Hongkong activist: haal jullie geld weg bij Chinese banken

Chen Haotian van de Hongkong National Party roept op tot een run op de Chinese banken in Hongkong. Hij is een prominente leider van de activisten en het protest dat sinds 9 juni 2019 woedt tegen het bestuur. De bedoeling is dat iedereen die demonstreert en sympathiseert zijn depositio’s op dezelfde dag opvraagt. Vandaag dus, 16 augustus 2019. Eigenlijk best ook van àlle banken in de regio, aldus Haotian. Zodat er niet onderling kan worden geleend. Een vreedzaam burgerprotest tegen teveel Chinese invloed in de regio, groeit snel aan tot een massale opstand.

https://www.youtube.com/watch?v=l8Z9u_PATQ8

Bank run

‘Hongkong is een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. De officiële naam van het gebied is dan ook Speciale Administratieve Regio Hongkong van de Volksrepubliek China. Het gebied bestaat uit 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.104 km² en grenst aan de Zuid-Chinese Zee’ (Wikipedia). Er wonen ongeveer 8 miljoen mensen. ‘Arguing that large scale protests have only led to injuries and escalating police brutality, Haotian believes another method could be used to severely undermine China’s influence – a good old fashioned run on the bank.’

Valt China de regio binnen?

Enkele dagen geleden bezetten demonstranten de luchthaven, Hong Kong International Airport. Die werd vervolgens hardhandig ontruimd. Op 15 augustus hebben Chinese militairen zich verzameld vlak bij Hongkong. De kans op een Chinese interventie neemt met het uur toe. De regering kan het zich niet permitteren dat een prominent deel van China aldus revolteert. President Trump laat het welslagen van nieuwe economische onderhandelingen tussen de VS en China afhangen van een vreedzame oplossing.

14 reacties

 1. Gaat er om spannen: https://www.telegraaf.nl/nieuws/91699882/politie-hongkong-verbiedt-mars-om-geweld Hiermee zouden protesten ondergronds kunnen worden en gewelddadiger. Leidt alleen maar tot een climax. Er zijn in deze 21ste eeuw veel geopolitieke spanningen dood gebloed doordat regeringsleiders bang zijn voor een wereldwijde escalatie. Een ingrijpen in Hongkong zal de trigger kunnen zijn van een explosie van geweld. Ooit volgt een ontlading na oplopende spanningen.

  1. Banken hebben een hekel aan dergelijke oproepen. Het Chinese leger heeft Hong Kong al omsingeld dus het is slechts wachten op een bevel om binnen te vallen en de “orde” te herstellen. Banken zijn vaak de uiteindelijke oorzaak van geografische ellende dus als het hier fout gaat slaat de vonk snel over naar de Zuid-Chinese Zee en hebben we snel een crisis op wereldniveau want er gaat er hoop koopvaardij door.

  1. als je je in de ogen van de “elite” anders gedraagt ben je al gauw een terrorist. Wat er in Hong Kong gebeurt kan al gauw overslaan naar de grote steden in China en dat zal zeker niet geaccepteerd worden en zullen er tanks in de straten verschijnen, net als in 1989 maar dan op grotere schaal en nog veel erger.

   1. Heel Zuid-Amerika is corrupt en verziekt dus er zullen daar de komende jaren meer landen de bietenbrug opgaan. Er zijn veel Braziliaanse investeerders in Europa en die laten een spoor van vernieling en faillisementen achter.

  2. Nou, dat zal wel meevallen. Was het ook niet zo’n woordvoerder van de Gele Hesjes in Frankrijk, die opriep om een bankrun; werd helemaal niks.

 2. Welk land heeft belang bij Chaos waar ook ter wereld, uiteraard AMERIKA.
  Want uit chaos volg oorlog en laat nu Amerika een agressieve oorlog economie bezitten.
  Er is een groot minpunt voor de VS hun wapens en andere systemen zoals Cybertechniek zijn verouderd T.O.V bv China maar ook Rusland.
  Dat blijkt wel met de crisis in en om Iran.
  Amerika waagt zich niet binnen het schootsveld van Iran te komen met zijn super grote vloot een of twee scheepjes naar de bodem en het gehele aanzien van Amerika valt in duigen.
  Dus moesten zijn vazallen het maar uitvoeren zoals Engeland en ook Nederland.
  Helaas gaat niets worden omdat ook die weten dat hun schepen echt zinken als zij een Russisch kust raket/torpedo binnen krijgen.
  Dit verhaal is ook te plakken aan Noord Korea en Venezuela.
  Maar ook Hongkong en elk andere brandhaard in spe

  1. Goed gezien! Smerige oorlogen, ongeacht de kleur van de regerende Amerikaanse presidenten. Rechtstreeks van de ontwerptafels van CIA/Pentagon.
   Door middel van financieel, logistiek en ideologisch gesteunde ‘vijfde colonne’ en ‘proxy’ activiteiten, om onrust en burgeroorlogen aan te steken of aan te wakkeren en zelf buiten schot te blijven.

   (Geo) Politiek succes meestal verzekerd. Werkt overal, desnoods zelfs in eigen land.

  1. Vandaag ook weer een demonstratie met ruim 100.000 mensen. Ik denk dat de Centrale Regering in Peking zich nog wel 10x zal bedenken om in te grijpen. Al die honderden Chinese tanks en duizenden Chinese militairen dienen alleen ter intimidatie. Als China daadwerkelijk ingrijpt, zal The Donald direkt van de toren schreeuwen …uhhh twitteren “i told you, China is bad, very bad … evil country”. Dit zal de machtspositie van China in de wereld ondergraven en ze willen zo graag de nummer 1 worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: