Introductie nieuwe Samsung S23-serie extra belangrijk door historische winstdaling

Op 1 februari jongstleden presenteerde Samsung haar nieuwe serie topsmartphones, de Samsung Galaxy S23-serie. De telefoons liggen ook meteen in de winkels, en dat is het begin van een spannende periode voor de Koreaanse fabrikant. De introductie van deze vlaggenschepen is dit jaar nóg belangrijke dan in de voorgaande jaren, want het gaat Samsung helemaal niet meer zo voor de wind. De laatste maanden heeft men last van een hard afgenomen telefoonverkoop, met een historische winstdaling als gevolg. Dat geldt overigens niet alleen voor Samsung: ook andere telefoonfabrikanten kampen met de grootste verkoopdaling ooit. Dat komt omdat consumenten momenteel door de inflatie en economische vooruitzichten hun aankopen uitstellen. Hoe probeert slaagt Samsung erin te slagen mensen toch te verleiden om de nieuwe toestellen te kopen?

200 megapixel camera op de S23 Ultra

Misschien wel de grootste klapper die Samsung maakt, is terug te vinden op de nieuwe Samsung S23 Ultra, het allergrootste vlaggenschip van de serie. Deze superluxe smartphone met 6,8 inch display heeft in totaal vijf cameralenzen, waaronder een hoofdcamera van 200 megapixel. Lees dat nog meer eens even opnieuw. 200 MP is gigantisch. Dat levert zeer gedetailleerde beelden op die heel groot formaat afgedrukt kunnen worden (tot een formaat van wel 10 A4-tjes!). Ook heeft de Samsung Galaxy S23 Ultra een periscoopcamera om de telelens te ondersteunen bij het creëren van zoommogelijkheden.

Processor van Qualcomm

De nieuwe serie toestellen van Samsung is voorzien van de snelste processor van topfabrikant Qualcomm. Dat klinkt eigenlijk helemaal niet zo bijzonder, maar dat is het wel, want het is een concessie die Samsung maakt. Voor de Europese markt draaiden de Galaxy S-toestellen namelijk voorheen op de eigen Exynos-chips. Daar was weinig mis mee, maar Qualcomm blijkt het toch nét iets beter te kunnen. De Snapdragon 8 Gen 2 belooft sneller, krachtiger én zuiniger te zijn dan al wat zowel Samsung als Qualcomm zelf hiervoor aan te bieden had.

Hogere piekhelderheid van de displays

Een andere belangrijke investering die Samsung gedaan heeft en die geldt voor zowel de eerdergenoemde Samsung S23 Ultra als de S23+ en de ‘gewone’ Samsung Galaxy S23, is dat de schermen in vergelijking met hun voorgangers een aanzienlijk verbeterde piekhelderheid hebben. Met andere woorden: de maximale helderheid is hoger, en daardoor zijn de schermen van alle drie de toestellen een stuk beter af te lezen in fel zonlicht dan die van hun voorgangers. Dat is een belangrijk praktisch pijnpunt wat Samsung hier aanpakt, een het zeker een goed selling point voor de nieuwe smartphones in de S23-serie.

We hadden het al even over inflatie aan het begin. Die zien we ook terug in de prijzen van de nieuwe smartphones van Samsung. Allemaal zijn ze tussen de 100 en 170 euro duurder dan de toestellen in de S22-reeks waren toen ze werden uitgebracht. Of dat niet averechts werkt om de consument over de streep te trekken, valt te bezien. Maar het is een feit en we moeten het ermee doen. Gelukkig kun je de telefoons ook in combinatie met een telefoonabonnement nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: