Lunchen met Warren Buffett voor meer dan $3,5 miljoen

De veiling voor een etentje met superbelegger Warren Buffett loopt nog tot vandaag, 31 mei 2019. De teller staat reeds voorbij de 3,5 miljoen dollar. Zoveel heeft een nog anonieme bieder ervoor over om oog in oog te zitten met de meest succesvolle belegger ooit. Het is tegelijk het hoogste bedrag ooit hiervoor geboden. De opbrengst gaat zoals elk jaar voor 100 procent naar een goed doel.  

Power Lunch

Onder deze naam zal voor de 20 maal een etentje met Buffett verkocht worden. Per opbod steeds en dit op ’s werelds grootste veilingsite Ebay. Op deze manier werd sinds de start van het initiatief reeds meer dan 30 miljoen dollar ingezameld. Het goede doel als bestemming is zoals steeds de GLIDE Foundation. Warren Buffett verleende er 20 jaar geleden zijn steun aan. Hij dineert dan met wie daar het meeste geld als donatie voor over heeft. GLIDE te San Francisco, Verenigde Staten, vanwege de speciale band die zijn echtgenote Susie met de liefdadigheidsinstelling had. Zij werkte er als vrijwilligster en bracht beide bij mekaar. Mrs. Buffett overleed in 2004 maar de relatie met GLIDE bleef dus bestaan.

In tijden van grote nood

De oorsprong van de stichting gaat helemaal terug naar 1929. Het was de grootste economische crisistijd in de geschiedenis van het land. The Great Depression achteraf ook genoemd. ‘San Francisco philanthropist Lizzie Glide purchases a parcel at Ellis and Taylor Streets and founds Glide Foundation, whose charitable mission includes establishing a church as “a house of worship for all people”.’

Missie

‘GLIDE’s mission is to create a radically inclusive, just and loving community mobilized to alleviate suffering and break the cycles of poverty and marginalization. Our Core Values emerge from GLIDE as a spiritual movement. They are rooted in empowerment, recovery and personal transformation. Our values inspire and guide our behaviors. They are the ground we stand on.’ GLIDE helpt de armen, de daklozen en iedereen in nood. Natuurlijk is liefdadigheid een geweldig iets. Wel zouden we ons kunnen afvragen of het correct is dat er zo ontzettend veel nood bestaat, anno 2019. In het Trump tijdperk meer dan ooit, in het verondersteld ‘rijkste land ter wereld’ (?)

Het Orakel

De lunch gaat door in het exclusieve steakhouse Smith & Wollensky te New York City. Het restaurant heeft vestigingen in verschillende Staten, en ook in Londen en Taiwan. Een etentje met de derde rijkste man ter wereld dus, ook wel het Oracle of Omaha genoemd. Zijn vermogen vergaard door beleggen, investeren wordt geschat op $83,5 miljard. Alles wordt beheerd vanuit zijn holding Berkshire Hathaway, waarvan Buffett CEO is.

Eén reactie

  1. Justin Sun, cryptomiljonair en stichter van TRON (TRX) wint de bieding. Het zal interessant zijn om te zijner tijd te vernemen wat Warren Buffett, die cryptmunten nog als “rattengif” benoemde, Justin voor eventuele financiële raad geeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: