Wie nog hoop heeft dat het allemaal wel goed gaat komen met bezuinigingen, besparingen, lastenverhogingen, stabiliteitsmechanismen, unies in vele soorten en maten én inzicht van deskundigen en politici, die kan beter nog een laatste keer op vakantie gaan.

greece evaluation

IMF over Griekenland: ‘Grote fouten gemaakt’

Zeer tot ongenoegen van de EU-bonzen en vooral mevrouw Merkel heeft het IMF volmondig toegegeven dat ze er met zijn allen, wat Griekenland betreft, helemaal niets van gemaakt hebben. Keer op keer is men van foute aannames uitgegaan, heeft men de effecten van de bezuinigingen op van alles en nog wat onderschat en menig oogje dichtgeknepen. Wij Europese burgers moesten dom en onwetend worden gehouden. Het uiteindelijke resultaat is dat er honderden miljarden euro’s richting Griekenland zijn gevloeid zonder dat dit uiteindelijk een positief effect heeft gehad. Het land staat er slechter dan slecht voor, de staatsschuld blijft oplopen en er beginnen meer en meer signalen te komen dat de schulden alsnog kwijtgescholden zouden moeten worden. Ja u leest het goed, het gaat over de noodleningen die zeker én met rente zouden terugvloeien, ook naar ons land, aldus de toenmalige minister De Jager en hoofd hotemetoot Rutte.

De EU-bonzen en Angela Merkel zijn boos

Commissaris Rehn vindt de kritiek helemaal niet eerlijk. De EU en de Troika hebben toch in kameraadschap, voor het goede doel, samengewerkt. Premier Merkel, die heel wat keren op het spreekgestoelte stond, en de wereld en haar volk trots en minzaam lachend mededeelde dat Europa dankzij Duitsland weer een stap verder was gekomen in de redding van Griekenland en de Unie, ziet nu net voor de verkiezingen, donkere wolken opkomen.

De moraal van het verhaal

De kritische volgers van het hele crisesgebeuren zien natuurlijk al lange tijd dat de waarheid als eerste is gestorven. De zogenaamde deskundigen, regeringsleiders en de overige betrokken politici hebben zich niet als deskundig kunnen kwalificeren. Het is en blijft een gokspel waar de politieke waan van de dag voorop loopt en het eigen belang de weegschaal telkens weer een bepaalde kant doet uitslaan.

Nederland als opvolger van Griekenland

In ons eigen landje loopt de staatsschuld in een flinke vaart omhoog. Nu medio 2013 snelt deze richting 451 miljard. Ieder uur komt er bijna 2,5 miljoen euro bij en de tendens is stijgend gelet op de overheidsuitgaven. Analoog aan de ontwikkelingen in Griekenland zorgen de al uitgevoerde en nog komende “bezuinigingen”. die in de meeste gevallen direct of indirect leiden tot lastenverhogingen. voor een enorm snelle krimp van de Nederlandse economie. Een krimp, die zoals het IMF rond Griekenland aangeeft, kennelijk veel sneller gaat dan men tot nu toe heeft aangenomen.

Het vertrouwen is helemaal zoek

Het aanzien van de politiek in Nederland heeft vooral door al het gedoe in en rond de kabinetten Rutte I en II, en de onbetrouwbaarheid van de politieke partijen rond hun beloftes voor en na de verkiezingen, ernstig te lijden gehad. De Nederlanders geloven niet meer in een goede afloop. Dit komt ook tot uitdrukking in het consumentenvertrouwen. Als je, somber en niet blij bent dan gaat een lekker hapje en drankje er nog wel in (emotie-eten), dit tot groot genoegen van de supermarkten die hun omzet dan ook zien groeien. Bij de non-food verkopers is het echter kommer en kwel. Kleding en meubelzaken, de doe het zelf branche, garagehouders en vele anderen, zien elke dag opnieuw met een bezwaard hart tegemoet. De rekeningen blijven binnenstromen terwijl de klanten wegblijven.

Najaar 2013

Mijn voorspelling is dat de overheidsinkomsten, naarmate er meer over korten, bezuinigen en lastenverhogingen zal worden gesproken, nog veel verder en sneller zullen teruglopen dan verwacht. Omgekeerd daaraan zullen de overheidsuitgaven omhoogschieten. Zo lang het daarbij alleen maar gaat over korte termijn hap en snapwerk zal deze tendens zich voortzetten en verergeren. Vandaag geldt dít, morgen wordt dát weer uitgesteld, maar al vast gewerkt aan….

Grootgraaiers

Elke dag worden er weer grootgraaiers bekendgemaakt, projecten geopenbaard die helemaal zijn misgegaan en last but not least zien en horen we weer Kamerleden die gulzig roepen om onderzoeken, controles, enquêtes en meer van dat soort zaken. De onderste steen moet boven. Hoe heeft het kunnen gebeuren!

Oplossingen

Leven in de verleden tijd heeft geen enkele zin. Alleen in het vooruit zullen we oplossingen kunnen vinden. Lange termijn visies en vergezichten, bestendige lijnen, gedegen plannen, betrokken uitvoerders, die de vinger aan de pols houden, tijdig verslag doen en verantwoording afleggen. Niet omdat het moet, maar omdat ze vinden dat het zo hoort. De opdrachtgevers moeten immers ook actief mee blijven doen om niet achteraf te hoeven zeggen “Wir haben es nicht gewusst”. Het is meer dan tijd voor een 180 graden draai, een frisse aanpak, zonder wuivende premiers en betweterige politici.

47 reacties

 1. Dit alles voelden velen van ons al op onze klompen aan.
  Gaan we het nu anders doen? Nee, natuurlijk niet.
  Want dan is het spelletje gelijk afgelopen, het orkest gaat naar huis, en het licht gaat uit in de Brusselse (en Haagse) paleizen waar ze het allemaal zo goed wisten.
  Nu gaan ze gewoon doen alsof ze het nog altijd weten.
  Brussel zal ons blijven dicteren en incasseren zolang het gaat.

 2. Afhankelijkheid. Van de overheid, om de bange zieltjes rijp te maken voor de transitie van ‘crony capitalism’ naar ‘crony socialism’.

  Een stervend zeer complex financieel systeem.

  Het is in wezen heel simpel; het systeem ligt vastgebonden op de rails en probeert de conducteur van de aanstormende trein op allerlei manieren duidelijk te maken dat het wel een kaartje heeft en dat de betaling onderweg is.

  Heheh, lees ‘m nog maar eens. 😉

 3. Volgens onderstaande site loopt de staatsschuld met ruim 2,9 MILJOEN € per UUR op, oftewel 70 MILJOEN € per dag.

  http://www.destaatsschuldmeter.nl/

  Dat zijn best wel veel broodjes shoarma volgens mij hihi

  Nee, al die Roemenen en Bulgaren die in de startblokken zitten om hier, geheel legaal, een uitkering te trekken zijn van HARTE Welkom volgens de natie-vernietigers die men doorgaans in de pers ‘politici’ pleegt te noemen.

  Nederland wordt BEWUST om zeep geholpen, WORD nou es wakker, stelletje ongesgoolde gnomen-gn-gnnn …

  1. Respect voor een bewuste poging maar onkunde komt denk ik dichter in de buurt want ja stel je voor dat je je kiezers verliest…

 4. Misschien moeten we meer wuiven naar elkaar? Koningshuizen klagen niet over hun moeilijke finánciele positie. Dus wuiven helpt!

 5. ‘Het uiteindelijke resultaat is dat er honderden miljarden euro’s richting Griekenland zijn gevloeid zonder dat dit uiteindelijk een positief effect heeft gehad.’ /unquote
  Die honderden miljarden zijn direct naar de banken gegaan met Griekenland als sluis (met dank aan GS). Dus Griekenland heeft er nooit wat aan gehad. Logisch want iedereen wist (ook de leugenaars de Jager en Dijselbloem en Rutte) dat het geld nooit meer terug zou komen. Maarja als je het doet om je eigen banken nog iets langer adem te geven is het een andere zaak.

 6. Al is de ‘waarheid als eerste gestorven’ en ook het vertrouwen naar de filistijen, volgens een (Duits) gezegde zou de hoop het langst moeten leven. Dat laatste missen we in de commentaren meestal.

  Alle politieke schijnbewegingen, boukhoudkundige trucs en uitstel van de afgelopen jaren ten spijt zal – linksom of rechtsom – substantieel op de Griekse (én andere) publieke leningen moeten worden afgeschreven om de staatsschuld een wat draaglijker aanzien te geven. Het IMF pleit daar al langer voor.
  Een horrorbeeld voor de politiek, maar ook een niet alleen denkbeeldige kans dat de Brusselse Toren van Babel daarmee zodanig aan het wankelen wordt gebracht dat hij tenslotte met veel geraas zal instorten.

  Natuurlijk is dat nog even niet bespreekbaar; Merkel zal eerst (in september) moeten worden herkozen als Bondskanselier.
  In de tussentijd verleent Duitsland (volgens FAZ, DWN, WIWO) bilaterale investeringssteun aan Zuid-Europa die buiten de agenda van het parlement kan worden gehouden.

  Nietemin, na al het geschuif om uitstel van executie, nadert het einde van het kiekeboespel en het moment waarop de verantwoordelijken hun billen zullen moeten ontbloten.

 7. Het probleem is dat de Mensch denkt leiding te kunnen geven over andere Menschen en daar zit de crux; de Mensch is geschapen als slavenvolk en kan dus nooit onderling leiding geven, helaas is de Mensch deze herinnering kwijt en heeft men ooit bedacht dat de Mensch geschapen is naar Gods evenbeeld.
  Helaas, niet naar Gods evenbeeld, wel naar een ander.

  In tijd komt dit goed, want dit ras zal deze paradijselijke planeet niet mogen blijven huren, maar weldra verlaten waarna het weer mooi kan bloeien en de Mensch niet meer dan een bliepje in de planeet geschiedenis is geweets, precies zoals het hoort.

  1. Alles is perfect, associeer gewoon met het perfecte. De mogelijkheid is er om uit je droomwereld te komen. Daar heb je wel enig lef voor nodig.
   Inderdaad, Godsbewustzijn is niet voor crybabies.

 8. Grappig…gisteren thuis bij moeders gegeten en die had het toevallig over haar uitje naar het (niet zo heel grote) winkelcentrum in Amsterdam-Noord. Wel meer dan 10 lege winkels.
  Ik heb haar een half jaar geleden nog gezegd: Zie je dit in Athene (wijzend naar de tellie), over een jaar zijn de winkelstraten in Amsterdam ook zo.
  Nou…we zijn aardig onderweg dus.
  Het zullen hele magere jaren gaan worden…

 9. En mijn voorspelling uit 2009 (toen er dagelijks gezegd werd dat wij het beste jongetje van de klas waren) was:

  Nederland is er net zo erg aan toe als Griekenland.Het enige verschil is dat er hier nog een draaiende economie alle zwendel kan verbergen, zodra de groei stopt zullen we de waarheid en omvang gaan zien van de chaos.

  Ik denk dat ik hier toch echt de spijker op de kop heb geslagen in 2009!

 10. Die honderden miljarden die zogenaamd naar Griekenland vloeiden, liggen nu bij Duitse en Franse banken (en wapenindustrie). De grootste schuldeisers van Griekenland die NIET mochten omvallen!

  Ook hier worden we flink weer in de maling genomen.

  Vergeet ook niet dat Griekenland vanaf 2008 NOG STEEDS 1 van de grootste wapenimporteurs ter wereld was(toch knap als je bankroet bent):

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Defensie-industrie

  Van welk geld? Van welke exporteurs?

  Van Duits en Frans krediet en van Duits en Frans wapenexport! Die honderden miljarden, waarvan een groot gedeelte ook onze pensioenen zijn dus indirect bij banken en de wapenindustrie uitgekomen.

 11. Ik las ergens in de krant dit jaar dat er 450.000 woningen leegstaan in Nederland. Dat zijn er best veel.
  Als ik om me heen kijk, zie ik inderdaad her en der woningen leegstaan.
  Trouwens zie ik ook steeds meer kantoorpanden maar nu ook bedrijfspanden leegstaan en inderdaad niet alleen meer op de bedrijventerreinen maar ook in winkelcentra´s.

  Opvallend vond ik afgelopen dat de rabobank zei dat het dieptepunt zo´n beetje in zicht is. Nu zijn de belangen van de rabobank ook extreem groot ten aanzien van het onroerend goed dat ze op de balans hebben staan. Wellicht gaat men er vanuit dat alle scheefwoners gaan kopen en ook dat er private equity naar de woningmarkt gaat stromen. Immers deze groep krijgt geen rendement meer bij staatsobligaties, waarschijnlijk volgen de aandelenmarkten het scenario van de Nikkei-index die al 23 jaar op hetzelfde niveau blijft liggen dus hier valt voor de private equity ook geen geld te verdienen.
  Banken kunnen nog steeds omvallen en dan denkt men dat beleggen in bakstenen nog het veiligst is.
  Opvallend daarbij is hoe de rabobank panden verkoopt die voor de helft van de balanswaarde verkocht worden aan de private equity. Dan kom je gemiddeld op bedragen uit die nog altijd vergelijkbaar zijn met de hoogtepunten van de onroerendgoedprijzen in de laatste 3 jaren van het guldentijdperk.
  Ach ook voor deze beleggers geldt: hoop doet leven ofwel hoop doet beleggen en dit zorgt er vooralsnog voor dat het een langzame meltdown is.
  Dus in die zin valt er een hoop voor te zeggen dat beleggers, huizenkopers, mkb-ers en exporteurs ´lichtelijk´ voor het lapje gehouden worden met de financieel economische informatie die voor handen is.

  Ik ben het met Ben eens dat de inkomsten van de Nederlandse staat nog dramatisch zullen teruglopen.
  Als we toch met metaforen bezig zijn, staat het huis in brand maar de brandweer moet nog uitrukken, ze weten niet dat er brand is, laat staan hoe erg die is, en ze moeten nog gaan praten over de blusmiddelen. Wellicht gaan ze blusmiddelen inzetten waarvan ze de uitkomst nog niet weten zoals bernanke al deed in maart 2009.

 12. Beste Ben je gaat er toch niet vanuit dat die politci iets gaan doen voor het volk. Komaan de banksters hebben het voor het zeggen in deze wereld. En het IMF (internationale maffia federatie) is een van de organisaties waar het grootkapitaal haar beleid mee afstemt, geheel in de lijn van een waar communistische instrument heerlijk centraal plannen. De crisis is niet meer te stoppen en de repressie van de regeringen ook niet want ze klampen zich vast aan de macht en de banksters bepalen wat en wanneer het zaakje gaat klappen.

  Bij deze nog indrukwekkend artikel met een tevens indrukwekken Kz kliekje van hollandse bodem orgineel:

  http://lewrockwell.com/orig11/lendman18.1.html

 13. En hoe stond het met het consumentenvertrouwen tijdens de periode van Lubbers die ook snoeihard aan het bezuinigen was? Want die bezuinigingen raakte ook de gewone man hard in de portemonnee en men had al minder te besteden.

  1. Lubbers had (in 1982) voldoende draagvlak en vertrouwen onder de bevolking en de sociale partners voor een weldoortimmerd plan van aanpak ter bestrijding van de stagflatie (stagnerende economie en inflatie) en de hoge staatsschuld.
   Door samenhangende miljardenbezuinigingen, loonmatiging en werktijdverkorting kwam Nederland toen verrassend snel en goed uit de crisis. Het succes onder leiding van Lubbers werd in het buitenland de ‘Dutch Miracle’ genoemd.

   1. Wel apart dat ondanks die snoeiharde bezuinigingen van 30 jaar geleden wel draagvlak voor het kabinet was dan nu het geval is. Heeft dat ook te maken met de grote verdeeldheid in onze samenleving en dat diverse inkomensgroepen nu naar elkaar zitten te wijzen en velen niet bereid zijn om maar wat in te moeten leveren?

    1. Meer verschillen dan overeenkomsten.
     De crisis van ’82 kwam snel en voelde iedereen. De aanpak was doelgericht en stimulerend. Er was
     saamhorigheid en solidariteit; politieke leiders en maatschappelijke organisaties hadden nog gezag en werkten samen aan een oplossing voor herstel van concurrentievermogen (export), productie en werkgelegenheid.
     Wij zaten allemaal behoorlijk in de piepzak. de offers waren niet gering, maar we kropen er onverwacht snel, samen en béter, weer uit.

     Nu horen we: ‘Welke crisis?’ en: ‘Wat heb ík met die crisis te maken?’
     De huidige neergang kwam verborgen, in vele gedaanten en sluipend.
     Het politieke crisismanagement laat het afweten,
     stimuleert niet, motiveert niet, werkt amper samen met (ook verzwakte) maatschappelijke organisaties die bovendien voor eigen zieltjes gaan.
     Nu zitten we in EU en euro, waardoor onze leiders zich verplicht voelen om op het verkeerde moment het verkeerde te doen. Niet de economische oorzaken (productie, werkgelegenheid, woningmarkt, gezinsschulden, gemis aan vertrouwen) aan te pakken, maar een bijverschijnsel (het begrotingstekort).
     Waardoor de crisis – voor iedereen zichtbaar – steeds verder uitdiept.
     De burger verwacht daardoor nog veel meer ellende en probeert zich op eigen houtje preventief in te dekken door schulden zoveel mogelijk af te bouwen en het uitgavenpatroon te minimaliseren.

 14. Is allemaal simpel op te lossen als de multinationals gewoon belasting gaan betalen.
  Verder word werk overgenomen door goedkope arbeidskrachten uit andere eu landen waar de levensstandaard en lonen veel lager liggen als in Nederland niks ten nadelen voor deze mensen die willen ook geld verdienen.(Nederlanders nu in de bijstand)
  Maar we moesten zo nodig bij de eu tegen een uitdrukkelijke wens van de bevolking, de mega egotjes in den Haag zullen hun fouten pas toegeven als de boel instort daar is het nu wachten op!

  1. Volgens mij moesten we vooral goedkoper produceren, outsourcen naar de lage lonen landen. Jaaa, want wij trokken dan aan het langste eind, immers veel winst maken met onze kenniseconomie en distributiekosten over de rug van de arbeiders in het oosten van die aardkloot. Die Jorritsma en anderen hebben dat allemaal goed zien aankomen. Visionairs zijn het geweest. Nu maken we helemaal niets meer zelf, de hamer en de zaag bij het vuilnis gezet. Lekker teren op onze welvaart en spaargelden hahaha. Hard gelag hoor. Het spinnen heeft haar werk inmiddels gedaan. Carrierepoliticus Rutte die in het geheim (!) met Diederick nog even een paar miljard bij u en mij moeten “vinden” omdat we die 2.8 moeten halen op straffe van. Al die pensioentegoeden zijn op de beurs en in vastgoed verzopen, onbruikbaar geworden. Niet liquide te maken toch? En ineens is daar een stok achter de deur: onze gezamenlijke hypotheekschuld…

 15. President Hollande ziet licht in de tunnel, “crisis Eurozone voorbij “, kan iemand tegen hem zeggen dat het de lichten zijn van een aanstormende trein! Als die instellingen en hun lokale verkopers (Den Haag), belazeren hun burgers big time, het is slecht tijd rekken wat ze doen, de ellende word alleen maar groter

 16. Onze grote strijder voor de sociaal democratische waarden Samsom, was vanmiddag te bewonderen in Buitenhof.
  En hij zei dat in wezen bijna alle Nederlanders de EU een warm hart toedragen. Ok, ze zijn wel kritisch, en als Maurice de Hondt vraagt of we de EU moeten verlaten, dan antwoordt inmiddels bijna de helft dat ze daar voor zijn. MAAR als er 10 minuten zou worden doorgevraagd / gepraat, en de mensen wordt gewezen op de grote voordelen van een sterke EU en euro, en dat we het nog steeds goed hebben, en dat het belangrijk is, ook voor ons, dat landen als Griekenland geholpen worden enz enz bla bla … dan zouden de mensen zich direct achter de grote éénwording scharen. Echt waar!!!
  Deze verrader van Nederland én de sociaal-democratie is daarvan overtuigd, want hij heeft dat van die 10 minuten wel 10 keer herhaald in 15 minuten. Uiteraard toont hij daarmee zijn MINACHTING voor het volk, want na een meningsvormingsproces van jaren, is deze raspsychopaat ervan overtuigd dat hij u en mij, na meningsvormingsproces van jaren, in 10 minuten kan omlullen. Nou het is gebleken dat zijn hersendode achterban zich inderdaad makkelijk met een kluitje in het riet laat sturen, maar met het nadenkende kritische deel van het volk gaat dat zeker niet lukken.
  Overigens jammer dat de dienstdoende interviewer niet vroeg waarom 10 minuten doorvragen volstaat, maar jarenlange noeste arbeid van fanatieke pleitbezorgers, zoals Samsom, kereltje Pechteld enz de weerzin tegen Europa alleen maar heeft doen toenemen.
  Dat is toch wel raar.
  Blijkbaar is ‘het verhaal’ van Europa toch niet zo overtuigend. Lijkt steeds meer op voorlezen van sprookjes aan kindertjes, die inmiddels wat te oud zijn geworden, behalve voor de kindertjes waarvan de geestelijke ontwikkeling wat is achtergebleven.

  1. Als ik Samson zie, dan denk ik altijd aan de Joker.

   Kan ook zijn leugens niet meer aanhoren, wordt meer dan misselijk van dit schaap in wolfskleren.

 17. Overigens moet je, zolals ik vaker heb gezegd, bij poltici nooit letten op wat ze zeggen. De informatie ligt besloten in wat ze NIET zeggen.
  Samsom zegt dat er niet aan de ww getornd zal worden. Neoliberaal Zijlstra zegt dat als er bezuinigd moet worden dat vooral moet gebeuren op de sociale zekerheid, conform vvd verkiezingsprogramma.
  Wat kunnen we hieruit opmaken beste Biflaten?
  Dat er idd VOORLOPIG niet op de ww bezuinigd zal worden. MAAR wel op andere uitkeringen zoals de bijstand, wao, enz.
  Anders had deze trekpop van het internationale grootkapitaal dat wel gezegd. Ik geloof niet dat hier een strategie achter zit. Hij is gewoon veel te bang dat de vvd lastig wordt, en dat dit kabinet in de problemen komt. Als het kabinet zou vallen geloof ik serieus dat het verraad van de pvda door kiezers nooit meer vergeven zal worden. Nee, hij zal behoud van de ww in ruil voor ….. als een overwinning binnenhalen. De waarheid is natuurlijk dat daar al afspraken over waren en dat er gewoon opnieuw gesneden wordt in de sociale zekerheid.
  Kijk dat bedoel ik, noteert u het even.

  1. Omdat ik geen betere reactie weet om weer te geven wat er eigenlijk aan de hand is zal ik bij uitzondering vandaag iets herhalen.

   You Have To Be Asleep To Believe It.

   Ik hoef toch niet te beschrijven waarom menigeen badend in het zweet wakker wordt na een nachtmerrie?

   The Table Is Tilted, The Game Is Rigged.

   En denk maar niet dat je, wat je ook verzint, kunt ontsnappen aan de nachtmerrie!
   Tenzij je de meute wakker krijgt!
   Ziedaar je opdracht, als je er nog iets van wilt maken.

  2. @Verontruste burger:
   “Dat er idd VOORLOPIG niet op de ww bezuinigd zal worden. MAAR wel op andere uitkeringen zoals de bijstand, wao, enz.”

   Ik denk dat die uitkeringen zeker 2 jaar lang ontkoppeld zullen worden van de loonontwikkeling. Dat betekent dat zij minder hard met de loonontwikkeling mee zullen stijgen dan dat anders het geval zou zijn. Heel vaak worden de uitkeringen ontkoppeld wanneer er op uitkeringen bezuinigd moet worden en de werkloosheid fors toeneemt. Verder denk ik dat alle arbeidsongeschiktheidsuitkeringen terug gaan van 75% van het laatst verdiende loon of minimumloon naar 70%, zoals dat eerder ook het geval was.

   Ook het CDA-PvdA kabinet Lubbers III en CDA-VVD-D66 kabinet Balkenende II ontkoppelden de uitkeringen van de loonontwikkeling.

   1. Is prima, krijgen mensen tenminste een prikkel om te gaan werken.
    Minimum loon en een uitkering liggen veels te dicht bij elkaar om het gewenst effect te creeren.

    1. Wat eigenlijk nog belangrijker is, is dat uitkeringsgerechtigden verplicht gemeenschapstaken gaan uitvoeren als maatschappelijk nuttige tegenprestatie voor hun uitkering. Dan werken zij met behoud van uitkering met daarbij eventueel een tegenprestatiebonus.

     D.m.v. de maatschappelijk nuttige tegenprestatie voor je uitkering zorgen we ervoor dat uitkeringsgerechtigden eindelijk eens een positief imago krijgen en dat negatieve stempels als profiteur en parasiet tot het verleden zullen behoren, want iedere uitkeringsgerechtigde doet naar vermogen mee in de samenleving.

     1. Schandalig betoog. Je lijkt wel een top-bestuurder. Even een bonus veilig stellen?

     2. Ik ben geen topbestuurder, maar zelf uitkeringsgerechtigde. Ik doe ook een maatschappelijk nuttige tegenprestatie voor mijn Wajong-uitkering bij een werkproject. Daarmee wil ik het goede voorbeeld geven.

     3. Ik hoop at het gouw oorlog wordt want geleuter van DrM ben ik goed zat .

     4. Waarom zou snel er oorlog moeten komen? Of wil je uitkeringsgerechtigden maar als kanonnenvoer gebruiken?

     5. Wat je wenst is uiteindelijk niet wat je wilt dat er gaat gebeuren, omdat je geen idee hebt wat je het internet opslingert.
      Als jouw wens waarheid wordt is 90 % van de mensen die je om je heen hebt in 3 jaar verdwenen.
      Er kunnen irritante types tussen zitten, maar jij (!) kunt ook bij die 90 % zitten (!!)

    2. Liggen idd dicht bij elkaar, en daarom moet het minimum loon ook omhoog. Althans, netto. De loon belasting op lage salarissen moet omlaag. En, jawel, op hoge inkomens omhoog. Je ziet het, ik let op de staatsinkomsten, die moeten gelijk blijven.

     1. M.a.w, het kost de overheid niets, en ook het bedrijfsleven niet. Alleen zou er dan z.g. geen stimulans uitgaan van het ‘hoger op’ komen. Dat geloof ik niet. Bovendien, het buitenland zit helemaal hiet te wachten op negen van tien academici met hoge eisen. Er is geen werk, en ze staan op achterstand vanwege taalproblemen enz. Allemaal bangmakerij, na dertig jaar denivellering mag er in deze moeilijke tijden best wel wat meer van de hogere inkomens gevraagd worden. Maar we zullen het meemaken dat Samsom voor de zoveelste keer door de knieën gaat, en de verzorgingsstaat gaat aanvallen. Dat betekent dus DENIVELLEREN.
      Let maar, gaat gebeuren.
      Tijd voor klassenstrijd!!!!

 18. Heb me voorgenomen om alleen nog maar de opbeurende berichten te gaan lezen over een economie die volgend jaar weer aantrekt. Hollande, de Rabobankeconoom, de voorzitter van de NVM en andere utopisten. Als klein kind geloofde ik ook in sprookjes en in Sinterklaas. Dat was best wel een leuke en onbezorgde tijd. Had als jochie ook een spoorbaantje met treintjes die wel eens spontaan stuk gingen of die halverwege op de rails bleven stilstaan. Ik had daar alleen maar lol om. Ik had lego waarmee ik huizen kon bouwen zoveel ik wou. Het leven in die fantasiewereld was zo gek nog niet.

  Nu ben ik groot. Kijk ik naar onze “leiders”, dan denk ik dat ik nodig een afspraak moet maken bij de GGD. Als volwassene heb ik geleerd dat sprookjes niet bestaan. Maar wat zie ik? De namen Truus en Henk Modaal uit politiek Den Haag kunnen we vervangen door Hans en Grietje, want alles wat wordt gezegd in het grote sprookjesbos(Den Haag) lijkt één fantastisch sprookjesverhaal. Ik ben dus geneigd om weer in sprookjes te gaan geloven. In sprookjes komt ook alles van zelf weer goed. Het lijkt dat veel Nederlanders de giftige appel hebben gegeten zoals deze ook Doornroosje in slaap heeft gesust.

  Mensen, wordt wakker. Hoe lang laten we ons nog voor de gek houden. Waarom zijn we verworden tot makke schapen. We hadden het allemaal goed, de meesten van ons hebben het nog steeds goed, maar we laten het gewoon gebeuren dat steeds minder mensen het goed hebben. Een kantelpunt zien we nog nergens. De politiek gelooft in sprookjes, de nuchtere burger lacht er om, maar toch halen we allemaal onze schouders op met de gedachte: “we kunnen er toch niets aan doen”. Of zou het toch waar zijn dat het grote spel is uitgespeeld en de machteloosheid zich over ons meester heeft gemaakt.

  1. Ok, hier een opbeurend bericht: de economie zit in een depressie en dat blijft ie nog jaren. En daarom gaat die hele Europese droom uit elkaar spatten. De solidariteit van het noorden met het zuiden komt tot een einde, en daarmee is het einde oefening.
   Kijk, daar knap een mens van op.
   Of niet soms?

   1. Inderdaad opbeurend. Eerst moeten we even flink door het stof en bloed maar dan kan er iets moois ontstaan…….of niet.

 19. Is geen fout geweest, gewoon een keus om de banken meer lucht te geven. Banken=politici=volksverlakkerij. Simpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: