswijze deelt, bijvoorbeeld m.b.t. de toekomstige energievraagstukken. In de reacties, of zelfs in een artikel. Maar uiteindelijk moet je hiervoor bij Daniel zijn inmiddels, ik ben als een paar maanden een ‘vrij’ man. 🙂

      In mijn hoogtijdagen op Biflatie.nl (2013/2014) kwamen er soms wel 150 reacties op een artikel en er was een grote groep vaste biflaten die dagelijks langskwamen, o.a.houtskool inderdaad, maar ook knowtoomuch, madman (volgens mij zie ik die nog wel eens onder een andere naam hier), bertus, dré. We hadden een groep van 5/6 auteurs, Ben Bennink, Meneer Teun, Dick, Ruben en nog vele gastschrijvers, maar tijden veranderen. Het leven blijft stromen en al helemaal het digitale leven. Ik ben overigens echt heel content met het feit dat Biflatie.nl, ondanks mijn vertrek gewoon door blijft gaan! En ook dat het bereik nog altijd stijgt! En ik weet zeker dat Daniel op de achtergrond bezig is met het verbreden van het team, zodat er nog meer verschillende invalshoeken kunnen worden gedeeld. Wellicht zal ik ook ooit weer in de pen kruipen als ik daar genoeg ruimte voor heb, vooralsnog staan er mij een aantal andere significante uitdagingen te wachten. Leuk weer eens wat van je te horen R, en al het beste voor jou!

      1. Koen ! Leuk je reactie te lezen ! Ik heb inderdaad inmiddels begrepen dat de situatie rondom biflatie nu dus anders is. Ook ik ben toch blij dat biflatie ‘still going on’ is. De pseudo-namen die je noemt van reageerders, ja dat is inderdaad ‘uit mijn tijd op biflatie’. Aan de ene kant zou ik best een ei kwijt willen op biflatie maar aan de andere kant voel ik mij ook weer niet voldoende econoom, zeg maar. Maar de onderwerpen die je met mij associeert vind inderdaad ook heel boeiend. Ik zit momenteel in een hele rare en drukke situatie. Als ik in 2021 in een wat rustiger vaarwater kom, en dat hoop ik wel, dan ga ik waarschijnlijk weer wat meer reageren. Nogmaals, leuk je reactie te hebben gelezen. En biflatie gaat tenminste nog wel -iets- van mij horen.

  2. De Financial Crimes Enforcement Network onderzoekt hoe cryptomunten op een minder anonieme manier kunnen worden gebruikt, verhandeld en gehouden. Met andere woorden meer transparantie en betere traceerbaarheid. Mogelijk leidt dit tot nieuwe wetgeving en werkt het ook voor buitenlandse overheden als impuls. https://public-inspection.federalregister.gov/2020-28437.pdf In navolging van de FATCA-wetgeving is het niet uitgesloten dat men ook Amerikanen viseert met een zogenaamde buitenlandse wallet https://americansoverseas.org/nl/wat-is-fatca/

  3. Kijk, dat kan ik dan wel weer waarderen, iemand die mijn reactie oppakt en daarmee er zijn uitleg aan geeft. Ik kan mij best voorstellen dat biflatie de kant op wil met een website voor mensen die veel diepgang hebben in de economie. Toch kan het denk ik geen kwaad om een doelgroep te benaderen die wat minder technocratisch betrokken zijn bij de economie. Zoals ik dat al eerder heb aangegeven, lukt Gerrit W. dat behoorlijk goed. Als hij helemaal geen artikelen meer zou schrijven weet ik niet of ik nog zin heb om op deze website te gaan lezen.

  4. Ik zie hier wat zinvolle reacties voorbij komen en voel me geroepen om ‘zinnig’ te reageren. Ik vroeg me al eerder af of “Known as R” mij niet bekend voor kwam. Dat klopt dus. Leuk je hier terug te zien. Ik doe nog steeds mee, al is het met een onderbreking van iets meer dan een jaar dacht ik. Na mijn pensionering in 2017 ben ik op verzoek van Koen Dil weer terug gekomen met het idee dat ik wat meer tijd had te besteden. Die vrije tijd valt wel tegen omdat mensen mij weten te vinden om mij voor hun karretje te spannen. Een karretje met piepende wielen meestal. Mijn smeerolie schijnt soms nog te werken.

    Wat Biflatie betreft, het is bekend dat ‘we’, dat zijn Joost als vaste auteur en ondergetekende als gastauteur, een nieuwe ‘baas’ hebben. Daniël is de nieuwe eigenaar nadat Koen de site op een nette manier heeft overgedragen. (Wij mochten blijven, ha, ha, ha, met gratie van de lezers, denk ik). Ik heb wel eens aangegeven dat een paar auteurs er bij geen overbodige luxe zou zijn. De basis met 2 auteurs is erg smal momenteel. Ik zag dat Daniël een interessant interview heeft geplaatst op 1e Kerstdag, zeer welkom dus. Als gastauteur bemoei ik mij niet met de redactie. Ik lever mijn columns aan al naar gelang ik tijd heb en zin heb om te schrijven. Ik hoef er niet van te bestaan. Van het schrijven voor (alternatieve) discussieplatforms kan niemand rijk worden, je moet het hebben van hobbyisten.

    Ik neem aan dat collega Joost rijk wordt van de cryptomunten. Hij zal eerdaags wel vertrekken denk ik met een fel gele Lamborghini onder zijn maatpak, althans zo vrees ik. Joost, dit is een grapje maar die Lamborghini is jou wel gegund hoor. Ik gun iedereen alle weelde toe, behalve die 1 procent. Dan moet Daniël Madelon Vos maar inhuren. Ik blijf wel hangen zolang ik als aangever voor een discussie kan dienen. Dat is namelijk waar ik het voor doe. Er worden soms zinnige reacties gepost met links naar andere platforms met waardevolle informatie. Exact op die manier ben ik namelijk wijzer geworden in deze hectische opgeblazen financiële wereld en heb ik de interviews en verhalen kunnen volgen van de echte onderzoeksjournalisten die zich los geweekt hebben van de msm.

    Er komen nuttige reacties voorbij van bv ene Ivo, Modern Talking, Known as R maar zeker ook van andere lezers. Ik probeer ze zoveel mogelijk te volgen in de hoop er wat van op te steken. Momenteel speelt er veel in een steeds verder verdeeld rakende samenleving. De discussie verhardt zich op vele fronten. Mensen weten niet meer waar ze de juiste informatie moeten zoeken. Exact met deze opmerking vind ik weer een nieuw onderwerp voor mijn volgende column, een stukje over de opkomst van de alternatieve media. Zodra ik mij heb ontdaan van de overdaad van kerststol, kalkoen, en de kerstkransen etc. Eerst uitbuiken, een wandeling en op de fiets tegen de wind in. Tot ziens op één van de komende dagen.

    1. Dag Gerrit. Wat ben ik blij dat je mijn reacties in het algemeen nuttig vindt. Zelf ben ik iemand die voortdurend op onderzoek uittrekt en als ik denk iets nuttig te hebben gevonden dan deel ik dat graag mee. Ik ben al tevreden als zelfs maar één persoon met die informatie zou gebaat zijn. Helaas hebben we alleen ons “gezond verstand” om te oordelen of een nieuwsbron betrouwbaar is. Je leest nu bijvoorbeeld veel over “The Great Reset”. Dan is het interessant om te onderzoeken hoe men dat dan concreet zou moeten uitvoeren. Een militaire staatsgreep? Het afschaffen van de democratie? Men zegt altijd “Ze gaan dit” en “Ze gaan dat”. Wie zijn ze en kan ik ook tot dat clubje behoren? Je hoort het al. Het lijkt me niet altijd realistisch. Maar verplaats je eens in “Ze” en dan kijk je al met wat minder vrees tegen de wereld aan.

      1. Citaat: “Maar verplaats je eens in “Ze” en dan kijk je al met wat minder vrees tegen de wereld aan.”

        Helemaal eens met deze opmerking. Ik doe exact hetzelfde. Wordt zo vaak geroepen inderdaad. Men weet echter niet wie “ze zijn. Zijn het onze regenten, is het de overheid, zijn het monetaire beleidsmakers, de leden van het WEF, de geheim diensten, etc, etc. Men bedoelt vaak de hogere machten maar weet niet exact wie dat dan wel zijn. Sommigen mensen geloven zelfs in een club samenzweerders die in het diepste geheim opereren. Ik geloof daar niet in. Daarvoor is de complexiteit van in elkaar grijpende systemen te groot. Systemen waarbij allerlei totaal verschillende figuren aan de touwtjes trekken.

        Die Claus Schwab bijvoorbeeld van het WEF, en z’n handlangers, kunnen van alles roepen maar ze hebben niet de regie in handen. Ze zien dat er verdeeldheid heerst in de samenleving en proberen daar slim gebruik van te maken. Er is nu angst vanwege de pandemie en dan gedragen mensen zich als makke schappen en hopen ze dat “ze” het wel oplossen. Daarmee wordt dan de regering bedoeld, onwetend dat “ze” ook onder invloed staan van veel andere factoren die het regeringsbeleid ondermijnen. Ondermijnd door “ze” van de Big Tech en de Big Farma.

        We zijn onderworpen aan de onderdrukking van de macht van het grootkapitaal die op een of andere wijze ergens een vinger in de pap heeft. “Ze’’ zijn oppermachtig maar zullen nooit in staat zijn om de volledige regie te pakken. Op gegeven moment worden “ze” doorzien en komen de hooivorken tevoorschijn.

        1. Ik geloof ook in jouw laatste zin. “Op gegeven moment worden “ze” doorzien en komen de hooivorken tevoorschijn.” Wir sind das Volk. In de DDR had men schrik van zijn eigen schaduw en dat zie ik nu ook allemaal gebeuren. Men heeft nu geen angst van het huidige regime maar van het regime dat er volgens enkele alternatieve media zou gaan komen. Meer dan 7 miljard mensen zouden zich moeten laten onderwerpen aan een elite die zonder enige legitimiteit haar macht uitoefent. Is dat niet ongelooflijk? De macht van het geld was er altijd en zal er altijd zijn. Hier speelt dus niets nieuws. Business as usual.

  5. GW, top dat onze reacties je niet zijn ontgaan en dat je ook nog even de moeite neemt om te reageren. Ik zou het leuk vinden als biflatie ook weer een beetje breder gaat economisch gezien. Zelf zit ik een beetje te ‘broeden’ op de maatschappelijke situatie in NL, technologie en een vergelijking van toen en nu op de arbeidsmarkt. Eindelijk heb ik nu, deze 2e kerstdag even de tijd om te chillen. De afgelopen dagen ben ik heel druk geweest ivm kerst. Eigenlijk zou ik er dankbaar voor moeten zijn, de periode voor deze kerstdagen want het levert mij extra inkomen op maar, mijn god, wat heb ik nota bene lopen vloeken over heel de situatie die deze kerstdagen met zich meebrengen. Wat een flauwekul, heel dat commerciële kerstgebeuren !

  6. Citaat: “Ik zou het leuk vinden als biflatie ook weer een beetje breder gaat economisch gezien.”

    Zou leuk zijn als een echte econoom het schrijversteam kwam versterken. Maar in dit verband kan ik verwijzen naar de podcast van Kees de Kort. Is op deze site een vast onderdeel met telkens een nieuwe link naar zijn laatste podcast: https://www.bnr.nl/podcast/kees-de-kort

  7. Gerrit en Joost = good cop bad cop? Hihihi. Wel Gerrit, ik heb alvast de kleur gekozen, maar wacht nog even met bestellen. De ene maand ben je (bijna) rijk en de volgende weer (bijna) arm. Crypto´s zijn zo volatiel! Dus het wordt op een gegeven moment toch de keuze tussen die Lambo en een nieuwe fiets, verwacht ik… Mijn idee, geachte lezers, is dat Gerrit en ik elkaar net mooi aanvullen? Toch? Maar u mag me tegenspreken als u daar niet zo over denkt. Ik weet zeker dat ik ook voor Gerrit spreek wanneer ik zeg: wij doen in ieder geval altijd ons best! Wij appreciëren ook elke suggestie van jullie, elk commentaar, positief en negatief, toch wel hoor. Noch Gerrit, noch ikzelf hebben ooit een reactie verwijderd, erewoord. Beledigingen, schelden in het wildeweg; op de man spelen ipv op de bal – worden niet geapprecieerd. Dan denken wij bij onszelf: dit soort lui heeft maar een zielig leventje, als je je kostbare tijd op aarde op zo´n manier verkwanselt. En dit nog: die paar malcontenten, naysayers en misantropen komen toch wel elke keer terug? De grote meerderheid der lezers en bezoekers van Biflatie reageert nooit. Die zijn vast tevreden. In de nering, fysieke handel en online, is het ook zo. Klanten die tevreden zijn met hun aankoop, daar hoor je zelden of nooit van. De enkele klagers, die roepen dan wel het luidst. Tot slot nog het bewijs dat Biflatie achter de schermen zeer goed gerund wordt – alle eer aan Daniel en zijn team…en dat Gerrit en ik toch behoorlijk goed bezig zijn: in de laatste maanden is het verkeer op onze site plus 30 % gegaan, met uitschieters van wel plus 50 %. Daar zijn wij hier ook heel dankbaar voor. Biflatie bestaat slechts bij uw gratie, dus dank aan al onze lezers! Groetjes! Joost

    1. These antithese synthese. Heraclitus gaf hiervan nog een mooi voorbeeld. De weg omhoog (these) en de weg omlaag (anti-these) is één en dezelfde (synthese). De weg zelf is de bestemming (Confucius).

  8. Lees zelf sinds kortmee op biflatie. Vind het erg goed watjullie hier doen mannen.vandaar dat ik zo af en toe een reactie achter laat.. hoop dat de gourmet jullie gesmaakt heeft en we in 2021 nog veel mogen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: