Hoog risico! Speculatief! Ongereguleerd!

Dat roept de The European Securities and Markets Authority (ESMA) naar iedereen die het horen kan of wil. Neen, het gaat hier niet over overgeprijsde aandelen, of de obligatiemarkt die kreunt onder stijgende rentes. Of over de veel te duur gewaardeerde vastgoedmarkt. Rarara – het is over het universum der digitale munten dat de ESMA hier waarschuwt! Het is een béétje back to the future wel hoor, dames en heren van de Markt Autoriteit. En 2021 is 2017 niet meer. Je kunt technologische vernieuwing écht niet tegenhouden, daar draait het om. Natuurlijk ziet zij het gevaar komen, want het klopt al hoogdringend aan de deur.

DeFi

Groot gevaar voor de bankensector bijvoorbeeld, waar DeFi, gedecentraliseerde financiën eerder vroeg dan laat een hele hap uit gaan nemen. DeFi kan namelijk alles doen wat traditionele banken nu doen, alleen sneller en goedkoper. (Bijna alles, maar dat komt, dat komt…) They won´t know what hit them. Of juist wel – ze zien het al aankomen maar staan ongewapend, met lege handen. (Het belang van DeFi of gedecentraliseerde financiën wordt hier voor u uit de doeken gedaan).

´Te belangrijk geworden´

Deutsche Bank verklaart dat bitcoin te belangrijk is geworden om te negeren. Dat zouden we wel denken?! Altijd fijn dit van een traditionele financiële instelling te vernemen natuurlijk maar…DB mag dan nog een van de grootste banken van de Eurozone zijn – een goede reputatie van hoe correct met geld omgaan heeft ze niet echt, toch…? Nou ja, de Crypto/blockchain wereld is bij deze allicht toch een beetje gevleid.

Wanneer lánden zelf mijnen…?!

Na Iran, dat zelf bitcoin aan het mijnen is (!), wil ook Pakistan haar deel van de cryptokoek. Dus wordt een commissie opgericht om te bekijken of in een bepaalde provincie in het land cryptomijnen kunnen ingericht worden. Dit vinden wij persoonlijk wel het meest doorslaggevende bewijs dat crypto is here to stay. Toen lánden zelf begonnen crypto´s te mijnen. Eerst Iran, op Cuba wordt het ook onderzocht of is het al bezig, straks Pakistan – wie volgt…?

Stimulus voor cryptocurrencies

Bijna 1 op 10 Amerikanen die hun Corona stimulus cheque ontvangen, gaat die spenderen aan…cryptomunten kopen! Yeah, right, hmm, niet bepaald wat de overheid in gedachten had hoor?! You have to spend! Buy! Whatever to save our Greatest Economy in the World! Maar dan wel in shops en in malls or online?! But buying digital assets gaat echt geen zoden aan de Amerikaanse dijk zetten hoor?! Stop that!

Positief het weekend in

We besluiten deze crypto berichten met wel heel goed nieuws, dat iedere crypto belegger en trader een hart onder de digitale riem kan steken. Wanneer de markt weer eens flink tankt (daalt) of net weer torenhoog stijgt. Dit beantwoordt wel de hamvraag denken wij die luidt: staat de cryptomarkt in haar geheel d.d. 19 maart 2021 nu te hoog? Met bitcoin aan 58.100 dollar? Of net te laag? Dan kunnen wij u het heuglijke nieuws brengen dat we tussen het beginstadium en het midden van de huidige stierenmarkt zitten! Het begin ligt al achter ons, maar we zijn ook nog niet halverwege. Als dit geen super fijn nieuws is om het weekend in te gaan? De Glassnode Reserve Risk Indicator toont dit aan en wel heel plastisch, visueel. (Geen financieel advies, dat spreekt!)

PS. De bitcoin koers werd genoteerd op moment van schrijven van dit artikel, vanochtend. We laten het met opzet staan, en hier is de koers van vanavond, 20:15, moment van publiceren: 58,700 dollar. Op een privé platform meldde ik BTC bij te kopen, op 16 maart jl., tegen de toen geldende koers van 56.300 dollar. Waarbij steeds vermeld: geen financieel advies! Iedereen is altijd zelf verantwoordelijk voor wat hij/zij doet of niet doet. For entertainment purposes only. Ter leering ende vermaeck.

3 reacties

 1. aldus een greedy useful idiot die gouden bergen belooft om mensen in digitale gemanipuleerde bullshit te lokken.

  als de bubbel lekgeprikt wordt door de status quo staat iedereen met zijn mondvol tanden, vastgeketend aan een volledig controleerbaar digitaal geldsysteem. missie volbracht.

  ze greeeeet jEUstset
  vieze troll

  1. Ha wappie, bent u weer.
   Wat goed dat u uw bijdrage ondertekent met ‘vieze trol’.
   Bewaren! Kunt u volgende keer weer knippen en onderaan uw bijdrage plakken. rEvoLuTiE! begint met het treiteren van Biflatie. Wat een held bent u, zeg. Bent u nu trots?

   1. hodleraaahiiiieeetiiiiiieeeee,

    ik had je al gemist, was je je buttcoins aan t tellen? of een treintje aan t maken met jEUst?
    zoek er nog eentje bij, dan kunnen jullie een cirkeltje maken.
    de buttcoin express, tuuuuut tuuuuuuuut

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.