Is er al een LTRO Exit Plan ?

LTRO heeft het Europese financiële systeem van de ondergang gered. In 2 maanden tijd werd er € 1 biljoen euro uit het niets bijgeprint om de banken te ondersteunen. De banken gebruiken dit geld om hun balansen te versterken en de rentevoeten van de overheidsobligaties naar beneden te krijgen. De Europese bazooka werd gevraagd en gevonden.

Indien al dit vers geld zijn weg zou vinden naar de economie, zal dit ontzettende zware inflatoire gevolgen hebben. Meer geld en een hogere omloopsnelheid van het geld zorgt onvermijdelijk voor inflatie. Er moet dus een manier worden gevonden om dit geld terug uit het systeem te krijgen. Lees verder op Goud-Portal.

3 reacties

 1. uuuhm stomme vraag misschien maar waarom moet er dus een manier worden gevonden om dit geld terug uit het systeem te krijgen???
  Is dit niet heel erg oud-economisch denken volgens de principes van de economie-boekjes die in de jaren 70, 80, en 90 werden gedoceerd. Ik bedoel die schoolboekjes gaven ook aan dat de inflatieberekening een correcte afspiegeling moest zijn van de daadwerkelijke inflatie. En dat is inmiddels ook lang niet meer het geval.

  Door middel van toekomstige afschrijvingen verdwijnt dit nieuw gecreeerde geld al uit het systeem.

  Pfoe het is schrijnend hoe die mensen die economie hebben gestudeerd zich totaal niet kunnen aanpassen aan de nieuwe economische realiteit en de nieuwe gecreeerde (economische) spelregels bedacht door de politici en banksters.

 2. Dit lijkt erop de de heavy paperband N.E.B.E.R. (nEurozone Bank Excess Reserves) binnenkort het album “The road to Weimar” gaat uitbrengen.

  Kosten per nummer 1 kruiwagen vol €500,- biljetten.

 3. “uuuhm stomme vraag misschien maar waarom moet er dus een manier worden gevonden om dit geld terug uit het systeem te krijgen???”

  Ok ik merk dat veel mensen niet helemaal in de gaten hebben hoe het geldverruimen werkelijk in elkaar zit.

  Ten eerste: het nieuwe geld is digitaal geld, dus geld dat op rekeningen staat van banken. Er worden dus niet nieuwe biljetten bijgedrukt. De hoeveelheid geld in omloop (en DAT zorgt voor inflatie of deflatie) hoeft dus niet te veranderen.

  Ten tweede: het nieuwe geld is een LENING. Dwz, het zou (theoretisch) ooit terugbetaald moeten worden aan de centrale bank. En in dat geval verdwijnt het (digitale) geld weer gewoon. Dat is dan ook de reden waarom het in eerste instantie ‘eerlijk’ lijkt. Het is gewoon tijdelijk geld wat vervolgens weer verdwijnt naardat het terugbetaald is. En het zou natuurlijk vals zijn als iemand (lees: banken) dat zonder er iets voor terug te doen of te betalen kon doen. Daarom moeten ze er rente over betalen.

  Probleem is alleen dat er meer wordt uitgeleend dan er terugbetaald kan worden en dit is jaaaren zo gegaan en daardoor is het nu zo ver dat de rente al zó veel kost dat er alleen voor het aflossen daarvan al weer nieuw geld geleend moet worden…

  Als alle leningen die er nu open staan eerlijk zouden worden terugbetaald, dan zijn er helemaal geen dollars en euros meer over. Door de rente komen we dan zelfsl nog dollars en euros tekort! Elke euro of dollar is ontstaan als lening en dient dus ooit terugbetaald te moeten worden. Maar dit zal nooit gebeuren. Overheden MOETEN nu wel elke keer bijlenen en zelfs ALS er 1 land zou zijn die het voor elkaar krijgt om van alle schulden af te komen, dan zitten andere landen NOG dieper in de schulden, want ze moeten het geld érgens vandaan halen en dat kan alleen maar van andere landen.

  Het afschrijven van schulden door banken en obligatiehouders heeft weinig zin. Dit is slechts het verplaatsen van schuld van de ene naar de ander. De enige manier om uit de schuld te komen is door het afschrijven van schulden door de centrale banken (die het geld creëren). Maar het staat in hun pact dat dat nooit gebeuren mag. Oftewel; we komen nooit uit de schulden zolang we dit systeem blijven gebruiken.

  En als we dan nog verder een vraag gaan stellen: aan wie is uiteindelijk de schuld van de hele wereld, oftewel van wie is eigenlijk al het geld van de wereld? Van de centrale banken.

  De enige manier is om een eigen geldsysteem te creëren dat beheerd wordt door de overheid buiten het huidige geld systeem om. De overheid moet het huidige geld inwisselen vor het nieuwe geld en alle waardeloos geworden euros teruggeven aan de rechtmatige eigenaar: de ECB. Dan zijn we van de schulden af (en ook al is er dan nog resterende schuld: deze is in euros en aangezien deze niets meer waard is op zo’n moment, ben je alsnog van je schuld af) en hebben we een overheid-gereguleerd geldsysteem zonder eigenbelang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: