Inflatie stijgt naar hoogste punt in 2,5 jaar

De inflatie is in mei gestegen naar 2,3 procent, het hoogste cijfer in tweeënhalf jaar tijd. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. In april bedroeg de inflatie nog 2,1 procent. De inflatie is vooral gestegen door hogere prijzen voor energie en vliegtickets. Gas en elektriciteit waren in mei gemiddeld 6,1 procent duurder dan een jaar eerder. Vorige maand waren de prijzen op jaarbasis nog 4,5 procent hoger.

Vliegtickets stegen in prijs en waren 6,8 procent duurder dan vorig jaar. Daarnaast droeg de prijsontwikkeling van verse groenten bij aan de toename van de inflatie. Gemiddeld waren de prijzen van levensmiddelen 2,7 procent hoger dan in mei vorig jaar. Deze prijzen zijn vooral in de afgelopen maanden gestegen. Volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) steeg de inflatie in Nederland naar 2,4 procent. In de eurozone daalde de inflatie van 2,8 procent in april, naar 2,7 procent in mei.

Eén reactie

  1. En een rente welke niet of nauwelijks verhoogd gaat worden (max 0.25 of 0.5%)
    terwijl er een hoge inflatie is, rente zou zeker 1 tot 2 procent moeten stijgen, goed voor onze economie, slecht voor probleemlanden, (jammer dan) Situatie nu : grondstofprijzen stijgen , portugal weer down hill, Griekenland kansloze missie, huizenmarkt totaal op slot, jeugdwerkloosheid in spanje 50% , kan zo wel uren door gaan. Omhoog met die rente, afschaffen die hypotheekrente aftrek (rustig) dan hebben we op de korte termijn weer een huizenmarkt die op gang komt en en op de langere termijn ook de grondstoffenprijzen weer onder controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: