Werken, werken, werken. De hele maatschappij lijkt erom te draaien. Je werkt je helemaal kapot en je bent het een beetje beu om veertig uur per week op je werk te verschijnen. Daarbij maak je ook nog eens veel overuren. Het lijkt je heerlijk om niet per se van alles te moeten, maar vooral allemaal dingen te mogen. Je droomt dan ook ervan om met vervroegd pensioen te gaan. Toch lijkt je dit onrealistisch. Goed nieuws, want het is niet onmogelijk. In dit blog een aantal tips zodat jij straks ook eerder kan stoppen met werken en kan doen waar je zin in hebt.

 

Inkomsten en uitgaven opschrijven

Je moet tot in detail je inkomsten en je uitgaven opschrijven als je eerder wil gaan stoppen met werken. Je hebt pas grip op je geld als je precies alles weet ervan. Je moet goed weten waar je geld aan uitgeeft. Misschien geef je wel meer geld uit dan je had gedacht of gaat het geld naar bepaalde uitgaven die je misschien helemaal niet had verwacht. Vervolgens kun je met dit inzicht weer berekenen hoeveel je nodig hebt om eerder te kunnen stoppen met werken.

lening aanvragen

Betalen

Je weet nu waar al je geld heen gaat, waardoor je ook makkelijker kunt plannen. Zodra je inkomen binnenkomt moet je vanaf nu een bedrag opzij gaan zetten. Dit helpt om een vermogen op te bouwen. Als je jezelf eerst je geld geeft dan is het niet meer zo dat je jezelf alleen geeft wat er aan het einde van de maand overblijft, maar dan betaal je jezelf dat als een soort loon. De omgekeerde wereld dus. Je hebt zo eerder meer geld bij elkaar om te stoppen met werken.

 

Geld laten werken

Je geld laten werken in plaats van dat jij werkt, dat klinkt ideaal toch? Je kan dat doen door te beleggen met een deel van je geld. Je kan dat ook doen door te investeren in vastgoed. Sparen met de huidige rente gaat je niet rijk maken, want de rente is heel erg laag. Wil je efficiënt beleggen, maar vind je dat nog eng? Begin dan gewoon met bijvoorbeeld €100 euro. Dit is een relatief laag bedrag, zodat jij kan uitproberen of beleggen iets voor je is.

lening aanvragen

Woning

Bespaar op je woning en ga kleiner wonen. Je woning is vaak je grootste kostenpost, terwijl je eigenlijk niet zo een groot huis nodig hebt. Ga kleiner wonen, zodat je meer geld aan de kant kunt zetten. Bepaal zelf wat voor jou fijn is, maar onthoud: hoe kleiner, hoe meer geld en hoe eerder je kan stoppen met werken. Vaak kan je dan een kleinere lening aanvragen.

2 reacties

 1. Ik ben op mijn 55e met vervroegd pensioen gegaan. Heb nooit een seconde spijt gehad.
  Helaas maak ik vaak genoeg mee, dat Nederlandse burgers zichzelf weinig gunnen, bang zijn om een euro minder te krijgen. Ze werken liever tot het water aan de lippen staat.

  Overheidspropaganda maakt dat iedereen denk honderd te worden, want we worden toch veel ouder!
  Nee, dus een bittere illusie, de levensverwachting loopt op, maar dat is een niet realistisch cijfer, een fata morgana. “verwachting” ofwel geloven, de praktijk is heel anders. Het is net als de loterij, die hoop ik ook te winnen, maar dat is nooit gelukt, al blij met tientje. U mag blij zijn de AOW leeftijd te bereiken!
  Daarbij is vijftig procent al chronisch ziek, kan niet meer zonder medische ondersteuning, gewoon bizar.

  Nederlanders….wakker….worden…….kijk naar Italië of Frankrijk, daar zijn de burgers een stuk slimmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: