Komt er na de Kim Coin ook een Trump Coin?

0

Kim Jong-un is bezig een eigen cryptomunt te ontwikkelen. De Noord-Koreaanse dictator ziet er naar verluid een manier in om Amerikaanse sancties te omzeilen. Net als bijvoorbeeld Cuba en Iran hiermee bezig zijn dan. Dit vernemen we uit verschillende betrouwbare bronnen zoals Vice News. Trouwens: de speciale vertegenwoordiger van ’s lands Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt het zelf. News.u.today: “We are still in the very early stages in the creation of the token. Now we are in the phase of studying the goods that will give value to it.”

De macht = 1

De machthebbers van Noord-Korea…in feite is het er maar één. Keizer Kim omringde zich al heel vroeg met uitsluitend voor honderd procent getrouwen. Tegenspraak wordt niet geduld. Het land kent ook nog echte concentratiekampen. In de zin van Stalins goelags. Waar het werk zo zwaar is en de behandeling zo slecht, dat mensen letterlijk sterven tijdens de gedwongen arbeid. Bij de minste echte of vermeende kritiek of dissidentie wordt je hele familie mee opgesloten. Inclusief de kinderen dus. Meteen na officieel aan de macht te komen in 2011/2012, liet Kim tientallen leden van de toenmalige elite elimineren. Want ook echte of vermeende concurrentie wordt niet geduld.

Kims Munt

Een naam heeft het Noord-Koreaanse project of de would be munt nog niet. News.u.today stelt de weinig originele benaming Kim Coin voor. Voor de hand liggend maar toch heel toepasselijk. Want het zal bij realisatie ook Kims eigen munt worden. Net als alles in ‘the hermit kingdom’ hem toebehoort. Geërfd van zijn vader, die het weer van diens vader cadeau kreeg. Niet alle jongelingen krijgen een lànd als geschenk, nietwaar? En maar goed ook. Want ‘the Democratic People’s Republic of Korea (DPRK)’ is noch democratisch, noch een republiek. Het is meer een hermetisch afgesloten koninkrijk of keizerrijk. Waar de tijd voor 25 miljoen Noord-Koreanen vijftig jaar geleden is blijven stilstaan. Maar niet zo voor Kim en zijn bendeleden.

Sancties

In tegenstelling tot de bevolking is de leider van Noord-Korea wel degelijk méé met de meest recente technieken en ontwikkelingen. Zo ook met cryptomunten en blockchain technologie. Hij wordt er trouwens van beschuldigd voor zo’n twee miljard dollar aan munten gestolen te hebben. Dat is: de hackers die hij in dienst heeft zouden dit voor mekaar hebben gekregen. Kim ontkent, maar het verhindert de VS niet om in september 2019 nog meer sancties op te leggen:

“Treasury is taking action against North Korean hacking groups that have been perpetrating cyber attacks to support illicit weapon and missile programs. […] We will continue to enforce existing U.S. and UN sanctions against North Korea and work with the international community to improve cybersecurity of financial networks.”

Cointelegraph.com

De grootste

Wie wel eens een biografie over Donald Trump gelezen heeft, zal het vast beamen. Zijn ego is groter dan de planeet aarde. Z’n hele leven is een streven naar bigger and better. Naar meer-meer-meer. Je zou het niet zeggen op het eerste zicht, wie hem alleen maar kent van zijn publieke optredens en uitlatingen in de diverse media. Maar eigenlijk is de president van de VS een heel onzeker persoon. Die zeer geïnteresseerd is in wat anderen over hem vinden. ’s Mans acties en uitlatingen doen ons ook altijd denken aan de song van de Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud: ‘Ik wil de grootste zijn’

The Donald

Trump staat erom bekend niet veel met cryptomunten op te hebben. ’t Is geen geld zegt hij. De waarde is zeer volatiel en gebaseerd op lucht. Ze kunnen crimineel gedrag faciliteren, zoals drugshandel en andere illegale activiteiten. Aldus de president van de VS. (We dachten even dat hij het over de Amerikaanse dollar had, maar niet zo dus…)

Ieder zijn eigen munt

Donald Trump wil niet van crypto weten, maar wat als de Kim Coin realiteit wordt? Zal hij dan niet ook willen gaan voor bigger and better? Voor ook zo’n eigen munt? Daar zullen we nu alvast zelf een naam voor suggereren. Ook niet erg origineel maar de vlag zal dan ook hier de lading dekken. De Trump Coin. Stel je voor: wat een eer, wat een glorie, wat een aanschijn…?! Maar neen: uit ons nader onderzoek bij de ‘Weird, Gimmicky, Straight-Up Silly Cryptocurrencies’ blijkt de Trump Coin al te bestààn! Dàchten we een keer (niet) origineel te zijn; pech…