Iedere Noor bezit minstens 0.000115578 BTC (ook al beseft hij dat misschien niet)

Iedere inwoner van Noorwegen is in het bezit van 2,20 dollar aan bitcoin, BTC. Minstens. We schrijven maandag 14 december 2020. Of hij en zij zich daarvan ook bewust zijn? Waarschijnlijk niet! Hoe kun je nu eigenaar van iets zijn, in dit geval de oudste en grootste digitale munt, zonder daarvan op de hoogte te zijn? Heel eenvoudig: in de jaren ´90 richtte de Noorse overheid Oljefondet op. Dit staatsfonds zou de overtollige oliereserves investeren ten behoeve van alle burgers. En zo geschiedde. Omdat dit beleggingsfonds aandelen heeft in Square en MicroStrategy, bezit iedereen in Noorwegen ook indirect bitcoin.

A bezit B en B bezit C, dus A bezit ook C

In Noorwegen wonen afgerond 5,3 miljoen mensen. Van pasgeborenen tot oude-van-dagen. Elk van hen is mede-eigenaar van het staatsfonds, Oljefondet. Dit heeft in de loop der jaren aandelen verworven van minstens twee bijzondere bedrijven. Een regulier Amerikaans bedrijf genaamd MicroStrategy, en een betaal-app die Square heet en eigendom is van Twitter baas Jack Dorsey. Respectievelijk bezit het Noorse fonds 1,51 procent en 0,83 procent van de aandelen. Beide bedrijven hebben op hun beurt geïnvesteerd in bitcoin. Zoals Biflatie toen ook meldde, in augustus 2020 en februari 2019. Eerder dit jaar kochten het beursgenoteerde bedrijf en de betaal-app trouwens nog bitcoin bij. Vooral de CEO van MicroStrategy kan er maar niet genoeg van krijgen. Wie weet vormt hij zijn bedrijf nog om tot een bitcoinfonds? Maar zo komt het dat elke Noorse burger indirect een piepklein stukje van 1 BTC bezit. Ongeveer voor 2,20 dollar waarde. Ruimte voor groei, dachten wij?

Ruimte voor groei

Waar ook nog ruimte voor groei is, is in het Verenigd Koninkrijk. ´Only 10% of UK Citizens Have Purchased Bitcoin,´ titelt Cryptopotato.com. In plaats van ´only´, slechts, zouden ze daar beter´already´, reeds, van maken, toch? Reeds 10 procent van de inwoners van het VK heeft bitcoin gekocht. Dat klinkt al heel anders, niet? We schreven 13 december, enkele dagen geleden, toen dit nieuws uitkwam. ´A recent study compiled in the UK concluded that only 10% of the participants had purchased BTC, with Londoners being most akin to bitcoin exposure´. Maar het klopt wel, en gemeten per Londenaar is dat zelfs één op vier inwoners! Da´s pas een mijlpaal, toch?! Verder helemaal mee eens hoor, Potato – er is zeker nog ruimte voor groei…

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: