Cyprus wil weer geld zien. Het IMF vindt dat de EU heel snel drie, vier of meer miljarden in Griekenland moet stoppen. Spanje, Italië en Frankrijk broddelen voort. De BTW in ons land gaat naar 23%. De consument is somberder dan ooit. Onze maatschappij is overcomplex geworden, feitelijk gezien onbestuurbaar. Fraude, ondeskundig- en onverschilligheid, zelfoverschatting, persoonlijke stokpaardjes. Honderden miljarden gingen en gaan verloren. Ook al zouden we duizenden controle-instituten hebben, bankenregels tot in het oneindige. Het zal allemaal niets helpen omdat de wortels van ons huidige systeem zijn aangetast. Elke aanpassing maakt de chaos groter en brengt ons verder weg van eenvoud, overzichtelijkheid en het behalen van de beste resultaten tegen de laagste kosten.

start over again

Kortzichtigheid en onbenul

De afgelopen weken heb ik met heel wat mensen gepraat, bejaarden, zakenmensen en anderen. Duidelijk is dat de voortdurende lastenverhogingen, bij mensen met een kleine beurs, behoorlijk pijn beginnen te doen. Qua banken, zeker wat de Rabobank betreft, is er met name voor ondernemers een onmogelijke situatie aan het ontstaan. Elke dag worden er nieuwe regels bedacht. Geld storten is meer dan moeilijk. Geld opnemen van je eigen rekening nog ingewikkelder. De bank wil voor zichzelf eigenlijk absolute zekerheid. Alles wat met kredietverlening te maken heeft, in het bijzonder de rekening courant, wordt met vele rode vlaggen omzwachteld en staat onder een voortdurende meer dan strenge controle. Als kleine ondernemer een zaak in leven houden wordt op die manier wel heel erg moeilijk tot onmogelijk en de vooruitzichten wijzen op zwaar weer.

Lijmwerk tot er van het origineel niets meer over is

In Griekenland staat het kabinet weer eens op springen. De Ministers van Financiën uit de eurozone reageren bezorgd. Er zijn oproepen tot het gebruik van het verstand voor het welzijn van het land (lees Europa), verhulde en open dreigingen, beloningen, schouderklopjes. Geen enkel instrument wordt buiten beschouwing gelaten. Onder druk van het economische, worden begrippen als eerlijkheid, authenticiteit, legitimiteit, democratische principes, vloeibaar als warme was.

Politiek Nederland

Politiek gezien is het op dit moment kommer en kwel in ons land. Rutte bakt er niets van. Anderen waaronder Roemer en Wilders roepen dat zij het wiel uitgevonden hebben en redding kunnen brengen. De oplossing lijkt me dan simpel. Maak een kabinet waar ook deze partijen deel van uit maken. Laten ze met zijn allen maar eens laten zien hoe ons land weer op de wereldkaart kan worden gezet. De overheid moet wat mij betreft terug naar zijn basale nachtwakersstaat plus status. Geef ondernemende mensen weer kansen, gooi het grootste deel van de regels weg. De eigen verantwoording komt weer op nummer één te staan, maar dan wel in een open samenleving, waar het overheidsbeleid te vertrouwen is, ook op langere termijn.

Wat als we doorgaan als nu?

Om te voorspellen wat ons te wachten staat als we op de huidige wijze doorgaan hoef je geen Nostradamus te zijn. Wij en Europa zijn hard op weg naar een compleet faillissement. Failliet wat het bestuur betreft en failliet qua samenleving en economie. We zullen het vast nog wel een tijdje kunnen rekken. Het is net zo iets als met een open beenbreuk op een stok voortstrompelen, terwijl de levenskracht met elke bloeddruppel verder weglekt, bacteriën en virussen zich te goed doen aan al dat lekkers. Doorgaan of radicaal ingrijpen door een amputatie aan te durven? U mag het zeggen.

50 reacties

 1. Beste Ben,

  Zoals jij ook wel weet is de overheid met haar communistische centrale planning welk ze in opdracht van de banksters uitvoert de oorzaak van al deze ellende.

  Geld zou echt onafhankelijk moeten zijn van politici en banken dan heb je deze uitwassen ook niet. Nu de schuldenberg groeit onverminderd en maatregelen worden er niet genomen buiten dat het volk nog verder uitgeknepen wordt. Er zijn wel paar oplossingen maar ja die doen pijn maar zijn de enige die ons weer op het rechte pad brengt:

  1. DNB dicht en al de huidige en voormalige banksters vastzetten wegens landverraad en diefstal
  2. Gulden weer invoeren geheel gedekt door goud/zilver
  3. Ambtenaren apparaat met 95% verkleinen
  4. Belastingen kunnen met 80% verlaagd worden waardoor
  de bevolking weer echt kan gaan werken aan de toekomst
  5. Een ieder beheert zijn/haar eigen pensioen en deze kwaadaardige instellingen als ABP, PGGM gaan dicht of eigen broek ophouden
  6. Daar geld waardevast ineens word zal de burger weer een financiele toekomst hebben zonder dat overheid/banksters lopen te graaien in andermans spaarpot.

  UIteraard gaat geen van deze tips uitgevoerd worden want we gaan gewoon met z,n allen de Fiat vals Geld Hel in. Daarna weet iedereen hoe het ervoor staat maar helaas dan is het te laat. Dus speel je eigen Centrale Bank.

  1. “Zoals jij ook wel weet is de overheid met haar communistische centrale planning welk ze in opdracht van de banksters uitvoert de oorzaak van al deze ellende.”

   Tja, maar bijna iedereen in dit landje is zwaar vóór “democratie”. De mensen kiezen hier vol overtuiging haar eigen leiders.
   “Met genot als lokaas jagen zij op domheid”, zei Plato 450 BC over deze democratisch gekozen leiders.
   “Democratie” zorgt simpelweg voor helse omstandigheden. Zij wordt echter verdedigd door zwakbegaafden en loops volk. Aan dat soort mensen is kennelijk volstrekt geen gebrek in Nederland.

  2. Beste Pietertoupa,

   Je vergeet even dat in de door jou gewenste kapitalistische jungle de elite een gigantisch politieapparaat nodig heeft om haar astronomische bezittingen te verdedigen tegen een even astronomisch leger armen en kanslozen. De gewone man zal het voordeel van belastingverlaging niet voelen omdat de laisser faire economie er voor za zorgen dat 80 % van de werknemers zal moeten voor een loon ver onder het huidige minimum loon. Kunnen ze door ziekte niet eer werken of verliezen ze hun baan dan rest niets meer dan de goot. Hij is fijn.

  3. Waardevastheid van door arbeid verkregen bezit. Inderdaad PT. Het probleem is dat de door (noeste) arbeid verkregen welvaart wordt afgeroomd door rente op schuld. Slimme marketingtrucs en ‘wetgeving’ (is tie weer, ‘geven’) ondersteunen deze vorm van ‘samenleven’ ; nog zo’n dooddoener.

   De basiseconomie elimineert de macht van de 1%, en haar notoire volgelingen aka het ‘hoger kader’.

   En je eigen centrale bank spelen heeft een diepe betekenis. Je zit op het goede spoor. Feit echter is dat alle goede en slechte sporen uitmonden in hetzelfde ravijn, zoals de geschiedenis heeft geleerd.

   Spelen met taal is net zoiets: zoals de geschiedenis leert geeft ruimte voor twijfel; ‘heeft geleerd’ is geschiedenis. En zo geschiedde.

  4. U bent nog vergeten de plunderingen na het overlijden. De kinderen betalen zich nogmaals scheel en erven eigenlijk niets. De opbouw van kapitaal moet weer geheel van onderaf beginnen en de banken en staat lachen en graaien zich weer rot. U heeft gelijk maar dit gaat nooit gebeuren zolang dit land vol zit met luie nietsnutten en werkenden worden bestolen door de staat.

 2. Al weer een prachtig stuk Ben!
  Je weet het iedere keer treffende te zeggen en te schrijven.
  Helaas is onze wereld zo verworden, en zijn we niet op de goede weg

 3. Ben,

  Je hebt het helemaal bij het rechte eind. De nachtwakerstaat terug, verkeer en waterstaat maar verder moet de overheid zich nergens mee bemoeien. Scholen kunnen veel beter prive geregeld worden, komen er eindelijk weer eens resultaten. Politike correctheid moet keihard overboord worden gegooid en allrebelangrijkste is natuurlijk dat het geld weer van het voolk moet worden en niet door de overheid geregeld moet worden tenzij een systeem waar EM een grondslag hebben.

 4. Een failliet van Europa heeft ook voordelen, want er zullen ongetwijfeld mensen zijn die een blauwdruk hebben klaarliggen voor een doorstart met een centrale macht die waarschijnlijk buiten de EU ligt. Hoe anders kan men de Europeanen onderwerpen? Ik zie veel overeenkomsten in de huidige wereld met die van nazi Duitsland. En vraag me dan ook af of de nazi’s werkelijk zijn verslagen en niet gewoon hun plannen van toen weten voort te zetten, alleen dit keer doen ze het met wat minder fysiek geweld, nog wel.

  1. Nou…exact dit gevoel heb ik ook IIS! Wie waren het die na WO2 de Duitsers vertegenwoordigden om 1 Europa te vormen? Wie zaten er om de tafel namens Duitsland en wat was hun achtergrond? Ik doe er nog eentje bij : ?

 5. E.e.a. is samen te vatten als een structureel, en globaal, gebrek aan moraal, en elke publieke, en inmiddels ook private (banken), faal komt terecht bij een zeer klein groepje mensen niet niet voor de overheid bezig zijn of op enig ander wijze volledig afhankelijk van onze graaiende bestuurlijke goedmensen, mijn persoonlijke mening is dat we van kwaad naar erger gaan, zeker met het ontstaan van van Sovjetunie 2.0 te Brussel, wat dat wilt alles en iedereen inblikken met nog meer regels en nog meer belastingen. Ik ben echt woedend.

  1. We moeten terug naar kleinschaligheid, niet meer regels uit Brussel, waar onze politici braaf mee toestemmen. Een eigen weg, geen verdere globalisatie. Het idee van een gezamenlijke unie is niet geslaagd, we willen geen europese bankenplan, geen Europese belasting, geen geld meer naar Griekenland en Cyprus, spendeer dit geld in eigen land aan duurzame projecten!

 6. Misschien is het grootste probleem wel, dat wij politici en Banksters niet durven af te rekenen op wat zij gezegd en gedaan hebben.
  Ten diepste hebben we de misère aan onszelf te danken. Als blijkt dat Zalm gelogen heeft toen hij zei dat de euro goed was voor ons allemaal, we blijven toch vrolijk op zijn partij stemmen.
  Als blijkt dat Kok, Cohen , Samson en andere prominente mensen van de Partij van de Asocialen ons allemaal vertellen dat “meer Europa” goed is voor ons, blijven we op ze stemmen, in plaats van hen voor het gerecht te slepen.
  Als Jan Kees de Jager garandeert dat we onze miljarden dit terugkrijgen met winst, en het blijkt dat hij gelogen heeft, stellen we geen claim op, waardoor hij persoonlijk aansprakelijk zou zijn. Hij zou eigenlijk aan de bedelstaf moeten zijn, maar heeft ondertussen alweer een andere riante baan.
  Als blijkt dat Banksters die uit de staatsruif eten, zichzelf prachtige bonussen toedienen, dan mopperen we. Zit Rijkman Groenink al in het cachot? Of Piet Moerland die de Lobor rente heeft gemanipuleerd?
  Als blijkt dat onze minister van het departement van Sinterklaas, zonder enige controle miljarden weggeeft aan een land in het Midden-Oosten waar de moslim terroristen aan de macht zijn gekomen, staan we verbaasd, maar verbinden er geen consequenties aan. Dus gewoon blijven strooien…
  Als blijkt dat Jeroentje een trucje bedenkt om Bert Meerstadt van de NS toch een gouden handdruk te geven, schudden we ons hoofd, maar sturen we Jeroen niet naar huis!
  Als blijkt dat Timmermans zo van de pot gerukt is, dat hij sharia terroristen in Syrië wil steunen, staan we erbij, maar grijpen we niet in.
  Als blijkt dat er zorgfraude is van vele miljarden, spreken we er schande van… Maar wees niet bang dat er iemand voor het gerecht zal komen. Dat wordt allemaal INTERN OPGELOST.

  Zo werkt dat in Nederland. O ja, pas op.. Als je 10 km te hard rijdt, kom je er niet zo genadig vanaf.

  1. Helemaal akkoord met Uw bijdrage, maar hoe ga je ze afrekenen? Via een justitieel apparaat dat ze in hun zak hebben? Politici die ze ook in hun zak hebben? Er blijven echt niet veel alternatieven over, beste. Vul zelf maar in en succes gewenst om 10 mensen met “familiejuwelen” aan hun lijf tot effectieve actie aan te zetten.

 7. Beste Ben , leuk stukje weer van jouw hand , maar om op een paar regels terug te komen .
  Volgens jouw mening , (De oplossing lijkt me dan simpel. Maak een kabinet waar ook deze partijen deel van uit maken. Laten ze met zijn allen maar eens laten zien hoe ons land weer op de wereldkaart kan worden gezet ) .
  Dit gaat het nooit worden Ben , zolang een VVD en een PVDA als de zittende partijen nog mee mogen doen loopt het fout .
  Opzouten met deze demagogen die geen rekenwonders zijn , maar graaiers bij uitstek , en partij politiek boven het landsbelang verheffen .
  Zij zijn ook nog geïndoctrineerd door de filosofie van Eurofielen , die allang blij zijn met het domme achteloze stemvee zodat zij hun macht nog steeds kunnen putten uit een niet democratisch gekozen Europees parlement waar wij per referendum nooit voor zijn geweest

  Onze NEE werd door Jan Peter Balkenende op een gladde manier omgezet in het verdrag van Lissabon tot een JA , en daarmee is het landverraad toentertijd voltrokken.

  Gladde alen als een van Rompuy en een Barosso konden zich zo nestelen en het waterhoofd Brussel uitgroeien tot een megalomaan duur bouwwerk met dictators aan het roer .

  Oppositie partijen als de PVV en de SP met een 50 plus en PVDD worden het meest gedwarsboomd daar zij een hele goede kijk hebben hoe het wel zou moeten , maar ja dan kom je aan het feestgedruis en roes waar de VVD en de PVDA op hebben afgestemd .

  Eurofielen als D66 CDA , CU en de SGP kun je missen als kiespijn , draaikonten of met alle winden mee waaien horen nooit thuis in een kabinet .
  Laat de PVV als grootste oppositie partij maar de globale lijnen uitzetten en de andere hun sociale aspecten benadrukken en implementeren in het PVV beleid , weet bijna zeker dat het goed komt , water bij de wijn kennen zij allemaal .

  Vallen , dat is de enigste oplossing wat ik zomaar kan bedenken , maar deze kabinetsbreuk zal wel een utopie zijn , zo achterlijk zijn zij niet , zij weten namelijk als dat gebeurd komen zij voorlopig niet meer op de lijsten voor of komen nooit meer aan de bak .
  Het lijkt wel of zij lijm op hun pluche stoelen hebben , zitten , rekken en er bij blijven is voor de VVD en de PVDA het motto.

  En als wij met z’n allen verzuipen in het moeras deert een VVD en een PVDA het geen zier, zij gaan rustig verder met bezuinigingen totdat wij met elkaar compleet aan de touwtjes hangen van onze uitpersers de EU waar waterhoofd Brussel de dienst uitmaakt

  1. @papaloe
   Heb het filmpje gezien. Dit is echt de moeite waard om naar te kijken terwijl dit echt te belachelijk is voor woorden. Valt me op dat het allemaal van die speknekken zijn. Dit soort gasten hebben er toch geen flauw benul van hoe het de normale hardwerkende Nederlander vergaat.
   Ben benieuwd naar deel 2.

 8. Voorbeeld van de Rabobank afgelopen week.
  Ik heb al een appartement wat ik verhuur en daar is geen hypotheek op. Ik wil nog 1 appartement voor mijzelf kopen en heb een hele kleine hypotheek hiervoor nodig € 38.000,- en de rest betaal ik zelf aan. Ik woon in het buitenland maar mijn inkomsten komen vanuit Nederland. Ik wil en kan de hypotheek in 3 jr aflossen. Ze hebben een goed onderpand ( vrij van hypotheek ) , gegarandeerde aflossing in 3 jr en toch kan ik bij hen geen nieuwe hypotheek krijgen !

  Gelukkig zijn er nog wel hypotheek verstrekkers die er totaal niet moeilijk over doen. Ik denk dat het heel duidelijk is hoe slecht de Rabobank er voor staat. Wel op deze manier kun je een huizenmarkt never en nooit niet vlot trekken.

  De banken ook in Nederland staan er zeer slecht voor. De Rabobank is al voor meer dan 1 miljard aan obligaties kwijt. Deze mensen willen hun vermogen veilig stellen voordat ook hun geld geconfisceerd wordt …en geef ze eens ongelijk.

 9. ” Als blijkt dat Kok, Cohen , Samson en andere prominente mensen van de Partij van de Asocialen ons allemaal vertellen dat “meer Europa” goed is voor ons, blijven we op ze stemmen, in plaats van hen voor het gerecht te slepen.”

  Het gerecht, dat onder de naam ” De Rechtspraak” geheel onder het ministerie van Justitie valt, waardoor er zeker geen sprake is van onafhankelijke rechtspraak (behalve in onbedudeinde politierechter- of burenruziezaken), heeft enorm moeten inleveren. Het aantal arrondissementen is teruggebracht. Kantongerechten zijn onder de ‘sector kanton’ ondergebracht bij die arrondissementsrechtbanken. De burger, die vroeger laagdrempelig in het kantongerecht te Venray terecht kon, mag datzelfde nu doen bij de ‘ sector kanton’ te Maastricht.

  Eenzelfde verhaal is te vertellen over de andere twee klassieke kerntaken. Nederland heeft binnenkort geen tanks meer. Misschien moeten ze eens nadenken over de heroprichting van een divisie Wielrijders.

 10. De somberheid gaat massaal toeslaan. Nergens geen opbeurende berichten over innovatie, investeringen in maak-industrie of anderszins stimulerende maatregelen. De grootste bedreiging vormt de wereldwijde toenemende onrust in landen waar juist de hoogste economische groei was, zoals Brazilië en Turkije. Daarnaast de afnemende groei in de andere opkomende economische grootmachten(China etc.). Deze ontwikkelingen wijzen op een aanstaande wereldwijde recessie die in de EU zal omslaan in een depressie. De VS gaat zondermeer volgen, simpelweg doordat de geldverruimingspolitiek van de FED heeft gezorgd voor een niet-meer-te-behappen schuldenberg.

  Er zijn doemdenkers die nog erger voorspellen. Ik vrees dat hun aannames zijn gebaseerd op veel meer realistische waarnemingen dan de officials ons doen geloven op basis van zogenaamde voorspellingen waarbij wordt uitgegaan van verouderde rekenmodellen. De wereldwijde economische en geopolitieke ontwikkelingen van nu zijn niet vergelijkbaar met die uit het nabije verleden. Het voorspellen van toekomstige ontwikkelingen m.b.v. computermodellen is hetzelfde als het voorspellen van het weer op lange termijn. Het blijft voor een groot deel koffiedik kijken. Een aantal factoren zijn wel heel duidelijk, zoals de mislukte geldverruimingspolitiek van centrale banken, de mislukking van de euro en de politieke impasse v.w.b. het bedenken van stimulerende maatregelen. Ga er maar eens aan staan om in deze tijd van gigantische schuldenbergen nog economische aansporende activiteiten te bedenken. In mijn optiek is dat nu niet meer mogelijk met al onze schuldverplichtingen. De staatsschuld en private schuld samengeteld is met zijn aflossings- en renteverplichtingen eenvoudigweg niet meer op te brengen.

  Je kunt niet zo maar spaargelden en pensioenfondsvermogen gaan inzetten om de boel ineens af te lossen. De enige oplossing is te vinden in wereldwijde schuldafschrijving, zowel staatsschuld als particuliere schuld. Als de EU daar nu eens een begin mee zou maken door per land een goed opgezet plan neer te leggen door alle schuld ineens per 31 dec/1 jan 20.., om 00.00 uur voor bijvoorbeeld 50 procent af te schrijven. In verband met de wereldwijde verwevenheid van alle schuldproducten moet dat een wereldwijd omvattend masterplan worden. Dan is direct de totale schuld weer dragelijk en ontstaat nieuwe ruimte om leningen uit te schrijven voor alleen investeringen en niet voor consumptie. Dit betekent dat er een totale politieke ommekeer nodig is en aantal knappe koppen om een dergelijk plan minutieus uit te werken en vooral politiek draagvlak en begrip opbrengen bij burgers die geen schulden hebben. Wat hiervoor nodig is is een genie. Andere oplossingen bestaan niet, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het grote nadeel, namelijk een enorme kapitaalvernietiging op de bankbalansen en de vermogensbalansen moet tegelijk voor lief worden genomen. Maar ja, ga Pietje maar eens uitleggen dat hij voor zijn vordering op Jantje de helft “moet” kwijtschelden. Voordat bij iedereen is doorgedrongen dat dit de enige methode is om te voorkomen dat we als naties als dominostenen achter elkaar aan omvallen, is denk ik het kwaad al geschied.

  1. Als er nu alleen maar bonusgraaiers en partijpolitieke zakkenvullende politici de overhand hebben en dagelijks ons lopen te belazeren met hun banken politiek , hoe kan je dan van een ruim 40 jaar hardwerkende burger verwachten die spaarzaam en oplettend is geweest verwachten dat niet hij maar een ander zijn schulden gehalveerd gaan worden en hij daarvoor de rekening krijgt gepresenteerd dat het goed opgebouwde sociale stelsel volledig gesloopt gaat worden om een stel hebzuchtige fanaten uit de wind te houden en in feite hun gedrag belonen met een ander zijn spaar tegoeden aan te spreken .
   Potten als pensioenfondsen en AOW worden nu met een schuin oog beloerd door diezelfde belabberde bankiers en politici om ze hiermee uit de stront te halen , om uiteindelijk over de rug van de zorgzame burger zich te verrijken .

 11. Pieter,
  Ik denk dat jou ideeën wel gerealiseerd gaan worden de Nederlander kan veel hebben maar eens als de maat vol is is deze ook echt vol. Overal op Facebook en op het internet zie je mensen zich aansluiten bij allerlei groeperingen, nieuwe politieke partijen zijn in de maak die feilloos op de problematiek aansluiten, het is nog een kwestie van tijd. Momenteel zijn er mensen bezig die een revolutie voorbereiden en die geweld niet meer uit de weg gaan, het broeit en de broei zal over gaan in vuur en vlam.

 12. We kunnen concluderen dat de huidige problemen in scene zijn gezet. Ruim tien jaar terug werd deze crisis al voorspeld door Amerikaanse bankiers. Het is een flinke ruzie tussen EU en de Fed en laats genoemde wil de volledige zeggenschap krijgen over de euro om de dollar verder te stabiliseren. Dat politiek hier niet goed op reageert komt door list en bedrog en het uitspelen van landen. Inderdaad horen Zuidelijke landen in Europa betreft werk-ethos en mentaliteit niet echt bij de Noordelijke landen. In deze combinatie zal het Noorden altijd voor het Zuiden moeten betalen, we doen eigenlijk niets anders al de afgelopen 40 jaar. Sneu maar waar. Het minder produceren van mensen in Zuidelijk Europa heeft natuurlijk met klimaat te maken, wij zouden ook bij die temperaturen minder produceren. Een oplossing zou zijn om een munteenheid in te stellen voor het Noorden en voor het Zuiden. Dit stuit bij het Zuiden natuurlijk op weerstand dus blijft er over om terug te keren naar gulden gekoppeld aan de D-mark.

 13. Beste Ben,

  De eigen verantwoording komt weer op nummer één te staan, maar dan wel in een open samenleving, waar het overheidsbeleid te vertrouwen is, ook op langere termijn. Zie ook: ‘Nederlanders leiden steeds soberder leven’ > Het aantal Nederlanders dat zich instelt op de nieuwe werkelijkheid neemt gestaag toe. Een grotere eigen verantwoordelijk en een minder grote afhankelijkheid van de overheid wordt door 43 procent omarmd> http://www.nu.nl/binnenland/3504510/nederlanders-leiden-steeds-soberder-leven.html

  Het is diezelfde roverheid die haar verantwoording had moeten nemen en tijdens de hoogconjunctuur de staatsschuld had moeten afbouwen. een anticyclisch beleid dus. Armstrong Economics schrijft een interessant artikel waarom het verboden zou moeten worden dat overheden nog geld kunnen lenen. Het geld dat de overheden lenen heeft enkel en alleen als doel om het geld te verplaatsten van de bevolking naar de politici. Het zou daarom ook verboden moeten worden dat politiek een beroep is, het zou beter een tijdelijk ambt zijn.

  Het maakt niet uit naar welk land je kijkt, maar sinds de tweede wereldoorlog is de drang om geld te lenen alleen maar toegenomen. En geen enkel land heeft de intentie om het geleende bedrag ooit terug te betalen. 70 procent van de uitstaande schulden zijn hoofdzakelijk intrestbetalingen.

  No public borrowing and no career politicians

  Armstrong Economics geeft het voorbeeld van het Veteran’s Stadium in Philadelphia. Het stadion werd gebouwd voor $ 25 miljoen in 1964. In 1996, 32 jaar later, werd het stadion weer afgebroken, maar de uitstaande lening was een lening op 50 jaar. De bevolking in Philadelphia moet dus 18 jaar betalen voor iets dat niet meer bestaat.

  Uiteindelijk moet Philadelphia in het totaal $ 75 miljoen betalen voor het project dat slechts $ 25 miljoen heeft gekost. Je moet drie keer zoveel betalen door al die jaren aan intresten. Corruptie zit overal en politici zouden geen carrière mogen maken om vrienden en familie diensten te kunnen bewijzen. Een overheid staat niet gelijk met een samenleving, dat zijn tweede totaal verschillende werelden.

 14. Even ter verduidelijking, er is geen enkele Euro richting Griekenland gegaan. Dit geld is naar de Duitse en Franse banken gegaan die geld geleend hebben aan Griekenland.

  Al ons belastinggeld wordt aan de Franse en Duitse banken gegeven omdat ze anders failliet gaan. Wat mij een zeer gezonde oplossing lijkt!
  Ons belastinggeld wordt een EXTRA lening voor de Grieken, die daarover weer extra rente aan die Duitse en Franse banken moeten betalen.

  De propaganda over zogenaamde luie Grieken is alleen maar gedaan om de aandacht af te leiden van wat er met ons geld gebeurt: het wordt aan banken gegeven,

 15. Er kan natuurlijk gestemd worden op de Libertarische Partij, de enige partij die zo´n samenleving voor staat.

 16. Eerst een deflationaire collapse, en dan Weimar. Biflaten. Zilver en goud in de eerste fase, deels om te zetten in grond/vastgoed in tweede fase.

 17. Helemaal mee eens, misschien is 95% iets overdreven, maar als je op 95% mikt dan is 70% een mooi resultaat. Laten we beginnen met, het juridische apparaat (bijv.doodstraf voor duidelijke gevallen zonder lange procedures met nasleep), de medische wereld (niet de zorg, maar wel het in leven houden van total kansloze gevallen), uurtje faktuurje vriendjes (die rapporten produceren waar we niets aan hebben) en dan het belangrijkste straffen van mensen die hun machtspositie hebben misbruikt (in mijn ogen politici en bankiers). Misschien is 95% toch haalbaar denk ik nu.

 18. Blijf niet kijken als naar 2 beren die broodjes smeren maar benut elke mogelijk die je nu nog hebt om maatregelen te nemen voor jezelf en je gezin.
  Apathie is de grootste kwaal van dit moment.
  De massa klaagt en zaagt en hoopt op redding door hun lijers….
  Vergeet het maar snel. Je zal voor jezelf moeten zorgen.

 19. De wet van de communicerende vaten, gegoten in een basiseconomie. Een economie die voorziet in wonen, zorg, eten, kledin, veiligheid en schoon drinkwater. Daarnaast; puur kapitalisme zonder interventies, gestoeld op een basaal, duurzaam fundament: vraaggestuurd en milieubewust.

  De moslimfundamentalist innig zoenend met de rabbijn, bij de klaagmuur, onder toeziend oog van het IMF. En er is niemand die ingrijpt.

  😉

 20. Ik kwam hier niet voor rust, liefde en eenheid, ik kom hier voor chaos, oorlog en haat, in tijd is mijn doel bijna in zicht, in tijd kan ik dan gaan
  Vanwaar uw egotripper beheer van deze paradijselijke planeet, wie gaf u dat recht?
  Een volk van slaven dient te dienen gelijk het volk de Mensch

  Salute zij die vielen zijn gevallen

  The Age of Reason

 21. “We have to start over again.”
  Het staat er, zwart op wit. Duidelijk. Wij moeten opnieuw beginnen. Niet alleen Nederland en Europa, maar wereldwijd. Economisch, monetair, sociaal, moreel: er bestaat geen oplossing, noch een weg terug.
  Maar het definitieve einde, dat noodzakelijk vooraf moet gaan aan een nieuw begin, wordt in alle toonaarden ontkend en met alle middelen getraineerd. Waarmee – na de implosie van het systeem – een nog nimmer vertoonde explosie van fysiek geweld dreigt die mogelijk zelfs het prilste nieuwe begin in de kiem zal smoren.

  Biedt dan de filosofie of een andere wetenschap nog een opening? Hoogstens naar de geschiedenis. Die leert dat de mens zich in zijn diepste onderwerping alleen nog kan vastklampen aan het ‘Onze Vader…’

 22. Beste VB,

  Hoe dan ook ik heb altijd nog meer vertrouwen in de meerderheid van burgers dan in een of andere overheid. En de geschiedenis laat overduidelijk zien dat de grootste misdaden altijd door een of andere overheid werd gepleegd. Ik denk wanneer mensen weer kunnen beschikken over eerlijk geld (geen fiat geld dat is gebasseerd op gebakken lucht) geen centrale bank meer en een politieke klasse die samen de macht hebben over het geldsysteem dan zou de wereld heel wat normaler zijn en deze uitwassen: booms and bust zouden lang niet zo grotesk kunnen ontstaan. Het mooie van echt geld is dat de burger de macht bezit ipv banksters/politici en zo hoort het ook natuurlijk.

  Maar als jij nu nog steeds erop vertrouwt dat de overheid het beste met je voor heeft dan vrees ik dat je erg bedrogen uitkomt. Hoe dan ook zoals het nu voortgaat zal grote meerderheid straatarm worden en kleine minderheid zich vrijwel legaal verrijken in dit fiat vals geld systeem het is niet anders.

 23. Een maat van mij, een succesvol zelfstandig ondernemer, dacht even
  € 130.000,– te kunnen overmaken naar een leverancier in China. Gewoon geld dat zijn bedrijf op de bank heeft staan.
  Nu kreeg hij te horen dat dit soort transacties tegenwoordig minimaal één week van tevoren moet worden aangevraagd bij de bank.
  Het moet toch niet gekker worden.

 24. het wordt eens tijd dat de overheid banen helpt creeren door weer (hoogwaardige) industrie en productie naar nederland te halen, in plaats van de belasting voor de hogere inkomens te verlagen, een fiscaal voordeel geven aan bedrijven die de productie in nederland doen plaatsvinden

  in plaats van de economie kapot te bezuinigen, investeren in ontwikkeling van technologie en de productie van hoogwaardige goederen

 25. @Madman

  Bedankt voor de link. Deze uitstekende Vlaamse documentaire zou iedereen moeten zien. Al was het maar om te begrijpen wie de winnaars en wie de verliezers zijn van het niets en niemand ontziende Brusselse Europaspel.

 26. Toch maar weer eens reageren op deze mooie site, die ik iedere dag lees.
  We leven in een financiele dictatuur.
  Rente is de oorzaak dat dit systeem niet houdbaar is.
  In Europa hebben we beleid gemaakt om banken te redden .
  De inschattingsfout is dat we ze kunnen redden.
  Zo verdwijnt belastinggeld in een virtuele economie, terwijl de echte economie geld nodig heeft als smeerolie.
  Zo kun je iedere samenleving helemaal kapot maken.
  En ja, de burgers weten niet beter.
  De gevoerde politiek is verantwoordelijk voor de crisis waarin we nu verkeren.
  En de Euro met al zijn fouten versterkt de crisis alleen maar.
  We worden uitgeknepen als een citroen door de financiele instellingen, en we laten het gewoon gebeuren.
  Niemand die op het idee komt om eens anders te stemmen.
  Diegenen die de oorzaak zijn laten we het oplossen.
  Hoe gek is de burger eigenlijk ?

 27. Laat dit maar zien voor de verkiezingen ” media “?????
  Een mooie docu wat precies laat zien hoe asociaal die politici en lobbys zijn.
  Hoe asocialer, gemener en hard ben, des te rijker ben je.
  Bah

 28. het lijkt mij noodzakelijk om al de opnames uit te zenden op televisie.
  Het beste in zoveel mogelijk landen.
  Wat de usa nog af wil luisteren in eu is mij niet duidelijk..Men kan toch niets meer serieus nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: